5 Kasım 2008 Çarşamba

AVANTASIA

























Tobias Sammet heavy metal dünyasının yetenekli adamlarından (hoş Wacken'da milliyetçi yönünü de gördük hafiften, pis pis gülerek "şimdi İngilizce konuşayım yoksa Avusturyalılar Almancamı anlamayacaklar" demiş adam sonuçta) . Gömlek değiştirir gibi albüm çıkarıyor canı sıkıldıkça. Almanya'nın Fulda kenti çıkışlı grubu Edguy aslında onun asıl grubu. Grupla yaptığı 7 albüm ve 9 gün sonra piyasaya sürülecek 8. albümü "Tinnitus Sanctus" ile zaten kaliteli işlerin altına imza attığını kanıtlamış bir isimdi. Bahsedeceğimiz Sammet'ın proje grubu Avantasia. 2000 yılında Tobias Sammet yanına Gamma Ray'den Henjo Richter ve Kai Hansen, Helloween'den Markus Grosskpof, Rhapsody'den Alex Holzwarth, eski Helloween vokalisti Michael Kiske, Within Temptation'dan Sharon Den Adel, eski Stratovarius elemanı Timo Tolkki'yi alarak "Metal Opera" isimli bir albüm yayınladı. Albüm Gabriel Laymann isimli Mainz'lı bir Alman gencinin 1602 yılında başından geçen hikayeyi anlatan konsept bir albümdü. Melodic power metalin ağır bastığı bol senfonik öğeler ve operatik vokallr içeren albüm önemli bir başarı kazanınca 2 yıl sonra hikayenin devamı "Metal Opera Part II" ile geldi. Her iki albümde de yer alan "Avantasia", "Inside", "Farewell", "The Seven Angels", "Looking Glass", "In Quest For", "Neverland" gibi enfes şarkılar son dönemin en iyi proje gruplarından birisine imza atıldığının kanıtıydı. Sammaet grubun üçüncü albümünü tam 6 yıl sonra piyasaya sürdü. Bu yılın ocak ayında çıkan "Scarecrow". Andre Matos, Jorn Lande, Roy Khan gibi isimler bu sefer kadrodaydı. Albüm yine büyük başarı kazandı 16 ülkede en çoksatan 70 albüm arasına 4 ülkede ilk 10 arasına girmeyi başardı. "Twisted Mind", "Scarecrow", "Lost In Space" gibi enfes şarkıların bulunduğu albüm Sammet'ın dördüncü albümüne de yol açmış oldu.

























Tavsiyemiz 3 albümü de birbirinden ayırmadan dinlemeniz. Başlangıç için "Scarecrow" ve"Farewell"i verelim. Heavy metalin senfonik melodik soslu işlerinden hoşlanıyorsanız ve bir de "Almanya'dan heavy metal adına çıkmış her şeyi dinlerim arkadaş" diyorsanız tereddüt etmeden edinin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

senin dinledigin muzigi sikim yaa

Flying Dutchman dedi ki...

Hep beraber adsız arkadaşım

bu dünyada kapladığın yer de yorumun gibi kimliksiz maalesef

Adsız dedi ki...

Hey benim yorumumu yayımlamamissiniz!!!

Guzel yorumları dusunmeden koyuyorsunuz. Begenmediginiz ama yorumcuya gonderme yapabileceginiz yorumlari da koyuyorsunuz.

Amaaaaa begenmeyip ve de büzügünüzün yetmedigi yorumlari silin gitsin. Bosver.

Muzik zevkinizi begenmiyorum Dutchman ve Barad Dur. Ee hadi kendi zevkiniz tartisilmaz ama okuyucuları da dikkate alın be kardeşim!

CaRtMaNtR dedi ki...

Scarecrow nasıl bir albümdür öyle allah allah dedirtiyor her dinlediğimde :D

Şaka bir yana cidden sağlam müzik yapan bir grup.