7 Kasım 2008 Cuma

EZELİ REKABET-29

































Herkese iyi tatiller

22 yorum:

Adsız dedi ki...

tabiki alttaki....

Adsız dedi ki...

Üsttekini tek gecerim,alttakinin ise kokusu bile midemi kaldırmaya yetiyor...

Ferman

oguzmania dedi ki...

Üstteki varken alttaki de neymiş...

Daha dün yedim diyeyim de bir taraflarınız şişsin :)

Adsız dedi ki...

kesinlikle üstteki

hellguard dedi ki...

zeytinyağlı iyidir hoştur, geceleri kazınan midenin tesellisi olmuştur. fakaaaat lahana sarması be abi. lahana sarması!

bilmem anlatabiliyor muyum?

baha dedi ki...

alttakini uc ogun yerim de mide icin pek ii olmaz :)

usttekini uc ogun yersen ise oyle bir derdin olmaz. ha gulu seven dikenine katlanir misali alttakini secerim o ayri.

sinem dedi ki...

rekabet yok ki. yaprak sarması lahanayı rakip görmez. o kadar!

serdanka dedi ki...

Olmaz böyle arkadaşlar :) Böyle yorumlarla gelemeyin bana derdi bir teknik direktör :) Ben ikisini de birbirine değişemem ama Adana'ya gidince annem yapacam sana dedi lahana, ben şimdi lahana demezsen olmaz ama :))) Birde bunları etli yapmazlarsa olmaz en iyisi etli zeytinyağlı yalan :)))

firatyeşilbaş dedi ki...

altta olanı yiyenler nasıl yiyor anlamıyorum.

o lahananın kokusu bile yetiyor midemi kaldırmak için.bi kere denediğimde nerdeyse kusuyordum

ama üstteki zaten orjinal gerçek olandır.bir tencere bile yenebilir.

Flying Dutchman dedi ki...

Bu hakikaten ezeli rekabetmiş yahu şimdiye kadar 3 lahana, 5 yaprak sarması 1 de ikisine de tav olan var.

İlaveten blogdaki yemekle ilgili yazıların sürekli yorum enflasyonu yaşamasına hep gülmüşümdür, ulen hentbolla ilgili yazıya 1 yorum bile zar zor geliyor, sarmayı görünce millet döküldü.:)))

Gurmenin ve gurmecinin dostu Flying Dutchman blogu

kesin bir yemek tarifi serisi açıcam artık şart oldu

baha dedi ki...

:)))

juventino dedi ki...

walla abi benim için de berabere olan rekabettir. 2sini de koy önüme bir ondan bir bundan alırım.

liquefied dedi ki...

yaprak sarmasını kuş üzümlü falan yapıyorlar. biraz tatlı gibi oluyor, çok nefis oluyor. :p

Adsız dedi ki...

İtirafımdır acıktıkca blogu acıp üsttekine bakıp iç geçiriyorum :)
Etlisi,zeytinyağlısı,hatta çiği her türlü yaprak.

Ferman

PVH dedi ki...

yemek tarifi sektorunde isin zor dutchman, sektorde yeri saglam, dunyaca unlu bloglar var :)

siriusjames dedi ki...

Daha 1 saat önce koca bir tabak yedim yaprak sarmasını, yoğurtla birlikte inanılmaz. Alttakinin ise kokusu bile kötü.

zenci dedi ki...

alayini yerim abi..

Çetin Cem dedi ki...

ikisi için de ruhumu satabilirim şu anda :)

krAmer dedi ki...

üstteki tabii ki . Geceleri kazınan midelerin can dostu .

Adsız dedi ki...

İkisine de lezzeti katan anneler. Ben annemi tek geçerim:)

Yapılışlarını göz önünde bulundurunca; lahana sarması çok daha zahmetlidir. Yaprak gibi sert olmadığı için sarması zordur, bu nedenle bence daha değerlidir. Çünkü az ve nadir yapılır.

Bir diğer artısı da asma yaprağının her zaman kart çıkması, boğazımıza takılması gibi sorunları olabilir (özellikle kışın) fakat lahana da öyle birşey söz konusu olmaz, haşladın mı yumuşacık oluverir.

Velhasıl, özlediğim için lahana derim. Mutlaka yerken bol limon sıkın, içine de üstüne de diye eklerim:)

AB..

Adsız dedi ki...

lahananın hastasıyız, bambaşka bir lezzet, acayiiip

olurolur dedi ki...

lahana FTW!!