11 Kasım 2008 Salı

SON HAMMER
























Alfred Hitchcock, Bruce Dickinson, Danny Dyer, Steve Harris, Lennox Lewis, Rod Stewart, çocukluğunda Paul Gascoigne, Dave Grohl, Morrissey, Nicolas Cage, Keira Knightley. Bu isimlerin ortak bir özelliği var. Koyu bir West Ham United taraftarı olmaları. Kim ne derse desin West Ham dünya üzerinde ünlüler içinde en oturaklı taraftarlara sahip takımdır (King Santillana ve Everton'ı bir kenara ayırıyorum tabi bunu derken haşa). Örneğin sıradan bir celebrity gibi görünen Keira Knightley'in Upton Park'ta veya evinin etrafındaki publarda hiç bir maçı kaçırmamaya çalıştığı ve küçüklükten beri koyu bir Hammers taraftarı olduğu doğrudur. Öyle eline atkıyı alınca takım taraftarı olduğunu sanan Tom Hanks ve Stallone gibi değildir West Ham taraftarları. Steve Harris'in kızı Lauren Harris'in Hollanda'daki konseri sırasında şarkı arasında içeri gidip skoru öğrenip sonra da seyircilere "aranızda West Ham'lı varsa 2-0 öndeyiz" deyişine kendi gözlerimle şahit olmuşumdur.
















Bu ekibin son üyesi kim? Müstakbel "başkanımız" Barack Obama. Başkanımız diyorum Türkiye'de ABD'den daha çok sevinildi nedense adamın başkan seçilmesine. Sanki başkan seçildiğinin ertesi günü ortadoğudaki bütün maddi çıkarları, o büyük pastayı, 300 milyonun vergilerini, üzerlerinde ekonomik krizden dolayı oluşan baskıyı, sağlık sigortasındaki milyonları mağdur eden uygulamaları kısaca ülkenin şahıstan bağımsız oluşan konjönktürünü hiçe sayıp "kafamıza sı.ayım yahu nerde dünya barışı, çekiyorum tüm askerleri hepsini eve döndürüyorum, yaşasın dünya barışı, yaşasın kardeşlik" diyecekmiş gibi. Neyse zaten seçim günü belirtmiştik politik seçimler hakkındaki fikirlerimizi. Bizim anlatacağımız hikaye futbolla alakalı. Obama Upton Park'a daha önce gitmiş bir adam. 2003 yılında Londra'daki üvey kızkardeşi Auma'yı ziyarete gittiğinde stada gitmiş. West Ham yetkilileri bizimki başkan seçilince hemen harekete geçmişler tabi, ilk İngiltere ziyareti için çoktan stadda yerini ayırtmışlar. Ben peşinen söyleyeyim, Amerikalı ve futbol deyince şöyle bir durup düşünürüm. Futbola "soccer" demeyi bırakana kadar da onlarla yapacağım tek muhabbet FC Dallas veya Columbus Crew forması sipariş vermek olur o kadar. Tom Hanks eline Aston Villa atkısını alıp "bu takım Roma'nın hangi bölgesinden" demiş adam. Amerikalı işte. Neyse ki Obama biraz sporla alakalı, üçlük sokmuşluğu top tepmişliği var. O biraz daha alakalı olabilir mi? Yes we can......

2 yorum:

n0s dedi ki...

elton john watfordlu diil mi ya holland uber alles?

Flying Dutchman dedi ki...

@n0s

evet onu neden sokmuşum listeye anlamadım, adam ezelden beri watford'lu, hatta yazdım da bloga ama karışıklık oldu sanırım :))

sağol düzeltme için