21 Kasım 2008 Cuma

EN KÖTÜ 10 GOL SEVİNCİ



















Daha önce en iyi gol sevinçlerini bir Top 10 yapmıştık. Genelde futbolcuların kendi icat ettikleri, tek kişilik ve kısa süren karizmatik gol sevinçleri en iyileridir bana göre. Uzun süren, ekip halinde yapılan ve salgın hastalık gibi oradan oraya çoğalan gol sevinçlerinden ise nefret ederim. Genel olarak da öpmeli okşamalı olanlardan nefret ederim. Hakan Şükür'ü bilirim bu alanda misal, gol sonrası önüne geleni öperdi Filipescu, Ümit, Arif, Hagi demeden. Hakan Şükür'le Greame Le Saux aynı takımda oynasalar The Sun gazetesi "ne zaman evleniyorlar?" diye haber bile çıkarırdı. Biz fazla uzatmadan listeye geçelim. Belirteyim daha çok gelenek halinde olanları listeye aldık. Misal Martin Palermo'nun nasıl becerdiğini hala anlamadığım ve üzerine stad duvarını yıkıp ayağını kırdığı sevinci almadım zira onun ki kategori dışı.

10-Raul Gonzalez: Arkadaş tamam evlendin, tamam karını seviyorsun da bundan bize ne? Bunu gelenek haline de getirmiş olabilirsin. Ama ben durumu 2-0'ken 2-1'e getiren bir gol attığında tribüne dönüp coşturucu bir hareket beklerim. Senin yüzüğünle dudaklarının ilişkisini görmek istemem. Real efsanesisin, terbiyeli adamsın, iyi de golcüsün ama gol sevincin berbat dost acı söyler.




















9-Anonim-Kenara koşma: Yıllardır dünya futbolunu takip ederim. Bir kez bile Giggs'in gol attıktan sonra gidip yedek oturan Rooney'in kelini öptüğünü, Henry'nin gol attıktan sonra gidip Wenger'i sırtına aldığını, Messi'nin golden sonra yedek kulübesine koşup yedekler, tercüman, hoca sarmaş dolaş olduğunu görmedim. Bizdeki bu modayı çözemiyorum yıllardır. Neden hocaya gidilir neden teknik direktöre saldırılır, neden yedek kulübesinde 30 haftadır oynamayan bir adama sarılınır, neden tribünde kimsenin görmediği birilerine parmakla bir işaretler yapılır anlamam. Hayır bağlılık desen değil, Anadolu kulübü ise eğer, hoca 2 hafta önce göreve gelmiştir zaten 4 hafta sonra gidecektir. Ha yapan vardır Avrupa'da da ama tek tük. Gattuso gidip arada Ancelotti'ye sarılır, kanında zaten vardır adamın...Ben gol atınca seyirciyle paylaşmalıyım sevinci o adam orada 90 dakika var sadece. Hocayla yedekleri haftanın 7 günü görüyorum zaten, paylaşırız o arada.

8-Roberto Carlos: Geçen sene Zico bu sene Aragones'in yerinde olsam bu "yengeç dansı" denen sevincin yapılmasını yasaklardım.3 tane yetişkin adam yanyana geçiyor, derbi maçında ya da başka önemli maçta çok güzel hazırlanmış bir golden sonra parmak uçlarını açıp kapatarak yan yan yürüyorlar. Suratlarında da şebekçe bir gülümseme. Roberto'nun çırağı da Deivid. Dikkat ederseniz aynı tayfadan olan ama biraz daha ağırbaşlı olan Alex bu rezilliğe pek bulaşmıyor İstersen 35 metreden değil Yoğurtçu Parkı'ndan gol at bu yüzden gözüme giremeyeceksin kel Roberto.

















