12 Ocak 2009 Pazartesi

TWENTE'NİN BUÇUKLUKLARI VE AVUSTRALYA


Eredivisie'nin ilk yarısının en dikkat çeken adamı Eljero Elia'nın takımı FC Twente yeni Elia'lar keşfetmek için futbolcu avcılarını ortama saldı. 2 adam var listede ve ikisi de şu an kulüple denenme sürecinde. Birincisi Avustralya-Ukrayna pasaportlu 20 yaşındaki forvet Nikita Rukavytsya. 14 yaşında ailesiyle beraber Ukrayna'dan Perth kentinee yerleşmiş. Kentin amatör kulüplerinden Inglewood United takımında futbola başlamış. Geçtiğimiz sezonun sonunda Perth Glory formasıyla son 8 haftada 7 gol atınca, bu senenin Nisan ayında Hannover 96 ile deneme kampına katıldı ve Olimpik Milli Takımı'na çağırıldı. 2008-09 sezonunda şu ana kadar 17 maçta 8 golü var. Twente ile 1 ay boyunca çalışıp ülkesine dönecek. Kontratı bu sezonun sonunda bitiyor ve Twente kulübü yetkilileri onun için harekete geçmeden önce kendi gözleriyle görmek istediler. Avustralya'lı otoriteler geleceğinin oldukça parlak olduğunu düşünüyorlar. Eğer Twente onunla ilgili gelecek planlarını ertelerse, Gençlerbirliği ve İlhan Cavcav'ın markajına girebilir.

İkinci adam, bir diğer 20 yaşındaki yetenek. Brezilyalı Bruno Gabriel Soares. Sao Paulo takımlarından Nacional Atletico Clube'den gelen futbolcu 1 hafta boyunca antrenmanlara çıkacak. Kendisi hakkında etrafta pek bir bilgi yok. Zaten Hollanda basını da toplam 7 satırdan ibaret vermiş haberi.

Hazır Avustralya-Hollanda bağlantısı demişken Jason Culina'dan da bir haber verelim. Kariyerinin son 10 yılını Hollanda Ligi'nde geçiren 29 yaşındaki Jason Culina 2009-10 sezonunda Avustralya Ligi'ne yeni kabul edilecek olan Queensland kulübü Gold Coast United ile anlaşarak ülkesine döndü. Bu kararı almasında ailesinin baskısının da büyük payı var. Culina kariyerinin sonuna kadar doğduğu ülkede kalacak. Takımın başkanı ClivePalmer Queensland şehrinin en zengin adamı ve şu anda Derby County'de oynayan Milje Sterjovski'yi de ülkesine döndürmeye uğraşıyor. Ayrıca 28 yaşındaki Yeni Zelanda'lı forvet Shane Smeltz de takıma katıldı. Avustralya Ligi Tasmanya United, Gold Coast derken önümüzdeki 1-2 yılda aşama kaydedebilir.

2 yorum:

mustafa taha dedi ki...

İlhan Cavcav şu sıralar A-League gol kralı Phoenix Wellingtonlı Shane Smeltz'in peşine düşmüş durumda. Kontratı sona eren Smeltz lige gelecek sezon katılacak Gold Coast United ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Tâbi United Başkanı Clive Palmer, Gençlerbirliği'nin Smeltz'e talip olduğunu duyunca çıldırmış. Haksız da sayılmaz. Avrupa'dan, üstelik de 3 Avustralyalı'nın koşturduğu bir kulüp Shane Smeltz'in aklını çelebilir.

Raporsuz dedi ki...

Bursasporda artık shane smeltz.