5 Ocak 2009 Pazartesi

GENÇ HIGHLANDERLAR SABIRSIZ

















Daha önce blogda Hollanda ve Galler milli takımlarının önümüzdeki 10 yıl için yaptıkları hazırlıkları ve o yıllarda sahaya çıkacak milli takımlarının temelini şimdiden attıkları ile ilgili yazılar yazmıştık. Öyle ki Hollandalılar 2018 Dünya Kupası'nı Belçika ile beraber düzenlemek için başvurduktan sonra bir de her ihtimale karşı 2022 Dünya Kupası için ilk resmi başvuruyu yaptılar. Turnuvayı düzenlemeyi çok istiyorlar ve daha şimdiden o yılların kadrosunda düşündükleri oyuncuları belirlemiş durumdalar. Galler milli takımı ise John Benjamin Toshack'la önemli bir atılım yapıyor. Şu anda yaş ortalaması 23-24 dolaylarında olan bir milli takımla eleme grubunda mücadele ediyorlar.

İskoçya geleceğin kadrosunu şimdiden oluşturmaya başlayan bir başka takım. 21 yaş altı takımının geleceğini ülkenin en önemli futbolcu avcılarından Billy Stark'a emanet ettiler. Stark şimdiden eleceğin yıldızlarını belirlemiş durumda. 1998 Dünya Kupası'ndan beri 5 uluslararası turnuva kaçıran İskoç milli takımı en azından 2010 sonrası işi sağlam tutmak istiyor. Aşağıda geleceğin İskoç onbirinin muhtemel oyuncuları var. Bu sefer Türk takımlarının dikkatine yazmayacağım zira Türk takımları ve İskoç oyuncu. Yanyana getiremiyorum. Zaten yazsak da dinleyen yok.

Andrew McNeil: Hibernian'ın 21 yaşındaki kalecisi McNeil sezon sonu takımdan ayrılacak. 19 yaşında Hibernian kalesindeki 1 numaralı isim oldu ancak Edinburgh derbisinde Hearts'dan yediği goller onun yerini kaybetmesine sebep oldu. Ardından 2 kez formayı bir daha ele geçirdi. Son olarak kaleyi korurken 2008 olimpiyatlarından dönen 22 yaşındaki Belçika'lı Yves Makabu-Makalambay'a yerini kaptırınca takımdan ayrılacağını açıkladı. Bu gidiş onu ya Craig Gordon gibi Premier Lig' taşır ya da "yapma Hayrettin"e.

Paul Hanlon: 18 yaşında defansın her bölgesinde yer alabilen bir oyuncu. Old Firm'den sonra ülkenin en büyük rekabeti dinburgh derbisinin yeşil-beyaz takımı Hibernian forması giyiyor. Takımı ile 5 yıllık bir kontrat imzaladı ve halen İskoçya 19 yaş altı milli takımının düzenli oyuncusu.

Calum Booth: Hibernian defansı önümüzdeki birkaç yılda güvenli ellerde olacak. Hanlon'dan sonra defansta 18'lik bir başka sigorta. O da 19 yaş altı milli takımının düzenli oyuncularından. Henüz Easter Road'da düzenli olarak forma şansı bulamasa da yavaşa yavaş kendisini göstermesi bekleniyorr.

Danny Wilson: İskoçların gelecekteki defans hattı şu anda henüz 18 yaşını doldurmamış oyunculardan oluşacak belli ki. Glasgow Rangers'ın 18 yaşındaki sol beki hava toplarında etkili, ilk müdahaleleri yerinde ve bir defans oyuncusuna ekstra özellikler katabilecek ölçüde top tekniği yüksek bir oyuncu. Rangers kadrosuna girmesi 2 yılı daha bulacaktır zira şu anda genç takımda mücadele ediyor.

Paul Caddis: Son 2 sezondur Celtic kadrosunda yer bulmaya başladı hatta geçen yıl Barcelona ile oynanan Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında da sahadaydı. Defansın sağ tarafında görev yapıyor. 20 yaşında. 2004 yılında İskoçya'nın katolik eğitim kurumlarından St Joseph's Academy'e girişi Old Firm'ün katolik tarafına geçişini hızlandırmış tabi.

