2 Şubat 2009 Pazartesi

TARİH DEĞİŞİYOR




















2 hafta önce Ajax AZ'in 3 puan gerisinde iken ısrarla AZ'in bu ligi koparıp götüreceğini söylüyorduk. Ajax önce Groningen'e sonra da içerde Heerenveen'e 1-0 kaybetti. Eredivisie'de artık puan farkı 9. Louis Van Gaal'in talebeleri tarihi değiştirmeye hazırlanıyor. İş bana göre çoktan bitti. Zira St. Marco'nun suratı "AZ" dendiğinde çöküyor. 2 haftadır "şampiyonluk şansımız var, biz tüm maçlarımızı kazanırız problem yok ama........" diye söze başlayıp AZ'in 16 galibiyet 2 beraberlikten oluşan serisinden bahsedip duruyor. Twente bu hafta kendi evinde bizim FC Utrecht'i mağlup edebilse ikinci sıraya çıkacaktı, şimdi Ajax ile aynı puandalar. İşin ilginci Heerenveen de geriden gelip Şampiyonlar Ligi ikinci bileti için puan farkını 3'e indirdi. Ajax-Heerenveen maçı sonrası Marco Van Basten soyunma odasına giderken bir Ajax'lı taraftar ile sözlü tartışmaya girdi. Huntelaar'ın gidişinin büyük bir boşluk yarattığı ortaya çıktı. Ajax 2 haftadır doğru dürüst pozisyona bile giremiyor.

Hollanda'da 3 büyüklerin çöküşü bu sene. Feyenoord yine mağlup. Gelecek sezon Feyenoord'un başına geçecek olan Mario Been acımadı Rotterdamlılara. İşine saygı böyle bir şey işte. Feyenoord resmi sitesi hafta içi Been'in gelecek sezon takımın başına geçeceğini resmen açıkladı. Hafta sonu Been 1-0'la ipini çekti gelecek sezonki takımının ve 90. dakikadaki golden sonra havalara zıpladı. Bu ülke "ilk yarıda çok üstün performans gösterip büyük takımlardan teklif alınca ikinci yarı sakatlanmamak için kendimizi pek zorlamadık" diye Kocaelispor'un Güvenç Kurtar'lı dönemini anlatan Bülent Uygun denen adam için "iş ahlakı çok yüksek, çok çalışkan hoca" diye alkış tutan hoca. Birisi gelecek sezon çalıştıracağı takımı mağlup edip küme düşme potasına gönderir diğeri gelecek sezon oynayacağı büyük takıma sağlam gitmek için kendini salar. Burası Türkiye oluyor böyle. Been gelecek sezon yanına birisini oturtacak akıl hocalığı açısından. Pierre Van Hooijdonk olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Feyenoord 2002 yılına De Kuip'ta UEFA Kupası'nı kaldırırken St. Perre sahada Mario Been de hoce Bert Van Marwijk'ın yardımcısı olarak yanındaydı. Yine bir re-union anlayacağınız. Öncekilere benzer mi? Ben çok umutlu değilim. Feyenoord'un sorununun ne olduğunu daha önce tartışmıştık.

Son not PSV tarafından. Huub Stevens'dan boşalan koltuk için adaylar şekilleniyor. Eski hoca Ronald Koeman artık çok yakın göreve. "Valencia'ya hiç gitmeyecektim, büyük hataydı" şeklinde açıklama yaptı dün. 1 sene sonra kafaya dank etti ama buna da şükür. Hem kendi kariyeri hem Valencia tepetaklak oldu onun sayesinde. Anlayacağınız eski sevgililerin birleşmesinin bir örneği de Eindhoven'da olacak.

Ha bütün bunlar basının konuşma konusu elbet. Asıl konu kuzeydeki Akmaar kentinde. 28 yıl sonra kupa Rotterdam-Eindhoven-Amsterdam üçgeninden çıkacak çok şükür.

1 yorum:

charonst dedi ki...

gecenlerde uygun hakkında ıst bld tek. direktoru abdullah avcı bir açıklama yaptı. gerçekten çok haklıydı . sivasspor un medyada kendini şirin gösterip , sahada birçok kez çirkefliğe yatmasını söyledi . bence geçen sene federasyonun kollayıp bi yerlere getırdıgı sıvas bu sene bakalım napacak