5 Ocak 2009 Pazartesi

SLY GÖREVE























32 takım vardı FA Cup 4. tur kura çekimi için. Sepetten ilk çıkan 2 isim Liverpool ve Everton oldu. Matematikçi arkadaşlar yanlışsam beni düzeltsin bu olasılık hesabına göre 1/32 X 1/31 demek. Açık söyleyeyim bu belki de 50 yılda bir olur. Bizim ömrümüze denk geldi. Peki 5 gün önce de 2 takımın lig maçında karşı karşıya gelmesi. Bu da 70 yılda bir olur. Bizim ömrümüze denk geldi. Peki her iki maçın da Anfield Road'da olması. Bu da 100 senede bir olur. Bizim ömrümüze denk geldi. Bilmiyorum daha önce böyle bir olay gerçekleşti mi 2 kulüp arasında ama sadece 15 gün sonra yaşayacağımız harika bir seri olacak. Liverpool'ın Everton'a geçen sezondan beri son 3 maçta attığı 5 golün 3 tanesi Fernando Torres'e 2 tanesi Dirk Kuijt'a ait. Kuijt bu sene geçtiğimiz 2 senede olmadığı kadar formda, Torres ise hafta sonu Preston maçında sakatlıktan golle döndü. İlaveten Liverpool bu sene son yılların en iyi lig başlangıcını yaptı ve maratonun ortasına gelmemize rağmen dördüncü değil birinci sırada. Yani olabildiğince güçlü. Everton sezona kötü başladı ki bu onların son bir kaç yıldaki alışkanlığı. İlk 9 haftada sadece 2 galibiyet alabildiler. David Moyes'in kontrat uzatma konusu da kulüp gündemini bir hayli meşgul etti. Ama şu an 6. sıraya gelip oturdular ve 5 maçtır yenilmiyorlar. Şu anda Premier Lig'deki yapan hocalar içinde en uzun süredir görev yapan beşinci isim olan David Moyes ile (6 yıl 294 gün) onuncu isim olan (4 yıl 209 gün) Rafael Benitez'in mücadelesi. Kanaatim Liverpool'ın iki maçı da rahat kazanacağı şeklinde. Everton'ın Anfield'daki son galibiyetinin tarihi 27 Eylül 1999. 4. dakikada Kevin Campbell'ın golüyle 1-0 kazanmışlar. Liverpool'dan Steven Gerrard ve Sander Westerveld Everton'dan Francis Jeffers'ın kırmızı kartla oyundan atıldığı meşhur maç. 10 yıl sonra tekrarlamaya çalışacaklar. Efsane maçın kadroları aşağıda. O günden Liverpool cephesinde Carragher, Hyypia ve Gerrard halen kadroda. Everton cephesinde ise tüm kadro değişmiş.

















Liverpool: Westerveld, Staunton, Hyypia, Carragher, Heggem, Berger, Hamann, Redknapp, Smicer, Owen, Fowler

Yedekler: Henchoz, Meijer, Camara, Nielsen, Gerrard

Everton: Gerrard, Ball, Gough, Dunne, Weir, Barmby, Collins, Hutchison, Xavier, Campbell, Jeffers.

Yedekler: Cleland, Gemmill, Ward, Johnson, Simonsen

Gelelim işin mutfağına. Everton'ın Türkiye ve blog alemi şubesi King Santillana'da eşleşmeden ötürü bir tedirginlik var ama çaktırmıyor. Hatta bu tedirginlik sırf onda değil tüm camiaya yayılmış durumda. 12 yıl boyunca bu takımda oynayan Galli defans oyuncusu Kevin Rattcliffe "pek iyi bir kura değil, hücum hattındaki sakatlarla işleri pek kolay olmayacak ama bakalım her şey olabilir" demiş. Birebir söylediği laf "anything can happen". Yani tercümesi "bizim de gücümüz belli, Anfield'dan puan veya puanlar almaya gidiyoruz, top yuvarlak, Allah yardımcımız olsun". Anlayacağınız kafada kaybedilmiş maç zaten. Hatta King Santillana ligdeki maçtan ümidimiz yok demiş. Ben şahsen astronomik bir sonuç çıkmasından korkuyorum. 2 gün arayla ezeli rakibinden 2 kere tokadı yersen aleme sakız olursun. Dolayısıyla maviler için bir nevi yiğidin namını koruma maçı. Güzel bir 5 gün yaşayacağız hep beraber. Görüşüm Everton'ı ancak çakma Evertonian Stallone'nin bile kurtaramayacağı yönünde.

14 yorum:

pclion dedi ki...

Dutchman, yanılmıyorsam 1/32 x 1/31 olmalı. İlk çekilişten sonra geriye 31 takım kalıyor çünkü, Liverpool pottan çıkıyor.

Gereksiz de olsa söylemiş olalım. :)

Flying Dutchman dedi ki...

@PCLioN

lise 1: matematik: 2
lise 2: matematik: 1 analitik geometri 0 (evet sıfır)
lise 3: matematik: 1

üniversite: istatistik: F3

böyle bir adam ilk kısmı doğru yazmış dua et :))

eyvallah düzeltme için

pclion dedi ki...