Kevin McDonald: 20 yaşında ve İskoç futbolunun geleceğinin en önemli yıldızlarından birisi olarak gösteriliyor. Burnley onu 20 yaşında Dundee forması giyerken 500.000 pounda transfer etti. Zira bir hafta önce 250.000 poundluk bir teklif yapmış ve reddedilmişlerdi. Hücuma dönük bir orta saha oyuncusu. 2 Aralık 2008'de Burnley Arsenal'i 2-0'la Carling Cup'ın dışına itip (üstteki resimde) yarı finale kalırken 2 golün de altında kimin imzası vardır dersiniz?

















John Fleck: İşte İskoç futbolunun son harika çocuğu. Seksenli yıllarda Amcası Robert Fleck aynen kendisi gibi Glasgow Rangers formasını giydi ve 4 yıl takıma hizmet etti. Henüz 17 yaşında. Bir çok özelliği açısından Wayne Rooney ile karşılaştırılıyor ve genç yaşına rağmen Adidas onunla sponsorluk anlaşması imzaladı. Rangers da kontratını 5 yıllığına yeniledi. Takımla ilk kampına katıldığında henüz 15 yaşındaydı. Oyun sezgisi güçlü, çabuk ve doğru yerde doğru işleri yapan bir orta saha oyuncusu. Billy Stark onun Gary McAliister' ve Barry Ferguson'dan sonra orta sahada aranan güç olacağından emin.

Scott Arfield: İskoç Premier Lig takımlarından Falkirk forması giyiyor ve büyük bir ihtimalle kısa süre içinde yuvadan uçacak. Falkirk futbolcu akademisinden mezun olur olmaz A takımla çalışmalara başlamış bir isim. 20 yaşında bir başka orta saha oyuncusu ve takımı ile 2013 yılına kadar kontrat imzaladı. 2007 yılında aldığı bir "Aralık ayının en iyi genç oyuncusu" ödülü de mevcut.

Jamie Ness: Old Firm'ün protestan tarafından bir başka yetenek. Billy Stark'ın deyimiyle tam bir modern zamanlar orta saha oyuncusu. Genelde bu yaştaki yeni yetenekler savunma özellikleri ile değil, hücumdaki yetenekleri ile ön plana çıkarlar ama Ness ikili mücadelelerde son derece savaşçı ve orta sahanın hem hücum hem savunma tarafına yardım edebilen bir isim. Yani günümüz futbolunda orta saha oyuncusu sözünün tam karşılığı.
























Alex McDonald: Burnley'de forma giyen bir başka McDonald (resimde solda). O da takımının Arsenal'i 2-0'la geçtiği kupa maçında sahadaydı. 1.70'lik boyuyla çevik ve hızlı bir golcü. 18 yaşındaki oyuncu bu sene İskoç 19 yaş altı takımının Avrupa 19 yaş altı Şampiyonası elemelerindeki en iyi oyuncusuydu. Burnley'de düzenli olarak forma şansı bulabiliyor. Carling Cup yarı finali hem onun hem de Kevin McDonald'ın tanınması açısından iyi bir platform olacaktır.

Jamie Murphy: Glasgow'un 2 büyüğünün henüz bulaşmadığı bir başka yetenek. İskoç Ligi'nin tam anlamıyla "sıra takımlarından" Motherwell FC'de forma giyiyor. Tabi onun avantajı çok üst düzey bir takımda oynamadığı için düzenli olarak forma şansı bulabilmesi. Süratli ve son vuruşları iyi olan bir golcü. İskoçların gelecekteki gol umutlarından.

2 yorum:

musti336 dedi ki...

ayrıca hearts altyapısından yetişme sol bek lee wallace ve santrafor calum elliot var.. bu ikisi 2006'da avrupa u-19 şampiyonası finalinde ispanya'ya yenilen iskoçya milli takımının ilk 11 oyuncusuydular..

wallace, 2005 yılından beri düzenli olarak ilk 11'de oynuyor hearts takımında.. elliot da bu sene ikinci lig takımlarından livingston'a kiralandı ve 12 maçta 10 golü var şimdilik..

karalamaca dedi ki...

1882 yılında kurulmuş bir takım
(burnley) arsenal i yendikleri maçı izlerken merak edip azcık bakınmıştım netten.Pek bir başarılı sayılmazlar ama, en büyük öelliği alt yapılarının nazi kampı gibi olmassıymış diye okumuştum.
güzel bir araştırma daha flying dutchman... teşekkürler. ailecek seni takipteyiz:)