8 Ocak 2009 Perşembe

AUTOBALL



















Futbolun yan ürünlerinden birisi olan yeni aktivitemiz, vatana millete hayırlı olsun. Plaj futbolunun oynandığı bir sahadan biraz daha küçük bir alanda, oldukça hafif ve oyunda kullanılan arabaların boyundan daha büyük, balonvari bir topla oynanan bir oyun. Oyuncular 2 adet. Tabi oyuncu derken insanlardan değil, araçlardan bahsediyorum. Hafif, küçük ve genelde Nissan Micra, Mini Cooper, Smart tipi araçlardan oluşan arabalar. Amaç arabanızla bu büyük topa vurarak rakip kaleye sokmak. Maç süresi 5 dakika. Dünyada yeni yeni filizlenmeye başladı. Çok yakında yayılacak ve özellikle tatil köylerinin değişmez aktivitesi olacaktır. Avrupa'da yaygınlaşmaya başladı bile. 2008 yılında Köln'de Türkiye dahil 8 ülkenin katıldığı ilk "Avrupa Autoball Şampiyonası" düzenlendi ve ev sahibi Almanya, tanınmış stand-up'çı Stefan Raab'ın kullandığı Nissan Micra ile dünya şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye ise A Grubu'nda oynadığı 3 maçta İsviçre ile 2-2 İrlanda ile 1-1 berabere kalıp, İtalya'ya 7-1 yenildi ve gruptan çıkamadı. Turnuvadaki maçlardan birisini buraya alalım. Özellikle "topla birlikte kaleciyi de içeri sokan" ikinci golü ve "o ne alış o ne dönüş o ne vuruş" tarzı beşinci golü izlemenizi öneririm. Hem sürücülük kabiliyeti, hem denge, hem becer hem de futbol bilgisi gerektiriyor bu iş. Zira bir hareket sonrasını iyi hesaplamanız lazım. Ayrıca ikili mücadeleden, yani diğer araca çarpmaktan da kaçınmanız lazım. Yoksa aynı turnuvadaki İrlanda-Bosna Hersek maçı gibi olur iş.
























Bizim milli takım çok sık kırmızı kart görür onu biliyorum. Korna çalmanın yasak olduğu veya hoş karşılanmadığı Fransa, Hollanda gibi ülkelerin milli takımıyla arabasının en sevdiği aksesuarı korna olan Türk milli takımının maçı çok sert geçer söyleyeyim. Buyurun aynı turnuvadan İsviçre-Türkiye maçı. 2 araba da pert. Benim Türk takımı için önereceğim yegane isim Demir Bükey'dir. Ergün Penbe'nin Autoball versiyonu. Ha dediğim gibi tatil köylerinde insan langırtı, muz, köpük banyosu gibi akıllara zarar aktiviteler yerine bununla uğraşsınlar razıyım.

3 yorum:

GK dedi ki...

Otomotiv okumuş bir futbolsever olarak Türk Milli Autobol takımının antrenörlüğüne talibim.Kalede Anadol savunmanın sağında Serçe,Karta,Şahin..

Kcan dedi ki...

sanırım bu ilk defa top gear da ortaya çıkmıştı:)

barış dedi ki...

yazıklar olsun 5 dakikada 7 gol nasıl yemiş bizimkisi:) italyan abimiz de çok çirkef sürmüş arabayı bu arada.