13 Kasım 2008 Perşembe

FC LIMBURG


Daha önce blogda birkaç kez Limburg eyaletinin önde gelen 3 kulübü Kerkrade takımı Roda JC, Sittard takımı Fortuna Sittard ve Maastricht takımı MVV'nin birleşmesi ile ilgili muhtemel girişimleri anlatmıştık. Yeni oluşumun adı FC Limburg olarak öngörülüyordu ki bunun için ilk adımlar atılmaya başlandı. Roda JC ve Fortuna Sittard birleşme anlaşmasına imza attılar. Sittard'lı taraftarların resimde de görülen büyük muhalefetine ramen. MVV'li taraftarlar bu konuda daha da katılar. "Birleşmek yerine iflas ederiz" daha iyi diyorlar. Sittard'ın bu yola gitmesinin bir sebebi var tabi. Aynen geçtiğimiz yıl Ado Den Haag'in başıan geldiği gibi Hollanda Federasyonu düzenli olarak kulüplerin gelir-gider dengesini denetliyor ve eğer kriterlere uygun olmayan bir durum varsa kulübün lisansını iptal etmeye kadar varan cezalar verebiliyor. Sittard'ın Hollanda Federasyonu'nun talep ettiği ve hesaplarında görmek istediği 1,2 milyon euro kısa süre içinde sağlanmazsa kulübün geleceği tehlikede. MVV taraftarlarının iflas hadisesine atıf yapması da bu yüzden. Tabi federasyon tekililerinden Henk Kesler olayın maddi tarafında olduğu için birleşme yanlısı. Ona göre de tüm eyaletin desteğini alacak bir kulüp daha başarılı olabilir. Ama sorun da orada. Girişime tüm eyalet destek vermiyor. 2 kulüp Roda JC'nin bünyesine katılınca toplamda 60 kişilik bir oyuncunun ve bir dolu genç yıldız adayının olduğu bir ortam oluşacak. Jupiler League'in takım sayısı 20'den 18'e düşecek. Ayrıca taraftarlar için de komik bi durum. Yıllardır Fortuna ve MVV'yi destekleyen iki taraftar grubu ezeli rakiplerini desteklemeye başlayacaklar. Hem de 2 ezeli rakibini birden.

Aklıma doğrudan İzmir takımlarını getiriyorum. Altay, Karşıyaka ve Göztepe'nin birleştiğini düşünün. Evet İzmir futbolunun tek bir takımla topyekün hedefe yönelmesi güzel olabilirdi ama işin içinde bir de yılların rekabeti ve taraftarlık duyguları var. O ne kadar mümkünse Limburg'ta da o kadar mümkün olacak. Limburg'un diğer kulübü VVV Venlo da şimdilik bu sürecin dışında. FC Limburg projesi 2002 yılında da gündeme gelmiş ama başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Tabi bir konu daha var. Teknik direktörü ve amigosu Türk olan Trabzsonpor'un pilot takımı MVV bu anlaşma olursa Trabzonla olan anlaşmasının mahiyetinde ne gibi bir değişiklik yapacak onu da merak ediyoruz.

Hiç yorum yok: