18 Aralık 2008 Perşembe

KİMSE BANA KORKAK DİYEMEZ











Not: Michael J.Fox ilgili sahnede Chuck Berry'nin "Johnny B. Goode" şarkısını hiçbir notayı şaşırmadan çalmıştır. Bu üçlemeyi tüm zamanların Top 10 listesine koymayan adamın alnını karışlarım. Neresinden yakalasanız sonuna kadar ekranın başında kaldığınız kaç tane film vardır ki böyle.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayayım:Pulp Fiction, Death Proof, Fight Club, The Dark Knight, Shawshank Redemption, Star Wars serisinin tamamı, Her Şey Çok Güzel Olacak, Simpsons Movie.

Bhut_Jolokia dedi ki...

tek kelimeyle harika bir seri

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Ahh ahhhh... Geleceğe Dönüş serisi...

Hayatımın film serisidir bu. Kendimi bildim bileli bu film serisini izlerim. Çocukluğumdan beri binlerce film izledim ne sonu 11 oscarlı Yüzüklerin Efendisi'ni ne de Star Wars'u yerine koyabildim. Bu sırf seri filmler için geçerli de değil, tekil filmlerde de gönlümü çelen olamadı. Geleceğe Dönüş benim için bambaşka birşey. Her bölümünü eşit sayıda izlemişimdir ama sayısını bilemeyeceğim kadar fazla, fakat bu kadar çok izleme rağmen hala izliyorum bıkmadan usanmadan, ilk kez izler gibi heyecanla. Ve her defasında 3. filmin sonunda '"To Be Conclued..." yazısını görmeyi bekliyorum safça...

Hatırlarım da bir keresinde çocukken mahalleden arkadaşlarla hep beraber toplanmış; çakmak, demir tel ve bilimum araçlarla akı kapasitörü yapmaya çalışmıştık :) Yaptığımız abuk aletin de çalışacağını ummuştuk. Ne günlerdi bea... Bir ara serinin 4.sünün çekileceğini duymuştum, hatta Michael J. Fox'a yine Marty rolü vermek istemişlerdi ama o Doctor rolünü oynamazsam ben yokum demişti. Belki de bu şehir efsanesiydi ama duyduğumda çok heyecanlanmıştım. O taraftan da bir haber bekliyorum ama nafile.

Yani şu seri hakkında yazacak o kadar çok şeyim var ki, düşündükçe çocukluğum ve şimdiye kadar yaşadığım hayatımın anıları net şekilde canlanıyor gözümde. Her izlediğim zamanın bir hatırası var, evin tek televizyonu emektarlığın verdiği krediyle en büyük arızasını yapmıştı, hiç açılmıyordu. İnanır mısınız akşam Geleceğe Dönüş I vardı ve televizyon filmin başlamasına yakın açıldı ve film esnasında hiç sorun çıkarmadı. Film bittiğinde ise tüpü yanmış şekilde servisin yolunu tutmuştu :) 17 Ağustos depremini bile bu serinin 3. filmini izlerken yaşamıştım. Bu seri bana hayatımı hatırlatıyor adeta.

Eminim ki bu serinin bana verdiği hazzı başka hiçbir film hiçbir zaman veremeyecek. Ne mutlu ki bu seriyi izleyebildiğim bir dönemde doğmuşum.

CaRtMaNtR dedi ki...

Cidden ilk üç filme yaraşır bir 4. film çekilsede izlesek.

Cthulhu dedi ki...

Kocum J.Fox. Birtanecik adamım benim. Cocuklugumun adamı.

teletabi dedi ki...

Bu seri ile en güzel olaylardan biri kafa dengi bir kaç arkadaş toplanıp gelceğe dönüş gecesi yapmaktır. Biralar cipsler alınır, üç film de ardı ardına dvd ye takılıp izlenilir, izlenirken şahane yorumlar olur ve güzel eglence ile tadına doyulmaz muhabbet ortamı oluşur.

alengir dedi ki...

Cartmantr "Cidden ilk üç filme yaraşır bir 4. film çekilsede izlesek." demiş ama kendisine pek katılmıyorum,en başından üçleme olarak senaryosu yazılan film zaten bu haliyle oldukça mükemmel. Benim de en sevdiğim film olan bu filmin üstüne bir 4. filmi çekmek,Gotfather serisinde ki 3. filmin etkisini yaratıp seriyi yaralaycaktır.Hem bu dakikadan sonra kimse ne yeni bir Marty,ne yeni bir Profösör E.Brown olabilir.Hatta hiç bir akım kapasitörü bile eskisi gibi Geleceğe Döndüremez bizleri:)

miracsaral dedi ki...

Bana sinemayı sevdiren en önemli yapıttır; olabildiğince basit, samimi ve çok düzgün bir filmdir. Bayılırım. Bu arada Cnbc-e'den capture yapılmış, iyi olmuş :)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle mükemmel üçleme Dr. Brown, DeLorean hepsi hepsi ama o kadar harikaydı ki hatırlıyorum hepsini sinemada izlemiştim. Soundtracklerde sağlamdır Üçüncü filmde ZZ Top vardı mesela ve filmde de aynen şarkıyı çalıyorlardı. Bence 4. yapılmasın kesin kötü yaparlar büyüsü bozulmadan böyle kalsın derim...

muzoz dedi ki...

yanlız baslık kimse bana korkak tavuk diyemez olucaktı ben öle hatırlıyorum...

erdemkursat dedi ki...

filmi tekrar tekrar seyredince ilk seferlerde yakalayamadığınız küçük detaylar yakalarsınız, vay be dedirtir gerçekten

OmerBurger dedi ki...

Blog arşivini karıştırırken buldum ve adeta kendimi de buldum üstad. sağol varol...