7-Tim Cahill: Severim kanguruyu. Blogda daha önce de kendisini inceleyen bir yazı yazdık. Ama bu golden sonra korner bayrağına gidip boks yapmasına fena halde takmış durumdayım. Bir kere zavallı korner direği karşılık veremiyor, hem Cahill'in boyuna göre bile değil. "Boyuna göre birisine bulaşsana delikanlıysan" derler adama. Utanmasa Rocky Balboa gibi antremanlardan sonra dağlara tırmanıp "corner flaaaag" diye bağıracak "Dragaaaaaa" misali. Bir an önce vazgeçsin. Sıkıysa git Van Damme gibi palmiyeye tekme vur.

6-Fabio Grosso: Grosso'nunki gelenek haline gelmiş bir sevinç değil. Sadece bir kez yaptı bunu ama beni kendisinden nefret ettirmeye yetti. En İyi 10 Sevinç listesinde de üst sıralara yerleştirdiğimiz Marco Tardelli'nin 1982 Dünya Kupası finalindeki kendini kaybeden sevincin aynısını 2006 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'ya uzatmalarda gol atınca yapmaya çalıştı. Batırdı tabi, soytarıya döndü. İnsanın içinden gelecek bir kere. Bu halle Grosso rezil ötesi "taklit" film serisi Scary Movie'de kesin bir başrol alır bana göre.

5-Antonio Cassano: İtiraf edeyim Cassano kesinlikle nefret ettiğim oyuncular listesine ilk 5 sıradan girer. Futbolculuk yetenği bana göre sınırlıdır.Real formasını hiçbir zaman haketmemiştir. Son olarak da, aynen üniversitede sınıfa gelip bir gün önce barda götürdüğü hatunlardan bahseden ezik teenager gibi seviştiği kadınların raporunu vermiştir. Bize ne yahu senin uçkur raporundan. Bunun bir de gol atınca formayı çıkarıp, gergedan gibi koşarak korner bayrağını tekmelemesi vardır. Cassano....Antonio Cassano...Öküz...Bildiğin Öküz....sevenlerine affola...



















4-Tuncay Şanlı: Tuncay'ı futbolcu olarak severim. Kendini savunuyor ben bunu rakip taraftarı susturmak için yapmıyorum diyor ama bunu ben bilirim sen bilirsin. Premier Lig taraftarları bilmez, dünya futbol izleyicisi bilmez. Manchester United'a fark yediğin maçta bir gol atınca o "sus"u yaparsan alay konusu olursun. Ben bu işareti genelde de sevmem. Yeri vardır zamanı vardır. Misal, Hagi Leeds deplasmanında 5. dakikada penaltıyı attığı anda yapsa idi o ana yakışırdı çünkü 2 haftadır tüm ülkenin topyekün kıyamet gibi gördüğü maçtı. Ama Avusturya'ya hazırlık maçında gol atmışsın, niye neden susuyoruz?

3-Bebeto: Aslında burada pek Bebeto'nun suçu yok, 1994 Dünya Kupası'ndaki Hollanda maçında bebek sallama sevincini yaratan o olduğu için onun adını yazdım. İlk kez yaptığı için sevimli de olmuştu, sanırım eşlik edenler de Romario ve Zinho'ydu. Ama sonra çocuğu olan herkes ve sıkı durun çocuğu olmamış futbolcular bile bunu yapmaya başladı. Misal Trabzonlu bir kıvırcık Küçük Soner vardı bunu her gol attığında yapardı "be adam her hafta çocuğun mu oluyor kaç karın var senin?" dedirtirdi bana. Bir de bunun Hakan Şükür'ün ayağına Emre'yi yatırıp sallama şeklinde olanı var. Şimdi düşündüm de bu Hakan Şükür'ün amma rezil gol sevinçleri varmış yahu. Bir de fotoğraf çekme vardı aman aman.


















2-Filippo Inzaghi: Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok gol atan adam Inzaghi. Peki gol sevincine bak. Sanırsın ki topu olduğu için mahalle maçına alıp defansa koymuşlar, ileriye gittiği bir anda da gol atmış. Hayatında ilk kez gol atmış gibi ellerini deli gibi iki yana sallamalar, polisten kaçar gibi bi koşuş, bir de kimsenin anlamadığı şekilde bağırmalar, acaip hareketler. Bir ağır ol be arkadaş senelerdir Milan'da oynuyorsun. Hiç mi Henry veya Cantona'nın gol sevincini izlemedin. Allahın beleşçisinden ne beklersin.

