11 Kasım 2008 Salı

DEMIS NIKOLAIDIS














Demis Nikolaidis geride kalan kimine göre başarısız kimine göre mevcut şartlara göre başarılı 4 sezonun ardından beklenmedik bir kararla istifa etti geçen hafta. AEK taraftarının gönlündeki özel yerini kulüp iflasın eşiğine geldiğinde yaptığı fedakarlık ile pekiştirmişti. Taraftarı olduğu kulübü zor durumdan kurtarmak için 2004 yılında sadece 31 yaşındayken futbolculuk kariyerine de noktayı koyup başkanlık koltuğuna geçmişti. Kulübün borçlarının bir kısmını ödemiş, bir kısmını erteletmiş, ardından küçük bütçelerle iyi takımlar çıkarmıştı. Dört sezondan ikisi 2. sırada bitirilmişti beklentilerin ötesinde. Bu sezon durum biraz farklı. Geçen sezon son maçlarda alınan kötü sonuçlar, trajik Olympiakos yenilgisi, 3. sırada bitirilen lig, Rivaldo`nun gidişi ve yapılamayan iyi transferler, ardından UEFA Kupası’na erken veda, yine ilk maçlarda gelen kötü sonuçlar istifanın habercisiydi. Aslında taraftarın beklentilerini karşılamak konusunda bir sıkıntısı yoktu çünkü taraftar zaten büyük beklentiler içinde değildi hiçbir zaman. Olympiakos ve Panathinaikos gibi iki ekonomik devin önünde şampiyon olmak sürpriz sayılırdı zira ikincilik bile sürprizdi. Taraftarın tek beklentisi tek hayali bir stada sahip olmaktı yıllardır. Onda da çaba içindeydi Demis Nikolaidis. Zira stad konusunda büyük aşama kaydedilmişti, taraftar her ne kadar stadın eski yerine yapılmasını istediyse de. Nikolaidis bu konuda taraftarı dinlemedi. Tribünlerle yıldızı pek barışmadı. En önemli hatası da taraftara karşı polisle iş birliği içinde olmasıydı. Original21 grubuyla zıt noktaya gelmesindeki sebeplerden biri budur. Bütün bunlara rağmen taraftar olumsuz değildi sezon başında. Olimpiyat Stadı için bile yaklaşık 18.000 kombine satıldı. Kulübe destek çağrıları ancak bu kadar sonuç getirdi. Bu rakam Nikolaidis`i memnun etmedi zira 30.000 hedeflemişti. Sezon başında da eğer bu rakamı tutturamazsa bunu kişisel başarısızlık olarak alacağını, yani istifa siyallerini vermişti.

Asteras Tripolis maçı da istifa için en uygun zamanı verdi. Belki de zayıf rakibe karşı uzatmalarda gelen 2 golün getirdiği galibiyete çocuklar gibi sevinen takım ve taraftarı görünce aldı bu kararı. Kulübü satın aldığında gelinmesini istediği noktanın bu olmadığını söyledi. Kendisi böyle açıklama yaptıysa da artık kulübe parasal yardım yapamadığı ve eşi Despina Vandi`nin zorlamasıyla bu kararı aldığı gibi dedikodular geçiyor basında. Sebepler söylenenden farklı olabilir ama sezon başında bırakma kararını neden almadığı ya da neden son sezonunda elinden geleni yapmadan kaçar gibi gittiği tartışılır.

Şimdi AEK yeni başkanı için Ocak ayını bekliyor. Mevcut yöneticiler tabi ki yine paralı başkan gelmesinden yana. Kalan borçları da kapatacak bir başkan gelir mi bilinmez ama Demis gibisi biraz uzak ihtimal.

by Mafalda

Hiç yorum yok: