14 Şubat 2008 Perşembe

BİZİM 2018 KADROMUZ HAZIR MI?



Daha önce bloga gelecekteki Türk milli takımı yıldız adaylarından Reading'li Jem Paul Karacan ve AZ takımında oynayan ve 2018 Hollanda Milli Takımı'nın bir parçası olması beklenen Oğuzhan Özyakup hakkında bir yazı yazmıştık. 4 oyuncudan daha haber verelim. İkisi zaten yavaş yavaş kendisini tanıtmaya başladı.

İlk ikisi Fortuna Sittard forması giyen Serdal ve Emrullah Güvenç kardeşler. 23 ve 20 yaşlarındalar sırasıyla. Serdal defans Emrullah ise forvet oyuncusu. Her ikisi de Galatasaray'ın gündeminde. Adnan Sezgin'in bu iki futbolcuyu izlemek için Ocak ayı transfer döneminde Hollanda'ya gelmesi bekleniyordu ama transflerler başka bahara kaldı. Özellikle Barış ve Serkan'ın gösterdiği performans Galatasaray'ın ibreyi bu tür oyunculara döndürmesinin yolunu da açmış görünüyor. Holanda Almanya gibi köklü futbol ülkelerinde eğitimlerini almış oyunculara olan talep gün geçtikçe artacaktır.



Diğer iki oyuncu Engin Bekdemir ve Taner Taktak. Engin Bekdemir henüz 16 yaşında. PSV Eindhoven'ın altyapasında oynuyor ve 17 yaşaltı milli takımının oyuncusu. Taner Taktak ise bu saydığımız oyuncular arasında patlama yapmaya en elverişli olanı. O da Fortuna Sittard oyuncusu. Geçtiğimiz aylar içinde Blackburn Rovers tarafından denemeye alındı ancak transfer gerçekleşmedi, bunun üzerine Taner babasının vekaletinde Sittard'la sözleşme imzaladı.

1 yorum:

selaminko dedi ki...

böyle gencleri yazmanızdan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Emrullah Güvenç'i FM2006 oyunundan biliyorum. Orada AMC pozisyonunda birkaç sene sonra yıldız yapıp A Milli Takıma gönderdiğimiz, büyük klüplerin peşinden koştuğu bir arkadaş oluyor. Ne diyelim umarım Türk Milli takımı yetkilileri izliyordur. Şayet ben Türkiye'de herhangi bir takıma bu gençlerin gelmesini istemem çünkü burada harcanırlar.Ama milli formayla da görmek isterim. Bir de İlhan Demirci ismi tanıdık geliyor mu? Bu arkadaş ta aynı oyunda süper bir defans oyuncusu oluyor.