17 Kasım 2008 Pazartesi

ATARİ SALONLARININ EFSANE OYUNLARI : 7/10 WIZARD OF WOR


















Minimalist akımın oyun dünyası üzerindeki en önemli temsilcilerinden, sadelik ve nesnelliğin ön plana çıktığı, efsane oyun Wizard of Wor.

Tevazu sahibi yaratıcıları, oyunu ; “3 tane canavar yaratalım, bir tanesi Peugeot amblemine benzesin, diğer ikisini de akrep ve dinozordan bozma yapıp salalım ortaya, verelim iki elemanın eline lazeri, öldürsünler, en fazla puanı alan diğerini yensin, sonra da adam gibi evlerine gidip, oturup derslerini çalışsınlar” düsturuyla tasarlarlar. Ancak daha sonra Pink Floyd, Queen, Billy Joel, M. Jackson ve Diana Ross şarkılarından oluşan “karışık” bir kaset çektirmek için “kasetçiye” gitmiş olan ekibin diğer üyesi eve gelir. Oyunu inceledikten sonra, her bölüm için ayrı bir labirent ve yine her bölüm sonunda çıkan, sinek-arı benzeri bir yaratık ekler. Kendilerinden sürekli şikayetçi olan ev sahibesini de büyücü, cadı modunda oyuna katarlar. İçtikleri beşer biranın etkisiyle oyunun müziklerini ve görsel efektlerini de tamamlayıp postaya verirler.


















İki kişi beraber oynaması daha zevkli bir oyundur. Her “dungeon”da sotelenecek bir yer mutlaka vardır. Süre uzadıkça canavarların hızı artar ve öldürene kadar sürekli hızlanır. Bir bölümde labirentlerin hiçbirisi yoktur, tamamen boş alanda mücadele edilir.

Oyunla hiç unutamadığım iki anım var, bir tanesi kendisini arkadan vurduğu için arkadaşıyla tekme tokat kavga eden abimin arkadaşı ve kahvaltı masasında ekmek beklerken cinnet geçirip beni almaya gelen babamın, oyunun sonunu merak edip beni izlemesi..

by gorky

1 yorum:

ozozo dedi ki...

yaş 8-9, yer izmir/foça campari atari salonu, müdavimiydim...
yıllardır aradığım oyunu tanıtmışsın, daha ne diyeyim?
teşekkürler.