21 Kasım 2008 Cuma

WILLIAM KALAS





















Dünya futbolunda takımların kaptan seçiminde etkisi olan 3-4 kıstas var. Oynadığı takımın en eskisi olması. Hierro gibi Raul gibi. Saha içinde liderlik kabiliyetlerinin diğerlerinden önde olması. Eric Cantona gibi, Roy Keane gibi. Oyunu yönlendiren adam olması ve yetenekleriyle ön plana çıkması. 19 yaşında Standard Liege kaptanı olan Steven Defour veya Alex De Souza gibi. Bir de tabi bir çok unsuru birleştirenler de var. Bülent Korkmaz gibi, kendi milli takımlarında Ghorghe Hagi ve Hristo Stoitchkov gibi.

William Gallas'da bunların hiçbirisi yok. Takımın en eskisi değil. Oyunu yönlendiren bir adam değil, zaten mevkisi buna elvermiyor. Liderlik kabiliyetlerine gelince tam bir rezalet. Son olay da bunun bir sonucu. Geçen sene Birmingham City maçının sonunda kaybedilen puanlarsonrası sahada bir kaptana yakışmayacak hareketlerde bulunduğundan beri kaptanlığı sorgulanıyor zaten. Yetmedi bu sezon başı bir gece kulübünden elinde sigarayla çıktığı görüldü. Yetmedi birkaç hafta önce 4-4 biten Tottenham derbisinin devre arasında soyunma odasında hadise yaptığı ortaya çıktı. Wenger 31 yaşındaki vatandaşını koruyor sürekli. Son çıkışı da dün oldu. Bu sefer de genç oyuncuları yeteri kadar cesur oynamamak ve o yaşta aldıkları parayı haketmemekle suçladı. Roy Keane gibi bir Manchester United çınarı kaptanlığı sırasında, 2 yıl önce, takım M'boro'ya 4-1 kaybedince benzer şeyleri söylemiş ve Rio Ferdinand'a "2 top kestin diye kendini dünyanın en iyi oyuncusu mu sanıyorsun, aldığın parayı haketmen lazım" türünden laflar etmişti. O Keane'i United ertesi gün kapının önüne koydu. Cantona'yı tüm İngiltere üzerine gelirken koruyan Sir Alex Ferguson bile bu sefer destek vermedi Keane'e. O da ayrıldı takımdan. Gallas kim? Arsenal tarihinde hiçbir yeri yok, kaptanlık yapmak için tek bir yeteneğe sahip değil. Pazubandı aldığından beri etrafa öfke saçmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Eğer bu takımın başında vatandaşı Arsene Wenger değil de bir İngiliz hoca veya eski hocası Mourinho olsaydı şimdi reserve takımını boylamıştı. Birkaç gün içinde gelişmeleri göreceğiz. Bu sefer Wenger dahi sabrının sonuna gelmiş olabilir.

2 yorum:

Pads dedi ki...

Chelsea'deyken 'Beni Arsenal'e satmazsaniz ve bu macta oynatirsaniz kendi kaleme gol atarim' diyen adami kaptan yaparsan sonuclarina katlanirsin.

alperensaylar dedi ki...

o takımın kaptanı ya toure ya da fabregas olmalı. bu iki isme özellikle toure'ye haksızlık bence.