19 Şubat 2009 Perşembe

CRISTIAN FABBIANI

























Geçtiğimiz sezon CFR Cluj 17 yıl sonra şampiyonluk kupasını başkent Bükreş'in dışına çıkardığında takımın forvet hattında bir Arjantin'li vardı. Cristian Fabbiani. Bu sezon 2008-09 Apertura Ligi'nde Newell's Old Boys takımına geldi kiralık olarak. Cluj onu Clausura öncesi de kiralayacak bir kapı buldu. River Plate. River futbol tarihinin en ilginç çizgilerinden birisinin üzerinde gidiyor. 2007-08 Clausura'nın şampiyonu oldular. Ardından 2008-09 Apertura'da son sıraya demir attılar, şimdi de 2008-09 Clausura'da 2 maçta topladıkları 4 puanla dördüncü sıradalar. Hafta sonu Rosario'yu 2-1 mağlup ettikleri maçlarda atılan gollerden birisi Fabbiani'ye aitti. Fabbiani Şili'nin Deportivo Palestino takımında oynarken (onlarla ilgili de bir yazı yazacağız) attığı gollerden sonra kafasına geçirdiği Shrek maskesi yüzünden "dev" anlamına gelen "El Ogro" lakabıyla anılan bir isim. E tabi tek sebep bu değil. Futbol dünyasıın en yapılı adamlarından birisi. 1.88 boyunda ve 104 kilogram. Rosario maçı öncesi stat etrafında satılan Shrek maskeleri taraftarlarca kapışıldı. Fabbiani River'ın dirilişinin önemli itici güçlerinden birisi olacak.

4 yorum:

DaesAgelmar dedi ki...

River'in almak için çok uğraştığı Fabbianinde gelmek için Newell's sağlık kontrolüne gitmediğini Ole haber yapmıştı. Son dakika da transfer olduktan sonra Copa libertadores ve Lig de attığı gollerle taraftarların gözdesi olacak gibi, hatta River'ın "Hinchadas"ları Los Borrachos del Tablon kendisiyle bir tanışma bile yapmış. Umudum bir nevi "salary cap" sıkıntısı çeken Boca'nın Clasura da ipi göğüslemek için zorlanacağı ve River'ın Gorosito'nun El pricipe'ye şampiyon bir takım teslim etmesi.

Denk gelirse Erik lamela ve David Villalba konusunda da yazarsanız sevinirim.

Alfredo dedi ki...

"River'in almak için çok uğraştığı Fabbianinde..."

tam tersi olmuştu.Fabbiani River'a gelmek için çok uğraşmıştı..

bu arada Fabbiani 97 kilo olduğunu iddia etti geçenlerde :D

Arjantin Futbolu ile ilgili yazan iki sağlam blog var.Onları bloglistenize eklerseniz sevinirim.

http://arjantinfutbolu.blogspot.com/

http://sambacitangocular.blogspot.com/

Saygılar

AbSurDMaN dedi ki...

1.88 boy ve 104 kilo mu ? Meğer bizden geçmemiş usta, tekrar mı yazılsak altyapılara ne yapsak ?

DaesAgelmar dedi ki...

@ Di Stefano

İspanyolcamı pek ilerletemedim ama okuduğum kadarıyla Gorosito "ben çok isterim almadan olmaz" Fabbiani de "illa River hayallerimin takımı" gibi röportajları vardı. bloglarınızı takip etmekteyim hoş yazılarınız var.