10 Aralık 2008 Çarşamba

HEPİNİZE YİMPAŞ'TAN İSKOÇ ETEĞİ



















İskoçya'dan bir haber bu.
Ona geçmeden önce benzer bir örneği bir anıyla vereyim. Lucescu'nun ikinci senesindeki Yimpaş Yozgatspor deplasmanı için 22 Aralık 2001'de Hacettepe'li Aslanlar ile beraber Yozgat'ın yolunu tuttuk. Yozgat'ın yolunu tuttuk ama stada girdiğimiz anı hatırlarım sanki o gün kar sadece stadın üzerine yağıyordu. Yozgat'a girene kadar kar yok, stada girişte kar yok, içerde var, nasıl oldu hala anlamam. Maçın hakemi, o zamanlar 1. ligde yeni yeni parlayan Selçuk Dereli maçı 1 gün erteledi. Maç 15:00 sularında başlayacak. Erteleme saati 14:00 suları. Dereli'nin kendisi ve ailesi hakkında sitem dolu mesajlarını ileten (artık tahmin edin ben "sitem" dedim) arkadaşları susturup düştük yollara. 60'ın üstünde Galatasaray kaşkollu adam Yozgat sokaklarında otel arıyor. Soğuğun yaptığı işkence ve açlık birleşince oteli bulduğumuzda saat 20:30'du. Üstüne bir de yemek yiyince insanları yatağa gömdük tabi. Gömdük de ertesi gün Pazar. "Eeee ne olmuş?" diyeceksiniz, mühendislik fakültelerinde okuyanlar bilir, üniversitelerde o fakültelerde bazen hocalar Pazar sabahı saat 10:00'a sınav koyarlar. Japonya saatine göre mi yaşarlar artık bilmiyorum. Tabi içimizde o sınava girecekler de var. Telefon trafikleri, yalvarmalar, hatta gece 11'de doçentin evini aramalara varan yakarmalar derken sonunda bir grup gece otobüsü ile çaresiz Ankara'ya döndü. Ertesi gün kahvaltı, hediyelik derken cüzdan inceldi tabi. Maçı 3-1 yenik götürürken Berkant'ın son dakikadaki bir asisti bir golüyle 3-3'bağladık. Meşhur Sergen'in rakibin baldırına tekmeyi basıp sadece sarı kart aldığı, sonra da kameralara bacağındaki kanı gösteren Yozgatlı oyuncu için "tendürdiyot sürmüş, kan değil o" dediği maç. Neyse efendim maç bitti bizim eve gelişimiz gece 12'yi buldu.

Bunları niye anlattım? Hafta sonu Aberdeen Kilmarnock deplasmanına çıkacaktı. Taraftarlar da cumartesi sabahı yola koyuldular. Saat 14:30'daki maç için erteleme kararı saat 10:00'da çıktı. Böyle olunca da Aberdeen kulübü "taraftarlarımızın yol ve yemek masraflarını ödeyin, erteleme kararı çok geç çıktı, taraftarlarımız çoktan trene binmişti" diyerek Kilmarnock kulübüne 4.000 poundluk faturayı göndermiş. Kilmarnock kulübünden bir itiraz yok, İskoç futbol federasyonu zaten sahayı zamanında hazırlayamayan Kilmarnock kulübüne hafiften kızmışken Aberdeen'in tarafını tutacak gibi görünüyor. Sahanın alttan ısıtma sisteminin yeteri kadar çalıştırılmadığı veya hiç çalıştırılmadığı söyleniyor. Şimdi Aberdeen'in bu talebini görünce aklım 7 sene önceye gitti. Bizim erteleme kararı 4 saat önce değil yarım saat önce çıktı, otel, yemek, otobüs parasını ödeyen de olmadı tabi. Acaba o yıllarda Galatasaray kulübüne "Yimpaş bize masrafları ödesin" olmadı Yimpaş'tan herkese ufak bir hediye çeki versin desek acaba ne cevap alırdık düşünüyorum. Gerçi düşünmüyorum biliyorum da, bizimkisi hayal işte.

4 yorum:

Fuzzy Logic dedi ki...

sanirim Yozgat maci ilk yarinin son maciydi. Kar yuzunden bir cok mac c.tesi ya da cuma oynanmisti. Maci oynamak icin tam takim sahaya cikan Sergen'e macin ertelendigi söylenince Sergen deliye dondu ve "niye biz maclarimizi en son oynuyoruz?millet tatile cikti biz hala bekliyoruz, hayret bisey kardesim" tarzinda enteresan bir serzsnisde bulunmustu. Oyle saniyorum ki ilk yari sonu tatili icin hali hazirda tatil plani yapmisti, onun gecikmesine cok bozulmustu eleman

Adsız dedi ki...

Sergen şimdilerde genç yeteneklere calışmanın ve ahlaklı olmanın erdemlerinden bahsediyor,Ntvspor da Hakan ve Sergeni görünce direkt zap yapıyorum ama sevenleri cok ki hala bıdı bıdı ahkam kesiyorlar !

Ayrıc cok merak ediyorum acaba Türkiyede ben Cavuşoğlunun yorumlarını beğenirim,Aziz Üstl faydalıdır,Engin Verelin söyledikleri çok önemli mutlaka dinlerim veya Sanlı Sarıalioğlu öyle bi şey söylediki o an takımda ki yanışı gördüm diyen !!!

Türkiyede spor yazarlarının %90 ı İbişdir kanımca...

Ferman

Adsız dedi ki...

90 lı yıllar olmalı,19 Mayısta bir Ankaragücü maçından önce, kar yağışı nedeniyle maçın iptal olcağı söylentidi üzerine taraftarlar sahaya inip karı temizlemişlerdi.

Can dedi ki...

Aynı maçtaymışız :) Masraf kısmını net bilmemekle beraber yönetime olan yakınlıktan şunu biliyorum; bir önceki yıl, takım lige ilk çıktığında İstanbul deplasmanlarında 3 büyüklerden sadece Fenerbahçe bizimkileri ortada bırakmış; ne otel ayarlama işinde yardımcı olmuşlar, ne de takım için yemek vermişler. Ondan dolayı Yozgat'a geldiklerinde perişan olmuştu Fenerbahçeliler; maçtan önceki gece 1 saatte bir davul zurna ekibi otelin önüne gidiyordu halaylar eşliğinde. Ama Galatasaray ve Beşitaş'a ayrı ayrı yemek vermişlerdi; zaten takımların kaldığı Galata Çamlık oteli de Yimpaş'ındı.