1-Robinho-Totti AŞ: İşte en sevmediğim gol sevinci. Ben en çok Totti ve Robinho ile hatırlıyorum o yüzden o ikisinin adını yazdım ama mutlaka başka uygulayan da vardır. Bununla ilgili blogda daha önce yazdığımı aynen kopyalıyorum.:Sulu, çocukça, futbolcuyu maymuna döndüren gol sevinçlerinin hepsine karşıyım......bir dolu göze hoş gelen gol sevinci var. Bülent Uygun'un asker selamını bile bu rezalete tercih ederim. 3 kişiyi çalımla, nefis verkaça gir, uzak köşeye topu ustaca bırak...eee..sonra tribünün önüne gelip baş parmağını ağzına sok. Nerde kaldı senin ustalığın. Susam Sokağı'ndaki palyaçolara döndün.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzelll... Çok güzel. :) Ancak yorumu kuvvetlendirmek için İnzaghiye beleşçi demesene yahu. Millet ona Off the Ball diyor. Momevent diyor. Bizde takipçilik deniyor.

İnzaghi büyük golcüdür ayıp adama :D

L dedi ki...

abi bir numaraya semih'i de ekleyebilirsin belki. özenti adam geçen sene saracoğlu'ndaki gs maçında ilk golü attıktan sonra önce işaret parmağını ağzına götürdü, ardından herhalde aklına geldi o anda ve 1 numaraya koyduğun sevinci uygulamaya koydu. bu kadar özenti olunmaz arkadaş.hadi bari ilk seferde götür baş parmağı tamam da, ne yapacaını bilemez halde kalıyorsun, o daha da komik.

Adsız dedi ki...

Inzaghi'nin buyuk golcu olmasinin sebebi de bence o sevincte sakli. Bu kadar cok gol atmayi isteyen, gol atinca da bu kadar cok sevinen baska bir forvet gormedim ben. Ac adam ac, 100 tane atsa, yine gol atmaya ac. Adamim benim. Pistir cirkeftir orasi ayri.

Adsız dedi ki...

Nihat kahveciyi unutmussun.

Adsız dedi ki...

Galatasarayın iğrenç ötesi çiftetellisini görmeyi umuyordum listede,Fenerbahçenin yengeci ne kadar kötüyse Çiftetelli de o kadar iğrenç !!

Ferman

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Yazı çok güzel olmuş, İnzaghi bölümü ayrı güzel :) Tuncay'a da yuh arkadaş, uluslararası dostluk maçındasın kimi susturuyorsun ? Bu arada Tim Cahill'in sevinci olsa olsa Everton taraftarı Stallone içindir :)

Bu arada "En Güzel 10 Spiker Sevinci" yazısı da görebilir miyiz blog semalarında ? :) Favorim Güntekin Onay BJK-Barcelona maçı Ahmet Dursun 2. gol ve Sabri Ugan Galatasaray-Bilbao maçı Hagi'nin golü :)

revadocki dedi ki...

yazıyı çok hızlı okudum ama galiba krampon tozu alma yok yazıda

Adsız dedi ki...

inzaghi ye fazla haksızlık edilmiş bence :) gol sevincinin hakkını veren adamlardandır gözümde. takla parende atanlar çok daha fazla hakediyor bu listeye girmeyi. ha bir de jurgen klinsmann :)

BT dedi ki...

raul ve inzaghi yi itirazım var. raul bunu başlatan adamdır. inzaghi de yaşar yahu her golü sevinirken. kıyma kardeşim raul umuza...

Şairler Parkı dedi ki...

Kötü gol sevinci diyince Hakan Şükür imzalı tonla sevinç diyebilirim. Galatasaray'da bi dönem resmen koreografi yapılıyordu her golden sonra. Fotoğraf çektirmeler, atkı-bere takmalar.

