17 Kasım 2008 Pazartesi

50























15 Kasım 1958. Yukarıdaki posterde en alt sıra ve an sağda postere kerhen sokulmuş gibi duran Alex Chapman Ferguson isimli 16 yaşındaki genç Glasgow'un amatör takımlarından Queen's Park formasıyla Stranraer karşısında sahaya çıkar. Maça gemi inşaatlarında çırak olarak çalıştığı Clyde limanından çıkıp gelmiştir. Takımı 2-1 kaybeder. Ama o futbol sahasına ayak bastığı ilk günden tarihe damga vuracağının sinyalini vermiştir. Takımı 2-1 kaybederken tek gol ondan gelmiştir. 15 Kasım 2008. Başında olduğu Manchester United Stoke City'i 5 golle geçer.
























50 yılı doldurdu futbol kariyerinde Sir Alex Ferguson. Onsuz futbol asla şimdiki gibi olmazdı. Daha önce tavsiyeyi yapmıştık ama ömrümde futbol üzerine okuduğum en iyi kitap olan otobiyografisi Managing My Life'ı tekrar "şiddetle" öneriyorum.

2 yorum:

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

dutch, bu adama saygım çok büyük ama bir türlü sevemedim. yani görsem şapkamı çıkarır selam veririm ama içimden küfrederim. bu ne ki şimdi, gel de işin içinden çık!?

edgar belgi dedi ki...

senin bu ovgun uzerine hemen ismarladim kitabi. ferguson'a saygi duyan ama bir turlu isinamamis biri olarak eminim enfes hikayeler icericegine.