5 Ocak 2009 Pazartesi

NIKLAS BARKROTH & MATTIAS BJARSYMR














Hollanda futbolundan Avrupa'ya açılacak olan 2 yıldız adayı daha. Göteborg'un bir çok takımın listesinde olan 23 yaşındaki savunma oyuncusu Mattias Bjärsmyr ve 16 yaşındaki forveti Niklas Bärkroth. Her ikisi de önümüzdeki günlerde bir aksilik olmazsa Feyenoord'un kadrosuna katılacaklar.

Feyenoord genç defans oyuncusu Bjärsmyr'i ilk almak isteyen kulüp değil. Sadece 2 ay önce bir diğer Hollanda takımı AZ Alkmaar onu almak için Göteborg kulübüne başvurmuş ancak 2,5 milyon euroyu getirmeden onu Hollanda'ya getiremeyeceği cevabını almıştı. Daha sonra Glasgow Rangers şansını denedi ama o da başarısız oldu. Sıra Feyenoord'da. Göteborg'un genel direktörü eski İsveç milli takım oyuncusu (ve isminden dolayı ortalıkta internet, wikipedia, uefa.com yok iken Türk kökenli sayılan) Hakan Mild, Rotterdam kulübünün bu 2 oyuncuyla en ciddi şekilde ilgilenen kulüpler olduğunu dile getirdi. 2005 yılında Husqvarna FF kulübünden Göteborg'a katıldığında İsveç'te sezonun en iyi yeni girişi ödülüne aday gösterildi. 4 senedir takımın değişmez oyuncularından. 21 yaş altı takımında 2 sene oynadıktan sonra A milli takıma geçiş yaptı ve 2 kez formayı giydi. Lars Lagerback'ın İsveç defansının geleceğinde ilk planda düşündüğü isimlerin başında geliyor.

















Gelelim Niklas Bärkroth'a. Feyenoord'un transferde ciddi olduğu fikrine kapılmamız için önemli bir neden. Zira 2 oyuncuyla birden ilgileniyorlar. 16 yaşındaki oyuncu İsveç Ligi tarihinde forma giyen en genç oyuncu unvanına sahip. 2 Eylül 2007 tarihinde IF Brommapojkarna maçında sahaya çıktığında 15 yaşındaydı. Bu sene Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçında San Marino temsilcisi Murata maçında da oynayarak kupada oynayan en genç oyunculardan birisi oldu ve rakip filelere 2 gol birden bıraktı. Ufak tefek, yüzüne bakıldığında orta sona giden bir öğrenci izlenimini veren bir çocuk. Ama Şampiyonlar Ligi deneyimi var.

Feyenoord önümüzdeki günlerde 2 transfer de sonlandıracaktır.

1 yorum:

Güçlü dedi ki...

Barkroth'un tipi Brolin'i andırıyo...kaderi benzemesin.