24 Aralık 2008 Çarşamba

VURDUĞU GOL OLDU


"Para parayı çeker" diye bir muhabbet vardır bizim memlekette. Bunun bir diğer çıkarımı da yılbaşı milli piyango çekilişlerinde evlerde toplanan bir grup insanın "bari garibanın birine çıksa" ve "yok kardeş nerde bir kuyumcu var ona çıkar, para parayı çekiyor, bize vurmaz hiç" şeklinde geleneksel serzenişidir. Bu anlamda kuyumcu niye böyle hain evlat muamelesi görür anlamam. Sanki dükkandaki altınları eritip satıyor bütün para da ona kalıyormuş gibi. Adam altınların arasında oturuyor diye hepsi kendi mal varlığıymış gibi muamele yapılır. Neyse efendim bunun bir örneği de İspanya'dan geldi. Hafta sonu İspanya'da yapılan Noel ikramiye çekilişini Numancia'nın 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Mario Martinez Rubio kazandı. Kimdir o Martinez? Ligi 10 puan farkla lider götüren Barca'nın bu sezon aldığı tek yenilginin arkasındaki adam. Martinez Numancia'nın ilk hafta Katalanları 1-0 mağlup ettiği maçın da tek golünü atmıştı. Sen Barca'yı bu sezon tek yıkabilen adam ol, üstüne üstlük bir de ikramiyeyi kazan. ""Sadece Noel'de şans oyunlarına para yatırırım, onun dışında işim olmaz demiş Martinez" ama bu sefer turnayı gözünden vurmuş. Müthiş bir yıl. Para ödülü 150.000 euro, adamın yıllık maaşı 200.000 euro. Bıraksın futbolu dünya turu atsın. İşte yazıyı yine tipik bir Türk hayali bitirdik. "Hocam bana ikramiye vursa, bırakırım işi, her şeyi dünya turuna çıkarım". Sen mi?. Daha ikramiye vurur vurmaz gelir vergisine gidecek parayı hesaplarsın dünya turuna para harcayacaksın ha. Yemezler.

4 yorum:

varol döken dedi ki...

babası zamanında büyük ikramiye kazanmış biri olarak söyleyebilirim ki, bu işler öyle kolay değil:) hoş babam tipik bir bankacıydı, ne çalıştığı bankayı bıraktı ne başka bir maceraya atıldı ama bana da çıksa sanırım dünya turuna çıkmazdım:) dünyaları kazanıp senede 3-4 yer görmek daha iyi değil midir sorarım size:)

bir de acaba şans genetik midir:)))

Tuner dedi ki...

%35 intikal vergisi

çubuk makarna dedi ki...

serzenişler boşa değilmiş demek :) bi de vergi olmuyomuş milli piyangoda.

- İkramiyelerden herhangi vergi ve yasal bir kesinti yapılıyor mu?
Milli Piyango şans oyunlarına ait ikramiyeler hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmadığından, herhangi bir kesinti yapılmaz.

http://cekilis.millipiyango.gov.tr/merak.html#merak10

alengir dedi ki...

Gerçi konu milli piyango geyikleri değil ama bi efsane de benden,piyango çekilmeden önce "Kesin çeyrek bilete çıkartırlar,o kadar parayı bir adam yar etmezler!" şeklinde de diyaloglar ekseriyetle her yılbaşı geçer:)