15 Aralık 2008 Pazartesi

MADRID'İN FATİHİ


Sparta'nın ucunu bilmediğimiz destanını getirmiştik bloga. En azından 15 yıllık bir süre sonra Sparta Rotterdam 20 Ekim 2008'de sıralama Feyenoord'un üzerine çıkmıştı. Benzer unvan artık Atletico Madrid'de. En son 1998-99 sezonunun 19. haftasında Atletico, Real'in üstünde yer almıştı sıralamada. O tarihte kırmızı beyazlılar 32 puanla dördüncü sırada, Real Madrid ise Guus Hiddink'in yönetiminde 31 puanla altıncı sıradaydı. O tarihten bu yana hiçbir zaman ligde AtleTico Real'in üstünde yer alamadı klasmanda. Ta ki geçen haftaya kadar. Artık 27 puanla beşinci olan Atletico Madrid'in 1 puan ve bir sıra altında Real. Sergio Agüero "lig sonunda tepede olmak mesele, o kadar da önemli değil" demiş ama 10 yıllık bir hegemonyanın bitişinin bir resmi bu belki de. Kısa bir süre de olsa.

3 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Real Madrid her anlamda zor zamanlar geçiriyor. Ramos toparlayabilecek mi bilmiyorum ama işi fazlasıyla zor..

alessandro del piero dedi ki...

kısa süre olduğunu kim söylemiş, bu sene barcelona bu kadar efsane top oynamasa şampiyon atletico madrid olucaktı, şu şartlarda ikincilikle yetinicez gibi duruyor.

ama liverpool'a karşı oynadığımız ve çok daha üstün olduğumuz o iki maçtan sonra diyebilirim ki şampiyonlar ligi yarı finali için diğer 3 bileti almayı düşünsün diğer takımlar :)

Adsız dedi ki...

9 haftada maximum 27 puan toplanabilecekken real 31 puanla altıncı olmus he mi ? typo hatasıdır tabi ama belirtmek istedim kardesler...