İngiltere'den Türkiye'ye arabayla yolculuk
-
“Hayatımda yediğim en iyi dondurmaydı” dedi Ozan. Ömrünün henüz 5 yıl 6
ayının geride kaldığını düşününce çok iddialı bir açıklama gibi
gelmeyebilir. Ama...
4 yıl önce
22 yorum:
tabiki alttaki....
Üsttekini tek gecerim,alttakinin ise kokusu bile midemi kaldırmaya yetiyor...
Ferman
Üstteki varken alttaki de neymiş...
Daha dün yedim diyeyim de bir taraflarınız şişsin :)
kesinlikle üstteki
zeytinyağlı iyidir hoştur, geceleri kazınan midenin tesellisi olmuştur. fakaaaat lahana sarması be abi. lahana sarması!
bilmem anlatabiliyor muyum?
alttakini uc ogun yerim de mide icin pek ii olmaz :)
usttekini uc ogun yersen ise oyle bir derdin olmaz. ha gulu seven dikenine katlanir misali alttakini secerim o ayri.
rekabet yok ki. yaprak sarması lahanayı rakip görmez. o kadar!
Olmaz böyle arkadaşlar :) Böyle yorumlarla gelemeyin bana derdi bir teknik direktör :) Ben ikisini de birbirine değişemem ama Adana'ya gidince annem yapacam sana dedi lahana, ben şimdi lahana demezsen olmaz ama :))) Birde bunları etli yapmazlarsa olmaz en iyisi etli zeytinyağlı yalan :)))
altta olanı yiyenler nasıl yiyor anlamıyorum.
o lahananın kokusu bile yetiyor midemi kaldırmak için.bi kere denediğimde nerdeyse kusuyordum
ama üstteki zaten orjinal gerçek olandır.bir tencere bile yenebilir.
Bu hakikaten ezeli rekabetmiş yahu şimdiye kadar 3 lahana, 5 yaprak sarması 1 de ikisine de tav olan var.
İlaveten blogdaki yemekle ilgili yazıların sürekli yorum enflasyonu yaşamasına hep gülmüşümdür, ulen hentbolla ilgili yazıya 1 yorum bile zar zor geliyor, sarmayı görünce millet döküldü.:)))
Gurmenin ve gurmecinin dostu Flying Dutchman blogu
kesin bir yemek tarifi serisi açıcam artık şart oldu
:)))
walla abi benim için de berabere olan rekabettir. 2sini de koy önüme bir ondan bir bundan alırım.
yaprak sarmasını kuş üzümlü falan yapıyorlar. biraz tatlı gibi oluyor, çok nefis oluyor. :p
İtirafımdır acıktıkca blogu acıp üsttekine bakıp iç geçiriyorum :)
Etlisi,zeytinyağlısı,hatta çiği her türlü yaprak.
Ferman
yemek tarifi sektorunde isin zor dutchman, sektorde yeri saglam, dunyaca unlu bloglar var :)
Daha 1 saat önce koca bir tabak yedim yaprak sarmasını, yoğurtla birlikte inanılmaz. Alttakinin ise kokusu bile kötü.
alayini yerim abi..
ikisi için de ruhumu satabilirim şu anda :)
üstteki tabii ki . Geceleri kazınan midelerin can dostu .
İkisine de lezzeti katan anneler. Ben annemi tek geçerim:)
Yapılışlarını göz önünde bulundurunca; lahana sarması çok daha zahmetlidir. Yaprak gibi sert olmadığı için sarması zordur, bu nedenle bence daha değerlidir. Çünkü az ve nadir yapılır.
Bir diğer artısı da asma yaprağının her zaman kart çıkması, boğazımıza takılması gibi sorunları olabilir (özellikle kışın) fakat lahana da öyle birşey söz konusu olmaz, haşladın mı yumuşacık oluverir.
Velhasıl, özlediğim için lahana derim. Mutlaka yerken bol limon sıkın, içine de üstüne de diye eklerim:)
AB..
lahananın hastasıyız, bambaşka bir lezzet, acayiiip
lahana FTW!!
Yorum Gönder