26 Ocak 2009 Pazartesi

COMEBACK QUEEN


Avustralya Açık'ın ilk haftasını bitirdik. Tek erkeklerde pek bir fire yok yazmıştım yarım saat önce. Hatta "pek bir" kelimesi fazla, son yıllarda hiçbir Grand Slam'de görmediğimiz bir olay yaşanabilirdi. Yani ilk 8 seri başı tenisçinin hepsinin tam planlandığı gibi çeyrek finale kalması.1, 2, 3, 6, 7 ve 8 numaralı seri başları çeyrek finale gelmeyi başardılar. 4 numaralı Andy Murray ve 5 numaralı Jo-Wilfried Tsonga kalmıştı. Bu yazdıklarımın hepsini "di, dı" ile hatırlayacağız. Zira az önce biten maçta Andy Murray İspanyol Fernando Verdasco'ya 3-2 mağlup olarak elendi. Verdasco çeyrek finalde Jo-Wilfried Tsona karşısına çıkacak. Nadal halen fırtına gibi. 4. tura gelinmesine rağmen hala zorlanma belirtisi göstermedi. Şili'li Fernando Gonzalez'i 6-3, 6-2, 6-4 ile geçti. Roger Federer Çek Tomas Berdysch'i 5 sette geçerken bir hayli zorlandı. Çeyrek finaldeki rakibi Juan Martin Del Potro olacak. Andy Roddick Avustralya Açık'ta genelde olduğu her gibi yine son 8 içine girdi ama sonrası ne olacak göreceğiz. 3 yarı finali var Amerikalı'nın ama daha ileri gidemedi bu turnuvada. Şu andaki görüntü Matadorun ağır bastığı. İspanyolun geçen seneden de Federer'e karşı gelen psikolojik üstünlüğü önemli bir avantajı. Verdasco Andy Murray'i mağlup ederken erkekler tenisinde zaten çok önemli olan servis-vole oyununa aşırı derecede yüklendi. Neredeyse tüm taktiği kortun dışına doğru ace denemesi eğer dönerse diğer çapraza vole şeklinde idi. Rafael Nadal bildiğimiz gibi bu taktikle mağlup edilecek bir adam değil. Topu çevirdikten sonra siz ikinci vuruşa hazırlanırken o çoktan kortun ortalarına gelmiş olabiliyor. Kortta son derece hızlı vatandaşını yenmek için Verdasco yeni bir şeyler yapmak zorunda.

Bayanlara gelince. Seri başı olmayan 2 tenisçi var çeyrek finalde. Birisi Grand Slamlerde piyasaya çıkıp sürpriz kontenjanını dolduran Aranxta Sanchez Vicario destekli Carla Suarez Navarro diğeri de bir hafta önce hikayesini anlattığımız Jelena Dokic. "Comeback Queen" yani "Geri dönüş Kraliçesi" ne demekse onun karşılığını veriyor. 4. tur maçında Kleybanova'yı mağlup ettikten sonra yapılan röportajda "ilk turu geçtiğimde hedefime ulaşmıştım aslında ve gelecek hafta yapılacak olan Fed Cup maçlarını düşünmeye başlamıştım, ama görünüşe göre planlar iptal oldu" dedi. Kleybonava ile oynadığı ve süresi 3 saati geçen maçta kariyerine çok uzun süre ara vermesine ve daha yeni toparlanmasına rağmen kendisinden daha güçlü bir tenisçiyle 3 saatlik maçlar çıkarabileceğini gösterdi. Bu çeyrek finaldeki rakibi Dinara Safina'ya önemli bir mesaj. Dokic Avustralya halkını son birkaç yılda çok kızdırdığını ve bu turnuvanın artık biz özür niteliği taşıdığını söylüyor. Tribünler ona inanılmaz destek oluyor. Bayanlarda 2 Sırpın özellikle 2008 yılında ortaya çıkan hegemonyası artık resmen son buldu. Ana Ivanovic ve Jelena Jankovic bu turnuvada da çeyrek finalde yoklar. Ivanovic'in kariyerini gözden geçirmesi gerekiyor. Geçen seneki Roland Garros'tan beri sürekli baş aşağı giden bir yolda. Onlar baş aşağı gideren yeni 1 numara adayı Serena Williams ve Dinara Safina. Serena çeyrek finalde karşısına Kuznetsova'yı alacak. Sonra da Dementieva-Navarro galibini. Finale gelene kadar zorlanacağını düşünmüyorum. Diğer tarafta Dokic-Safina ve Bartoli-Zvonareva maçları var. Bana göre bu 4 tenisçiden her birinin finale gelme şansları eşit gibi. Ama görüntü Serena'nın turnuva genelinde ağırlığını hissettirdiği yönünde.

Turnuva ile ilgili son notumuz Marat Safin'in 3 turda Federer ile oynayıp 3-0 kaybettiği maçtan sonra "Avustralya seyircisini bir daha göreceğimi sanmıyorum" demesi. 28 yaşındaki Rus, emeklilik kararında ısrarlı. Bu sene son senesi olacak artık iyice belli oldu.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Off bee canım sıkkın,Favori adayım Murray Verdascoya 5 set sonunda elendi,bahisim patladı...

Jelena Dokic ise beni cok şaşırttı ama onun hala iyi tenis oynamadığına inanıyorum...Özellikle servisleri cok zayıf,Bikic biraderler Jelena'dan daha heyecanlı görünüyorlar kenarda...