@Dutchman

lise 1: matematik: 2
lise 2: matematik: 2 analitik geometri 2 (Yükseltme dahil 5 sınavdan da 45 alamamıştım, 2 olması tam bir mucize)
lise 3: matematik: 2

Benimki de pek farklı değil yahu :) Yine de iyidir matematiğim, yalan söylemiş olmayayım. Hatrı sayılır bir net yapmıştık ÖSS denen merette...

Adsız dedi ki...

Karneye bak Spor Toto doldur o biçim yani :))


Ferman

alengir dedi ki...

yalnız kucaktaki elemanın mı kafası çok küçük,yoksa Rambo'nun kafası mı büyük anlayamadım:)

SozenE. dedi ki...

Selamlar,

Liverpool ve Everton arasında, 10 gün içerisinde oynanan 3 maçlık bir seri var.

17.02.1991 Liverpool 0-0 Everton
20.02.1991 Everton 4-4 Liverpool
27.02.1991 Everton 1-0 Liverpool

FA Cup Beşinci Tur eşleşmesi. İlk maç, Anfield Road'da golsüz tamamlanıyor. Üç gün sonra, Goodison Park'a gidiliyor. Normal süresinin 3-3 bittiği karşılaşmada Liverpool, 4 kez öne geçiyor; ama Everton, 4-4 ile tur şansını ikinci tekrar maçına taşıyor.

4-4'lük maçın ardından Kenny Dalglish, menajerlik stresine daha fazla dayanamayacağını söyleyerek istifasını açıklıyor. Bir hafta sonra, Goodison Park'taki maçtan da Everton, 1-0 ile ayrılarak 1986 ve 1989 yıllarındaki FA Cup Finalleri'nin rövanşını alıyor. (Tabii, bir tur sonra West Ham United'a elenmelerini saymazsak.)

Ben, Liverpool'un her iki maçı da kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum; ama FA Cup'taki maçta beraberlik olursa, tekrar maçı da çekici hale gelebilir.

Flying Dutchman dedi ki...

@ASY

bilgi için çok teşekkürler o seri hakkında bilgim vardı ama şunu gözden kaçırmamak lazım o aslında 1 maç..yani zaruretten 3 maça uzamış bir seri...liverpool 17 şubattaki ilk maçı kazansa iş bitiyor..burada öyle değil..minimum 2 maç olacak zaten...yani benim aradığım daha çok

2 maç üzerinden oynanan bir kupa eşleşmesi (cl de olabilir) + arasında bir lig maçı gibi..

sanırım bunu liverpool ve chelsea geçen sene yaptılar arsenal ve chelsea ya da tam hatırlayamıyorum

SozenE. dedi ki...

Selamlar,

Rica ederim; ama sanırım yanlış anlamış olmalıyım.

Bahsettiğiniz eşleşme, Liverpool ve Arsenal arasındaydı.

02.04.2008 Arsenal 1-1 Liverpool
05.04.2008 Arsenal 1-1 Liverpool
08.04.2008 Liverpool 4-2 Arsenal

İki Şampiyonlar Ligi maçının arasında, Premier League'de karşılaşmışlardı.

Sevgiler,
Eray.

mstfdrn dedi ki...

Hangi takımın ev sahibi olduğunun önemi yoksa ilk takımın everton ya da liverpool çıkma olasılığı 2/32, deplasman takımının diğer takım çıkma olasılığı 1/31 olur.Sonuçta liverpool ve everton eşleşmesi olasılığı 2/32 * 1/31 olur. Ev sahibi Liverpool olsun derseniz olasılık 1/32 * 1/31 olur.:)

Adsız dedi ki...

@piyangocikmayincalotooynayan sonraonunolasiliklariilekafasikarisanlara

naptiniz abi ya?.. neden o kadar kompleks yaptiniz?

1/32 niye orda? liverpool un kurada cekilmeme ihtimali mi var.. :)

babadan kalma metod:

32 takim var.. A takiminin herhangi bi takimla eslesme olasiligi esit ve 1/31.

icerde de olmasi tesadüfünü ekleyince bile 1/62. :)

amersfoort yolcusu

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

dutch, John Nash öbür tarafta eli sopalı bir biçimde seni bekliyor olacak, haberin olsun. Sayısal analiz kuramlarını, yaklaşmalı olasılık teoremlerini tek kelimede s.kip atmışsın, afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Son yıllardaki transferleri ve popüleritesi biraz soğutsa da Liverpool işte çekiyor adamı. O yüzden diyorum ki; mavilere şans yok! seri liverpool'un.

Unknown dedi ki...

@Yorumcular
Dersleri sallayip top pesinde kosturunca pederden neden azar isitiyorsunuz diye merak ediyordunuz. Iste karneler ortada, matematik yerlerde.
@Joe
John Nash'i ne zaman oldurdun? Duyarsa asil sen kendini guzel bir sopaya hazir et.

n0s dedi ki...

ksk altay her sene başında önce tsyd sonra lig ve kupada arka arkaya oynuyolar, genellikle üçü 1 ay son ikisi 1 hafta-10 gün içinde. ligde fikstürü oyle ayarlıyolar, kupada da yakın takım grupları muabbeti var, insanın kusası geliyor.