29 Ocak 2009 Perşembe

PEYGAMBER DEVESİ

























Doğada kendisinden büyük yaratıklara kafa tutan bütün hayvanlara büyük saygım var. Blogda fırsat buldukça dile getiriyorum. Rahatsız edici derecede düzen sahibi dünyanın en büyük komünist topluluğu karıncalar, manyağın oğlu bal porsuğu, Hannibal Lecter karakterli pepsis bunlardan bazıları. Bu hayvanların hepsi boylarına bakmadan kendilerinden 3-4 kat büyüklükteki hayvanlara saldırır ve onları alt ederler. İşte bu mangal yüreğigiller familyasının bir başka üyesi peygamber devesidir. Her yönüyle nev-i şahsına münhasır hayvanlardandır peygamber devesi. Bir kere isim karizması vardır. Latince "Mantis Religiosa", İngilizcede de "Praying Mantis" olarak anılır. Yani hep bir dini yanı vardır hayvanın. Ancak tasavvufi bir hayvan olmasıyla beraber aynı zamanda piskopati de içerir. Ön ayaklarında avını dikkatlice dilimlemeye yarayan testereye benzer uzuvlar bulunur. Resimde görüldüğü gibi zaten gözler "yakalarsam bitiririm" mesajı verir. Bu hayvanla ilgili bilinen en çarpıcı gerçek çiftleşme periyodu ile ilgilidir. Çiftleşme sırasında erkek peygamber devesi dişinin yumurtalıklarına 10 ila 400 arası yumurta bırakır. İşini bitirir, orgazm sigarası yakar....Çok beklersiniz. Dişi döner, kendisiyle çiftleşen erkeğini öldürür ve oturup afiyetle yer. Bu yüzden peygamber devesi aleminde "abi ben ne zaman milli olucam" gibi bir soru hiçbir zaman sorulmaz, milli olmak ölüm demektir. Atrafındaki doğaya uyum sağlamak için renk değiştirebilir hatta kamuflaj için siyah rengi bile alabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bütün bu özelliklerinin yanında son derece de cesaretli bir hayvandır. Ayin sırasında rahatsız ederseniz Yılan, fare, tarantula demeden saldırır ve testere biçimindeki kollarıyla kuşbaşı üretimine geçer. O derece cesaretlidir ki gözünü karartırsa insanlara bile sardığı olmuştur ki kendi hayat tecrübem mevcuttur bu konuda. Yıllar önce bir kır gezisi sırasında omzuma düşen bir peygamber devesinin derimi kesmeye çalıştığını görmüş ve önünde saygıyla eğilmiştim. Bu yazıyı yazarken bile bir ürperti geldi. Korkuyorum senden peygamber devesi...yuh deve....

5 yorum:

Ser dedi ki...

zaten sekil itibariyle bu dunyaya ait olmayan bir uzayli ifadesi var. gercekten urkunc hayvan/boceklerin basinda geliyor

siriusjames dedi ki...

Bu kadar psikopat olduklarını bilmiyordum, tırstım bi an. Fare videosunun altında da manyağın teki evcil hayvan olarak beslemek hoş olurdu yazmış.

Alper Öcal dedi ki...

Youtube'daki videoya efsane bir yorum yapılmış.

Proven...All girls are bitches.

:))))))))

canoğlan dedi ki...

mhuahua yazının sonuna kadar illa bi yerden futbola bağlancak diye düşündüm, olmadı.

bence bi de televizyonların efsane programları dizisi başlasın. riziko, şok, gece kuşu, rominalı gülçin hatıhanlı fıstıki musiki, kadir çöpdemirli didem erollu pazar akşamları number one'daki program, defne joy'un çat kapısı gibi..yazıyla alakasız bi konsept oldu gibi sanılabilir, sanılmasın lütfen :)

Adsız dedi ki...

Bu alemde kim, kimi döver görmek için K-1 tadında bir gösteri.

http://www.japanesebugfights.com/