30 Aralık 2008 Salı

UEFA EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANACAKLAR LİSTESİ

























Her Oscar ödül töreninde bir önceki ödül töreni ile o ödül töreni arasında hayatını kaybetmiş olan aktörler gösterilir. Salondaki seyirciler de alkışlarlar dev ekrandan görünen bu yüzleri. Örneğin bu sene Heath Ledger'ı göreceğiz büyük bir ihtimal serinin sonunda ve büyük bir alkış kopacak. Bir saygı duruşu da biz yapalım. Tabi aşağıdaki isimler hala hayattalar. Sadece futbol sahnesinden çekildiler. Yılın son günlerine girerken 2008'de jübilelerini yaparak futbola veda eden önemli isimleri ele alalım.

İlk akla gelen isim Oliver Kahn. Mayıs ayında son resmi maçını oynadı ve Bundesliga şampiyonu olarak kariyerini bitirdi. Geride 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası ve 20 tane kupa buraktı. Ancak milli takım bazında kazandığı tek başarı 2002 Dünya Kupası'nın en iyi kalecisi seçilmesi. Kaleci kontenjanından emekliye ayrılan diğer isim Santiago Canizares. Sezon başında göreve gelen Ronald Koeman'ın kadro dışı bıraktığı isimlerden birisiydi.

Brezilya futbol efsanesi Romario 42 yaşında futbolu bıraktı. Brezilya milli takımından emekliye ayrılan diğer isim Milan'da en uzun süre forma giyen oyunculardan sol kanat dinamosu Serginho. Milan'da uzun süre forma giydikten sonra ülkesine dönen Portekizli Rui Costa da futbolu 2007-08 sezonu sonunda bıraktı. Milli takımla uluslararası turnuvalarda hep hayal kırıklığı yaratan Pauleta da kramponlarını asan bir başka Portekizli.

Fransız oyuncular Lilian Thuram ve Johan Micoud listede. Thuram parıltılı bir kariyeri nerede ise her kupadan birer tane kazanarak geride bıraktı ve aktivist kişiliği ile yaşamına devam ediyor. Marcelo Salas (Şili), Claudio Reyna (ABD), Frederic Dehu (Fransa), Anti Niemi (Finlandiya), Tony Vidmar (Avustralya), Teddy Sheringham, Darren Anderton, Andy Cole (İngiltere), Ronny Johnsen, Tore Andre Flo (Norveç), Edmundo (Brezilya), Hazem Emam (Mısır), Igor Tudor (Hırvatistan), Zikos (Yunanistan), Nader El Sayed (Mısır), Daniel Borimirov (Bulgaristan), Jose Luis Sierra (Şili) ve elbette bize kırılmaması için Hakan Şükür (Türkiye).

4 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Hazem Emam Mısırlı idi galiba

alperensaylar dedi ki...

sheringham'da işi romari'nunkine çevirmişti, bırakmış sonunda:)

Adsız dedi ki...

isimleri okurken " olm bizim hakan yok len! " diye bir tepki verdim icimden. ama korkum yersizmis hakikaten. derin bir nefen aldım yazının sonunda :D

GoKaN

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Teddy Sheringham bırakmış mı futbolu? İnsanın inanası gelmiyor:)

Listedeki diğer isimlere oranla daha genç olan Igor Tudor, sanırım bir türlü bitmek bilmeyen sakatlıklar sonucunda futbolu bırakmış olmalı? Yoksa 35-40'ına merdiven dayayan bu futbolcular arasında 30 yaşında bir futbolcu görmenin fazla mantıklı bir açıklaması olmasa gerek.