7 Ekim 2010 Perşembe

TASMANIA UNITED FC
























Şimdi öncelikle söyleyeyim bir çok kişi Tanzanya ile Tasmanya'yı karıştırır. İkisi birbirlerinden farklı hatta farklı kıtalardaki ülkelerdir. Tanzanya Afrika'nın güney doğusunda, Hint Okyanusu'na kıyısı olan bağımsız bir Afrika ülkesidir. Tasmanya ise Pasifik Okyanusu'nda, Avustralya kıtası sınırları içinde yer alan Avustralya adasının güney doğusunda, adaya 240 km uzaklıktaki 90,758 km² yüzölçümünde bir adadır (bu arada Avustralya'nın hem kıtanın, hem adanın hem de ülkenin adı olması apayrı bir özelliktir). Adanın adının kaynağı ise Hollanda'da. Hollanda'lı kaşif Abel Tasman, 24 Kasım 1642'de adaya ilk uğradığında adını da koyuyor. 1777'de adaya uğrayan Kaptan James Cook da "madem burasını kaptılar ben de şu ilerdeki adalara ismimi vereyim" diyip Cook Adaları'na dadanıyor. O yıllarda kaşif olmak varmış. Bugün haritada Sarbi Adaları şeklinde bir takımada olabilirdi. Bugün Tasmanya Avustralya'nın bir eyaleti ve mecliste 12 sandalye ile temsil ediliyor. Ayrıca kendi içinde özerk bir hükümetleri de var. İngilizlerin Hindistan'daki ile yarışacak şekilde katliam yaptıkları bir bölgedir ki yerli halk aborijinlerin en sonuncuları 1800'lü yılların ortasında adada görülmüştür. Bugün adada tamamiyle bu ırkın mensubu olan hiç kimse yaşamıyor.

Tabi bizim Tasmanya denince aklmıza ilk önce yukarıdaki arkadaş geliyor. Meşhur Tasmanya canavarı ya da tam adıyla çevirirsek "Tasmanya Şeytanı". Sayıları 2005 yılında tüm adaya sıçrayan bir tümör sebebi ile % 80 azaldı ve hükümet bunun için çeşitli önlemler aldı. Yalnız şunu söyleyeyim bizim meşhur çizgi film kahramanı "Taz" gibi dönerek yolculuk etmiyorlar ama çizgi filmde gösterildiği kadar olmasa da saldırgan bir yapıları olduğunu söylemek lazım. Yine de insanlara saldırdıkları çok görülmemiş.








Futbol tarafına gelelim. Tasmania United FC. 2007 yılında Tasmanya Futbol Federasyonu (yazarken bile tebessüm ettiriyor ya) Avustralya A Ligi'ne başvurdu ve kulübün ismini tecil ettirdi. 2009 yılında lisanslarını almaları ve 2011-2012 yılında lige katılmaları bekleniyordu ama hala basvurulari sallantida . Avustralya futbol federasyonu böylece ligi Rugby ve Avustralya futbolu ligleri kadar yarışmacı ve kıta çapına yayan bir hale getirmek istiyorlar. Tasmanya'nın iyi bir kriket takımı var ama futbolda neler yapabileceklerini göreceğiz. Takımın lakabı zaten hazır. "Devils". Hatta başına forma renklerinden birisini de eklerlerse işlem tamam. "Tassie Devils", "Taz Maniacs" da olabilir. Maskot da hazır. Lige katıldıklarından itibaren Avustralya Ligi'nde desteklediğim tek takım oalcaklar. Hatta FM serisine de yepyeni bir renk getirebilirler. Son bir tavsiyem var. Eskiden mahalle maçlarında deplasmana gelen takım yanında o mahallenin en korkulan köpeğini getirir bir mağlubiyet halinde onu ev sahibi oyuncuların üzerine salardı. Bu şekilde en az 2 kez Usain Bolt'un rekorunu zorlamışlığım vardır. Dolayısıyla Tasmanyalılar da alsınlar şeytanları yanlarına yenilince salsınlar 1-2 kez. Bakalım bir daha kalelerine gelen oluyor mu?

9 yorum:

karalamaca dedi ki...

Avusturalyalı bir hocam var dı ve

hocam futbol... dediğimi anda sustururdu bizi.
futbol mu?
kız mıyız olum biz...

ne lanbiz kızmıyız şimdi. bizimde ata sporlarımız var...yok mu?.. var. güreş cirit...piüü saysam sayarım. ama futboldur olayımız.

Adsız dedi ki...

biraz sacma bir port olacak ama canavar erkek galiba:D

Bellamy. dedi ki...

sarbi adaları ahahahahahahhahaha

serdanka dedi ki...

Çıksınlar birde lige, "Taz"lı forma yaptırsınlar hemen sipariş ederim hiç acımam :))))

hakancelep dedi ki...

@adsız

evet canavar erkek, baksana billurlara

raul #7 dedi ki...

öğretici eğlenceli olmuş.süper

Admin dedi ki...

Counter Strike Maps,Counter Strike Harita,Cs Haritaları,Cs Maps,Valve Hammer Editör,sXe inJected

Eray Güleryüz dedi ki...

eline sağlık dutchman çok eğlenceli bir yazı olmuş. o beyin tümörü ile ilgili belgesele ngc de denk gelip üzülmüştüm. umarım soyları tükenmez. baya sevimliler ama sesleri baya korkunç. güzel bir deplasman olabilir :)

admin dedi ki...

Tanzanya'da da bir futbol takımı var fılaying daçmın:

http://zarifhareketler.blogspot.com/2010/09/tanzanyada-bir-futbol-takm-albino.html