Spicoli dedi ki...

Off, bir de Nihat`in yere uzanarak yaptigi bir sevinc vardi ki Besiktas`taki son zamanlarinda, evlerden irak.

Adsız dedi ki...

yazı mükemmel olmuş ama inzaghi yorumuna kesinlikle katılmıyorum. yazık etmişin adama. en sevdiğim gol sevincidir işte o mahalle ruhunu koruyabilmiş adamdır. her golün sevincini tribündeki taraftar gibi yaşar

fabrizio dedi ki...

nihat o iğrençliği gitti bir de real sociedad'ta yaptı.
Baba attı golü takım arkadaşları da centilmen ilk golü atmış kutlayacaklar. bu havalarda. derken bu etrafındakilere durun falan diye işaret ediyor. ve meşhur gol sevinci. ahu tuğba modeli yatıyor yere. takım arkadaşları dumur, taraftar şaşkın.. herhalde birisi uyardı ki arkadaşımız bu sevinçten vazgeçti.

Raziel dedi ki...

Yengeç dansını ve Tuncay'ın sus işaretini zaten Fenerbahçeli olmayan kimse sevemez, sevmemeli de ama objektif bir liste yapılsaydı asla ilk 10 a giremezlerdi bence..

Inzaghi konusunda ben de muzdaribim bir de parmak emme hareketini Semih de yapıyo son zamanlarda, iyice antipatik olmaya başladı.

Flying Dutchman dedi ki...

@Raziel

bu blogda yazılar yazılırken Fenerbahçe ve Galatasaraylı kimlikler genelde bir yana bırakılır bu yazıda da öyle olmuştur. Ben sus işaretini kim yaparsa yapsın sevmem. Semih Hırvatistan maçında yaptığında bizi yarı finale götüren gol olmasına rağmen sevmemişimdir bunun objektiflikle alakası yok

Ayrıca yengeç dansını değil Roberto Carlos Hagi yapsa da sevmem insan şempanzeye dönüyor yahu

Raziel dedi ki...

@Flying Dutchman

İşte zaten kişisel olarak sevmediğin için objektif değil, subjektif.

Yengeç dansına gelince o danstan önce Real Madrid'de sanırım yine Roberto Carlos'un icat ettiği hamamböceği dansı mı desem nası anlatacağımı bilemediğim acayip bir gol sevinci vardı, listede yer alabilirmiş. Şaklabanlık adamın ruhunda var diyelim..

sarı lacivert dedi ki...

evet, evet.. nihatin da bu listede olmasi sart

jose dedi ki...

Bulent abıye katılıyorum.

Raulumuz bitanedir:=)

Bellamy. dedi ki...

hatırlayan vardır kesin, oğuzla aykutun muydu yoksa gerson'un muydu salak bi sevinci vardı, ayakların havaya kalkıp ellerle buluştuğu. 23 yaşımdayım ama psikolojik olarak etkilemiş demek ki hala hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

inzaghi yorumuna çok güldüm ayrıca katılıyorum beleşçi işte birader off the ballu tuncay için ya da torres için söyleriz ama inzaghi sir alex'in deyimiyle "doğuştan ofsayt"

canoğlan dedi ki...

tanju'yla gersondu. çocukluk zamanımdan kalan en güzel karelerden biriydi o gol sevinci, neyini beğenmedin.

varol döken dedi ki...

ya o değil de, fenerbahçe'nin bir maçında aykut gol atmıştı, mecnun da ona sarılmak için arkadan uçmuş ve o sırada gaipten gelen bir sesle eğilen aykut un üzerinden uçmuştu... var mı bunu hatırlayan:)

hakan şükür'lü sevinçlerin birçoğu kötüdür ama boş statta atkı, bere giyip taraftar olma olayı bence çok başarılıydı... sezar'ın hakkı raula:)

liquefied dedi ki...

aklıma geldi şimdi. Luca Toni'nin Hoffenheim maçında yaptığı makinalı tüfek hareketini de buralarda görmek istiyorum. :)