6 Kasım 2008 Perşembe

MERDİVEN



















Hiç unutamadığım bir anıdır. Eric Gerets dönemindeki Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında, hani şu Olimpiyat Stadı yollarının Sibirya tundralarına döndüğü ve nice insanın yolda ruhunu teslim ettiği ve benim de içeri 40. dakikada girdiğim Bordeaux maçında, karşılaşmanın sonuna doğru bir Galatasaray'lı taraftar çıkışta oluşması muhtemel hengameden kurtulmak için kapılara yönelmiş ancak merdivenlerdeki kalabalıktan ilerleyemeyince "şuı merdivenlerde oturmayın kardeşim yine ceza alıcaz ya" diye haykırmış, ancak cevap olarak insanların hayır duasını (!) alıp stadan ayrılmıştı. Hakikaten 4 sıfırlı bir İsviçre Frangı cezası aldı Galatasaray, daha önce aldığı gibi.

Stad merdivenlerinde oturma konusu son yıllarda çok tartışılmaya başlandı biliyorsunuz. Türkiye'de de bazı kulüplere bazı maçlardaki ihlallerinden dolayı para cezaları da verildi. Benim bu konudaki fikrim şudur, yeterli bilet satıldığında ve insanlar birbirine anlayışlı olduğunda bu konuyu çok abartmanın mantığı yok. Zaten numaralı tribün ve birçok stadyumda kapalı tribündeki insanların maçı ayakta izlemeleri gibi bir istekleri pek yok. Örneğin FC Utrecht'in stadı Galgenwaard'da en ateşli taraftarların bulunduğu Bunnikside tribünü dışında merdivenler bomboş. Stadlardaki tribün desteğinin kaybolmaması ve bütünlük için bu konuda biraz anlayışlı olmak gerekiyor.

NAC Breda taraftarları bu hafta başı ilginç bir öneriyle geldiler gündeme. Kulübün yenileme çalışması yaptığı Rat Verlegh Stadyumu'nun B tribünlerindeki koltuk eksikliği yüzünden 250 kişilik bölümde 500 kişi ayakta duruyor diyerek kulübe şikayette bulunmuşlar. Taraftarlardan Jasper Hendriks, "1 sandalyeye düşen alanda 6 kişi ayakta duruyorduk" diyor. Başka bir taraftara göre çıkacak ilk yangında olacakları düşünmek bile tüyler ürpertici. Kısacası ilginç olarak istek kulüpten taraftarlara değil, taraftarlardan kulübe gelmiş durumda.

Ben bu merdiven konusunun çok büyütüldüğünü düşünenlerdenim hala.

2 yorum:

GK dedi ki...

NAC tribünü de amma dikmiş yahu.

Semt Aşığı dedi ki...

ulan n yangını tel örgü yok bişey yok gir sahaya yangın çıkarsa :)