9 Ekim 2008 Perşembe

SERHAT KOÇ




















Genelde genç oyuncuları tanıtma işinde 30 yıllık scoutmuş gibi davranmaktan kaçındık bu blogda. Dünyanın dört bir yanındaki futbolcuları çıplak gözle izlemek ne kadar zor olsa da kıyısından köşesinden herhangi bir maçını izlediğimiz oyuncuları tanıttık. Az sonra atacağımız posta benzer bir postu Oğuzhan Özyakup ve onun öncülüğündeki Hollanda futbolundaki genç oyuncular için atmıştık. Şimdi bahsedeceğimiz genç yine Hollanda'dan. Serhat Koç. Onu daha önce bahsettiklerimizden ayıran bir husus var. Genç takımlarda veya PAF takımlarda oynamıyor, doğrudan A takımda mücadele ediyor.

Hollanda İkinci Ligi (Jupiler League) takımlarından, Eindhoven kentinin azınlıkta kalan tarafı FC Eindhoven'da. 1990 doğumlu. Bu sezon takımının çıktığı 10 maçta da kadrodaydı ve takımının attığı 10 golün 6 tanesine imzasını koydu. 3 de asisti var. Bu şu demek neredeyse takımınnı attığı tüm gollerde payı var. Gol krallığı yarışında Apeldoorn'lu Mertens ile ikinci sırayı paylaşıyor. FC Eindhoven'ın altyapısından yetişti ve ilk maçını daha 9 ay önce oynadı. Bu kadar kısa sürede ve bu yaşta takımın değişmez oyuncusu olup gol krallığında iddialı hale gelebilmesi çok önemli. Eindhoven kentinin büyüğü PSV'nin dikkatini çoktan çekmiş durumda. Büyük bir ihtimalle de sezon sonu Huub Stevens'ın ekibine katılacak zira ilginç şekilde derbi yaratabilecek iki takım pilot takım ilişkisi içinde. FC Eindhoven PSV'nin pilot takımı. PSV bu yolla her sene 1-2 oyuncuyu kadrosuna katıyor. Bu blogu takip eden herhangi bir milli takım görevlisi veya kulüp yöneticisi var mıdır bilinmez ama, Holanda ikinci liginde transferlerin oldukça ucuz miktarlara yapıldığını söyleyerek mesajı verelim. Mayıs ayında bonservsi bedeli 170.000 euro olarak belirlenmişti. Bu tür yeteneklerin milyon dolarlarla kapışıldığı bir dönemde çok uygun bir rakam. Artık kime giderse.

7 yorum:

pclion dedi ki...

Bu oyuncuyu ben de duydum Dutchman, aklımın bir köşesine not aldığım oyunculardan biriydi. İstatistikleri çok iyi ama kendisini izleme şansına sahip olamadım tabi. Daha detaylı bilgi sahibi olduk sayende...

DaesAgelmar dedi ki...

Anthony Mounier

bu oyuncuyu da izleme şansı olanlar var mı? O.Lyon un son maçında izledim. Çok etkili bir oyunu vardı. Takip edilebilir bir oyuncu olacak sanırım.

Anastácio Soberbo dedi ki...

Hello, I like this blog.
Sorry not write more, but my English is not good.
A hug from Portugal

Flying Dutchman dedi ki...

@Anastácio Soberbo

if you,re not good at English you can write in Portuguese, I assure you we will one some way to translate it to English.

thanks for the hug :)

Free Siyaset dedi ki...

Dutchman, Oğuzhan ı Esat Dergi Sporx'e taşımış... Umarım bir işe yarar da milli takımdan birileri el atar bu işe...

http://www.sporx.com/futbol/ingiltere/128490/

a.c. sedef dedi ki...

aman ha türkiye'ye gelmesinin.aman aman aman...

Adsız dedi ki...

seneye fennerbahçede. kesin biliyorum. fenerbahçemize hayırlı olsun. saygılar.