2 Şubat 2009 Pazartesi

AEK-OLYMPIAKOS



















Hakemin düdüklerle katlettiği oyuncuların soğuk havada bir türlü ısınamaya fırsat bulamadığı, gol pozisyonu bol gibi görünen ama bir o kadar sıkıcı bir maçtı. AEK oldukça agresif oynarken çok kaçırdı gibi göründü ama oyuncuların bencilliği ve beceriksizliği biraraya gelince ofsayttan iptal edilen iki gol ve iki üç uzaktan şut dışında tribünde ayağa bile kalkmadık. Hatta maçın son dakikalarında Galletti`nin kaçırdığı direğin dibinden dışarı giden toplar akıllara ziyan. Taraftar da ondan sonra stadı yavaştan terkeyledi bizse bekledik. Daha günün sabahında geçen sezonki 4-0`lık maçı izlerken gayet havaya girmiştik. Güneş doğarken umut olmaz mı?... Ben bir yandan yahu her golde Rivaldo`nun ayağı varmış acaba bugün nasıl olacak bu iş diye düşünürken haklıymışım. O maçtaki Rivaldo faktörünü görmezden gelip baya bir gaza getirmemeliymiş bünyeyi. Olympiakos bu sonuçta. Bu Olympiakos`u İstanbul`da biz perişan ettik diyenleri ciddiye almam söz meclisten dışarı. Dün yaptıkları defansı Avrupa maçlarında yapmadılar daha. Nikopolidis`in kurtarışları da, haftalarca adamla dalga geçerken laflarımızı boğazımıza tıktı. Neyse...

Her derbide tribünleri dolduran taraftar bu maçta da ordaydı. Resmi rakamları bilemem ama benim tahminim 45 bin kişi vardı orada. Original21`in meşale şovu güzeldi. Bir de yeni moda ses bombaları, ben bomba diyorum zira stada yaklaşırken 3. Dünya Maçı hissiyatı verdi yankılanan sesler.

Bu arada maç 0-1 bitti baştan söylemem gerekirdi belki. İlk yarı kendi evindeki koltuğundan izler gibi maç izleyen Majstorovic`in hatasını Galletti affetmedi 4. dakikada. Saja`nın da payı büyük golde kurtarılmayacak bir top değildi. Maçın yıldızı yaptığı kurtarışlarla Nikopolidis seçildi ama bence maçın gizli yıldızı AEK defansında tek başına top toplayan Avrupa`da top5 defansa direk koyacağım Kyrgiakos`tur. Diogo yerden kalkamadı yine. Galletti`yi ise her zamanki gibi izlemesi zevkli, basbaya kıskanıyoruz.

Velhasıl bizim AEK yine orta sıralara inişe geçti. Tümer`in gelişiyle şenlenen bir alt sıradaki Larissa ile çekişiriz. Olympiakos da sanırım lig tarihinin en kolay şampiyonluğunu yakalayacak bu gidişle.

by mafalda

2 yorum:

Ser dedi ki...

Dun aksam Stuttgart'taki bir Yunan mekaninda izledim maci. Buradaki Yunanlar genelde Selanik'li olduklarindan hakiki AEK veya Olympiakos taraftari yok denecek kadar azdi ama Olymipakos'un yenilmesini isteyenler cogunluktaydi. AEK son vuruslarda ve son paslardaki hatalariyla sac bas yoldurdu. Kyrgiakos genelde iyiydi ama golde kaleciyle beraber hatasi var gibi geldi bana. Galletti'ye saygilarimi sunuyorum. Diogo tipi adamlari da bi turlu sevemedim. Ayrica son dakikada kornerde ileriye cikan kalecinin bosalttigi kaleye topu vuracak enerjisi kalmayan Olympiakoslu futbolcu macin ne kadar cetin ve yuksek mucadelede gectigini kanitliyor gibiydi..

Olympiakos ligi kopartti. AEK ilk dortte bitirmeye odaklansin artik..

Frapppedaki dedi ki...

O pozisyon cok kotuydu son dakikada. Millet kaleciyi alkislarken ben baya uzuldum duruma. Gol olsaydi bugun neler yazilirdi kim bilir...