7 Kasım 2008 Cuma

2008 SONY ERICSSON DOHA



















Sezonun bayanlar tenisinde son turnuvası şu anda Katar'da, Doha Sony Ericsson Turnuası ile oynanıyor. Bu sefer genel olarak yıl içindeki turnuvaların aksine grup statüsü var. Aşağıda gördüğünüz ve yılı şu ana kadar ilk 8 içinde bitiren tenisçiler geldi Doha'ya. Turnuva için çekimleri İtalya'da yapılan "Kahraman mı Arıyorsunuz" sloganlı çok güzel 3 reklam filmi hazırlandı. Ben en güzelini vereyim. Ayrıca turnuvanın internet sitesinden reklam çekimleri ve bir dolu materyal bulunabiliyor. Biz göz atmanızı tavsiye ederim.

1-Jelena Jankovic
2-DinaraSafina
3-Serena Williams
4-Elena Dementieva
5-Ana Ivanovic
6-Vera Zvonareva
7-Svetlana Kuznetsova
8-Venus Williams

Bu 8 tenisçi dörderli 2 gruba ayrıldılar ve tipik bir grup statüsü içinde her gruptaki oyuncular birbirleriyle oynadıktan sonra ilk iki sırayı alanlar yarı final vizesi alacaklar. Çapraz eşleşme sonucu grup birincileri ikincilele oynayacak ve finalin adı belli olacak. Turnuvanın dördüncü günü bugün. 3 tenisçinin yarı final vizesi alması garantilendi. Jankovic, Venus Williams ve Zvonareva bir üst tura çıktılar. Bugün Jankovic-Zvonareva maçı grup birincisini belirlemesi açısından oldukça zevkli geçecek. Diğer grupta ise Serene Wiliams-Dementieva mücadelesi son yarı finalisti belirleyecek. Safina, Ivanovic, Kuznetsova turnuvaya veda ettiler. Şu ana kadarki görüntü Jelena Jankovic'in çok açık favori olduğu yönünde. Yılın son çeyreğinde Sırp tenicçi müthiş bir form yakaladı ve şu anda da bu formu zirveye ulaştırmış durumda. Bunu sağlayan en önemli faktör de maçın kırılma noktalarında hep kazançlı çıkan taraf olması. Üstelik bunu rakibin hata yapmasını bekleyerek değil gerektiğinde çizgiye paralel back-hand passing shotlarla yapabiliyor ki bu önemli. Kuznetsova'ya karşı oynadığı maçta maçın 3 kırılma noktasında hep bu yolla istediğini aldı. Sırp tenisçi 4.55 milyon dolar toplam ödüllü turnuvanın açık ara şampiyonluk adayı. Ancak yine de bugünkü Zvonareva maçı da dikkate alınmalı.

Serena Williams ve Ana Ivanovic için bütün bir senenin yorgunluğunun hissedildiği bir maç oldu. Serena dün kardeş Venus karşısında son 2 seti 6-1 ve 6-0 kaybetti. İlk setteki 7-5'lik mücadele onun kondisyonunu bitirmeye yetti. Kaldı ki Serena çim kortun dışında sert kortta da ablasından daha fazla başarılı olabilmiş bir tenisçi ama senenin sonunu getiremedi. Gerçi hala şansı var.

Ivanovic ise ufak tefek sakatlıklar, hava değişimi, konsantrasyon eksikliği gibi sebeplerle bir türlü maçlara konsantre olamadı ve Roland Garros'u kazandığından beri istikrara ulaştıramadığı formu onu Doha'da da yarı yolda bıraktı. Gelecek seneye iyi başlamak zorunda yoksa yeni bir Mary Pierce olabilir.

Turnuvada dağıtılacağını söylediğim 4.55 milyon doların dağılımı ve gruplarda son durum aşağıda (Grup ismindeki kestane rengi yani "maroon", Katar bayrağının beyaz ve kestane renginde olmasından ileri geliyor). Gelişmeleri aktaracağız. Favorimiz belli. Canarino ve Barad-dur'a yine yazının sonunda sesleniyor hatta Kazakistan diyarına bir de şiir gönderiyorum.

Hingis'ten bir cacık olmaz
Bırak bu sevdayı kimse iflah olmaz
Canarino sen o kızın üstüne soğuk su iç
Biat edin yeni kraliçe Jankovic

Anonim













Beyaz Grup

1. Jankovic (2-0 : 4-0)
2. Zvonareva (2-0 : 4-1)
3. Ivanovic (0-2 : 1-4)
4. Kuznetsova (0-2 : 0-4)

Kestane Grubu (isim manidar)

1. V.Williams (3-0 : 6-2)
2. Dementieva (1-1 : 3-2)
2. S.Williams (1-1 : 3-2)
4. Safina (0-3 : 0-6)

Şampiyon: $1,340,000
Finalist: $715,000
Gruplarda 3 galibiyet: $400,000
Gruplarda 2 galibiyet: $300,000
Gruplarda 1 galibiyet: $200,000
Gruplarda 0 galibiyet: $100,000
Namağlup şampiyona ekstra ödül: $50,000

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine yanlis tahmin...

Dogrusu Venus Williams olacakti...

Öperim ellerinden hollandaspor...

Flying Dutchman dedi ki...

Göreceğiz efendim

Sosyal_FB dedi ki...

9 tane Grand Slam'i ve onca WTA'i gectim. Yarisini yapsa raziyim.

Kendisi hakkindaki gorusumu tekrarliyorum;
Bayan tenisciden cok, gogus nahiyesi fazladan gelismis, Paraguayli bir futbolcuya benzeyen bu Jankovic denen postmodern tenis kolpasi asla efsane olamaz. Papubucumun 1 numarasi...

medgallis dedi ki...

su bayanlar tenisinde pesine dusulecek bir bayan tenisci kalmadi henin'in ardindan.yetenekleri sinirli olsa da saha icindeki alcakgonullu durusuyla bence jankovic kardesimiz bir adim onde.kendisiyle dalga gecebiliyor olmasini cok seviyorum.
bu yazinin yazari kuznetsovayla yaptigi maci izledi mi bilmiyorum ama ikinci setin ilk oyunundan sonra jankovic'in aldigi saglik molasini bir sekilde bulsun.biliyorum yengemdir,namahremdir ama bakakaldim.sonra da anlatmak icin baktim diye kandirdim kendimi..
ve anlattim..
selam olsun.

Adsız dedi ki...

Jankoviç cok antipatik ama bu turnucanın 2 sene sonra Türkiyede düzenleneceğini bilmek çok güzel,İnşallah İvanoviç yine ilk sekizde olurda gözlerimiz bi güzel banyo yapar,tabii Sharapova yı da unutmamak lazım,çığlıklarına bayılıyorum :)

Ferman

deepman dedi ki...

dementieva kazandı ve çıktı. bence final de oynar. olimpiyatlarda çok formdaydı burada da öyle.

a.c. sedef dedi ki...

yaw onu bunu bırakında kestane grubu ne ya? :D