Bayanlarda favorim Williams biraderlerin küçüğü olan Serena,erkekler için Murray'dan sonra kim alırsa alsın banane :))

Ayrıca ek bi şey ANA İVANOVİC gerçekten cok itici olmaya başladı tamam güzel bi vuruş yaparsın yumruk showunu gösterirsin ama rakibin hata yapıyor sen yumruğunu sıkıp cığlıklar atıyorsun...Kleybanova maçında eminim pek cok kişi benim gibi düşünmüştür;elensede boyunun ölçüsünü alsa diye.

Ferman

varol döken dedi ki...

boris becker den beri izleyesim gelmiyor:)

Adsız dedi ki...

fernando verdasco çeyrek finalde nadal ile değil tsonga ile karşılaşacak.

Flying Dutchman dedi ki...

doğrudur

Adsız dedi ki...

Flying Dutchman bence yarı finali değerlendirmişsin. verdasco-nadal maçını. peki simonun şansını ne ölçüde görüyorsun nadala karşı

Adsız dedi ki...

ege;
dutchman'a nadal'ın simon karşısındaki şansını sormuşsun, dutchman'in bu konuda çok fikri olacağını sanmıyorum, zira tenisi biraz olsun yakından takip eden her izleyici dünya sıralamasında ilk 4 içerisinde yer alan iki raketin yarı finalden önce karşılaşamayacağını, en kötü ihtimal yarı finalde en iyi ihtimal finalde karşılaşacağını bilir. muray'i eleyen vardesco'nun nadal ile çeyrek finalde karşılaşmasının da olanaksız olduğunu aynı şekilde bilir. ben sana peşinen söyleyeyim, nadal finaldeki rakibini beklemeye başlamıştır. tablonun öteki tarafındaki 4 tenisçinin de final şansı mevcuttur. nadal-federer/djokovic/del potro/roddick finallerinden birisini izleyeceğiz. bu arada bayanların yeni yıldızı! jankovic'in de önlenemez yükselişi! devam ediyor.

Adsız dedi ki...

sevgili dutchman,
asla öyle demek istemedim. benimkisi biraz olsun sitemdi. ancak bu sitemi kötü algılamamanı dilerim. bloğunu zevkle takip eden bir okur olarak bu tarz düzeltme bilgilendirmelerini, yorumlar kısmında bıraktığını metin üzerinde düzeltme yapmadığını gözlemledim ve bu da seni takip eden okurların hayal kırıklığına uğramasına sebep oluyor. (en azından kendi adıma hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim)bu tarz düzeltme bilgilendirmelerini metin içinde yapmanı rica ediyorum senden. sonuçta yazının konusu ile direk bağlantılı olan bu tarz düzeltmelerin yapılmaması, hukuk diliyle ilgili postu "sakat" hale getiriyor. hatırlarmısın bilmiyorum ama haftalar önce Türk izleyicisini yıkan maçlar serisinde tofaş-aris maçını yazmıştın. o yazıda, o sene tofaşın kadrosunda david rivers, slaven rimac gibi oyuncuların olduğunu ve o takımn ligde fırtına gibi estiğini yazmıştın.oysa o sene tofaşın kadrosunda ne rivers ne rimac ne de genç mehmet okur vardı(mehmet o sene oyak renault forması giyiyordu.) senin bahsettiğin kadro 98-99 ve 99-2000 yıllarında iki sene üstüste şampiyon olan kadro idi. Son olarak da postun altına 98-2000 yılları arasında ligde fırtına gibi esen kadronun fotografını koymuştun. ben de ilgili postun yorumlar bölümüne bu konuyla ilgili düzeltme içeren bir yorum yazmıştım. ama maalesef senden, ne yazının içeriğinde ne de yorumlar kısmında bu konuyla ilgili bir cevap alamadım.
bu sebeplerden ötürü sana sitem etme ihtiyacı hissettim. tekrarlıyorum: amacım yapıcı olmak. yoksa seni eleştirmek değil. daimi takipçilerinen Rıza Yaşar.

Flying Dutchman dedi ki...

Rıza bey dürüst olayım mı, üşeniyorum :)

daha doğrusu eskiden yapıyordum şimdi bazen atlıyorum sebebi de yazıyı okuyanın yorumda yanlışlığı ve düzelteni görme açısından ama tofaş-aris hadisesini cidden unutmuşumdur hiç bir şey yazmadıysam, bunu düzelttim misal

uyarı için çok teşekkürler, dikkate alacağım mutlaka,


bu arada şimdi hatırladım o sene mehmet, rivers sanki kadrodaydı ben görüşümde ısrarcı olduğum için düzeltmemişimdir....bir kontrol edeyim...eğer bilgiye ulaşırsam mutlaka buraya not düşerim...siz de resmi bir kayıt varsa not düşün lütfen düzeltelim...

Adsız dedi ki...

sevgili dutchman,

http://basketbol.tblstat.net/pd.asp?p=491
http://basketbol.tblstat.net/td.asp?t=20

yukarıdaki iki link yeterli olacaktır sanırım.

önerilerimi dikkate aldığın için teşekkürler.

rıza yaşar

Flying Dutchman dedi ki...

hemen bakıyorum

Adsız dedi ki...

bu bloğu valla seviyorum,hangi okur başka blogta yazara şekil yapar,misal en son ben yapmıştım Ispank-kıyma muhabbetinde aha Rıza beyde sitem yapmış :)

Sen cok yaşa emi Fırat hocam valla cok seviyorum seni :)

Ferman

Adsız dedi ki...

Şekil yapmak deyince yanlış anlama olmasın hocam hani böyle gönül koymak,mızmızlanmak filan anlamında söyledim :)

Ferman

Adsız dedi ki...

kardeş kardeş takılmışsınız helal.

Flying Dutchman dedi ki...

bu arada tofaş yazısındaki bilgi hatası düzeltildi, gecikmeli de olsa

Rıza bey tekrar teşekkürler