15 Ocak 2009 Perşembe

PHILADELPHIA KÖY HİZMETLERİ SPOR


















Takımının yeni stadyumunun adının ne olması gerektiği ile ilgili taraftarlar arasında bir kamuoyu yoklaması yapan Panathinaikos'tan bahsetmiştik. Avustralya Ligi'ne yeni katılacak olan Tasmania United FC takımın lakabının ne olması gerektiği ile ilgili bir oylama yapıyor. Aynı ülkedeki diğer takımlar da bu yönde oylamalar yaptılar kendi internet sitelerinde. Bu sefer konu bir adım öteye taşındı. Ortada resmen kulübü adının ne olacağı ile ilgili bir oylama var. 2010 yılında ABD Ligi Major League Soccer'a katılacak olan Philadelphia'nın futbol takımı için kentin arkasına veya önüne gelebilecek isimler için ucu açık bir anket başlatıldı. Bu anketin sonunda çıkan nihai karar lige 16. takım olarak katılacak Philadelphia'nın ismini ortaya çıkaracak. Kulüp şu anda yapım aşamasında olan ve 115 milyon dolara malolacak, 18.000 kişilik Chester Stadyumu'nda maçlarını oynayacak.

Kulüple ilgili ilginçlik bu değil. İsimlerini kentin en önemli figürlerinden ve ABD Bağımsızlık mücadelesinin simge isimlerinden Benjamin Franklin'den alan ve armalarındaki "Ad Finem Fidelis" ifadesi ile "Sonuna kadar sadakat" sloganı ile yola çıkan resmi taraftar grubu Sons Of Ben, kulübün 2010 yılında lige kabul edileceğinin açıklandığı kokteyle sırtlarında el yazısıyla 2010 yazılı t-shirtlerle gidiyor. Kulübün hissedarlarından Nick Sakiewicz eğreti yazılmış 2010 yazısını "Zolo" şeklinde okuyunca kulübün lakabı da "Zolos" olarak kalıyor. Bu hadise 2111 yılında olsa kulübün lakabı "Ziiis" olabilirdi yani. Yine ucuz kurtarmışlar. Kentin Amerikan Futbol takımı Philadelphia Eagles'ın fan sitesinde muhtemel isim önerileri yapılmış. AC Philadelphia, SC Philadelphia, Philadelphia Union, Philadelphia City bu önerilerden şu ana kadar akla en yatkın olanlar.














Bir de fantazici arkadaşlar var tabi. Philadelphia Team Compassion, Philadelphia Laser Rocket Cocks, Philadelphia Zombie Sharks gibi isimler öneren de yok değil. Philadelphia'da çok fazla sayıda bulunan Liverpool'lı göçmenlerin önerdikleri isimler de var mesela. The Brother Lovers gibi. Philadelphia filmine ve kentteki büyük homoseksüel nüfusa yapılmış bir gönderme. Philadelphia Eagles taraftarlarının bir maçta Noel Baba'ya kartopu fırlatmasından ötürü The Santa Haters ismini uygun bulanlar da var. Soccer dedikleri futboldan nefret eden Amerikan futbolu ve beyzbolcu güruh var tabi. Gay Philadelphia, Philadelphia Empty Stands, Philadelphia No One Will See This And It Is A Huge Waste of Dollars, Philadelphia Pitchslappers bu zihniyetin ürünleri. Ancak genel kanı Philadelphia City isminde ağırlığın oluşacağı. Böylece tarihte taraftarların ismini koyduğu kulüpler alanında yeni bir sayfa açılmış olacak.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

Philadelphia Delphins

Philadelphobia (korkun ulan!)

Philalaladelphia (la la la)

Phil and Delphia's Team (11 tane doğurmuşlar)

Philadelphia Yolculuk Nereye Usta?

Fülülülffüya (okumakta zorluk çekenlere)

Philadelphia Yaz Tahtaya

Philadelphia Springsteens (babaya saygı)

CaRtMaNtR dedi ki...

Philadelphia Balboa's filan gibi abidik önerilerin olamamasıda ilginç :D