18 Aralık 2008 Perşembe

SON MARLON BRANDO


2007 Eylülünde blogda kendisi için yazdığımız yazıda Wesley Sneijder'dan boşalan göreve Groningen'den transfer edilerek yerleşen 21 yaşındaki Uruguaylı'nın Ajax forması ile iyi bir başlangıç yaptığını söylemiştik. Bu sene Huntelaar'ın ayrılması ve Sulejmani'nin hafif sakatlıklarıyla ile yükü daha da arttı. Bu yükü şimdilik kaldıracak kapasitede olduğunu göstermiyor ama bizim derdimiz başka. İddia ediyorum dünya futbol tarihinde hakemi aldatmaya bu kadar istekli bir oyuncu çok az gördüm. Her maç başına 3 kez kendisini yere atıyor. Hem de öyle böyle değil, gayet numara yaptığı belli olacak şekilde. Peki hakemler ne yapıyor? Bırakın sarı kart vermeyi, bazıları faul veya penaltı bile çalıyor. Dünkü Slavia Prag maçının Estonyalı hakemi Sten Kaldma örneğin. Pozisyon burada gol listesinde en altta. Hem de bu pozisyondan 2 dakika önce Suarez bir başka pozisyonda kendini yere bırakmışken. Uruguay'lı artık çığır açtı hiç bir temas olmamasına rağmen penaltı çaldırabiliyor. Her maç defans oyuncularından 2-3 tane fırça yiyor bu numaraları yüzünden. Deplasmanda 2-0 kaybettikleri AZ maçı kar altında oynandığından, penaltı aldırabilmek için kendini yerden yere attı ama hakemlerin görüş açısı çok iyi olmadığından yediremedi, AZ'in defans oyuncusu Tim De Cler saha ortasında dövüyordu Suarez'i. Bir gün Roy Keane karakterinde bir adama rast gelecek, fırçayla kurtulamayacak. Zaten Ajax, Hollanda'da diğer kulüplerce hiç sevilmeyen ve ortak nefret beslenen bir takımken bir de bu adamın varlığı işi daha da kötüleştiriyor. Ajax maçına rastlarsanız bu adamı dikkatli izlemenizi rica ediyorum.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçen sezon Hollanda ligini çok sıkı takip ettim. Groningen'den transfer edildiğinde çok iyi transfer yaptığını düşündüm Ajax'ın. Şahsen hakemi aldatmak için kendini attığını düşünmüyorum :) Suarez koşarken düşecekmiş gibi bir izlenim veriyor zaten. Üflesen uçacak gibi. Yere daha sağlam bastığı zaman Avrupa futbolunda adını sıkça duyuracak teknik kapasiteye sahip. Bruak Yılmaz gibi top ayağına geldiğinde düşmez ise :)

Adsız dedi ki...

Pozisyonu izledim, kendini yere atmayıp devam etse kaleci ile karşı karşıya zaten vurucak gol olucak bu kadar basit ama o kendini yere atıyor. böyle adamlar futbol oynamasın

Adsız dedi ki...

galatasarayda da geçen sene ümit karan ve lincoln çok yapardı ana avrat söverdik yine yapsınlar yine söveriz bu arada dutchman sen ajaxlı mısın " Zaten Ajax, Hollanda'da diğer kulüplerce hiç sevilmeyen ve ortak nefret beslenen bir takımken bir de bu adamın varlığı işi daha da kötüleştiriyor" demişsin Ajax'a nefret beslenmesinden rahatsız gibisin

Flying Dutchman dedi ki...

@chao grey


Ajax mı...aman diyim.:))

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2008/11/testiyi-erken-kirmak-lazim.html

burada hangi tarafta olduğumuz

Adsız dedi ki...

eyvallah dutchman :D

CRQ dedi ki...

Zamanın da C.Ronaldo'da yerden kalkamazdı, geldiği yer belli. Luis Suarez'in de performansı ortada zaten bu tarz basit yorum ve yazılar sadece zaman kaybı.