4 Şubat 2009 Çarşamba

ÖMRÜMÜ YEDİNİZ GENÇLİK DİZİLERİ


















Nickfallin'in leziz blogu ebedi metinlerdeki Premier Baiser yazısını görünce aklım taaa ortaokul yıllarına gitti. Nickfallin'in yazısı kendi"ilk öpücüğü" ile ilgili. Beni ortaokula götüren ise Türkiye'de aynı isimle yayınlanan gençlik dizisi. Ömrümü 2 gençlik dizisi yemiştir. İlk Öpücük ve Evimiz Hollywood'da. Ne hikmetse her birinde kimin eli kimin cebinde belli değildir ama dini bütün Türk gencinin en sevdiği dizilerdir bunlar. Bizim caminin imamının oğlu Şeytan Ferhat vardı, kulakları çınlasın, İlk Öpücük'teki Annette Lampion karakterine aşıktı. Annette zaten serinin efsane karakteridir. Bugün 36 yaşına gelmiş Magalie Madison tarafından canlandırılan karakter dizinin loserıdır. Hiçbir erkeği ayarlayamaz, zavallı tek tabanca abaziyen vaziyette dolanır ortalıkta ama aslında dizinin en güzel kızıdır. Zira bu gerçek yıllar sonra normal hayattaki resimleri ortaya çıkınca kanıtlanmıştır. Lakin dizide sürekli öne çıkartılan Justine Girard karakteri erkeklerin arzu nesnesi olmuştur. Aynı dönemde yayınlanan Beverly Hills 90210 da bizi Fransız kafelerinden alıp Los Angeles yaylalarına götürmüştür hep. Bu dizinin İlk Öpücük'ten ayrılan yanı sözüm ona yetişkinlere de hitap etmesidir ama ben hep ilkini daha çok sevmişimdir. Ama Türk toplumu Evimiz Hollywood'da karakterlerini daah bir bağrına basmıştır. Öyledir ki Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan Ragıp, Hakkı, Hamdi gibi ergenlik çağındaki arkadaşlar mahallede Luke Perry gibi yürümeye başlamıştır. Ama yürüdükleri yer Long Beach değil de ekmek kamyonunun geçtiği Hacı Rüstem Caddesi olunca hevesler kursakta kalmıştır tabi. Bu diziyle ilgili hiç unutmadığım bir anektod da asıldığım kızın ablasının bir gün bize gelip "Fırat Donna'ya geçen bölümde çok yamuk yaptılar, halbuki çok iyi bir kız o içinde, hiç kötü düşünmüyor" demiş olmasıdır. Donna dediği Tori Spelling'dir. Dizide babası Aaron Spelling'in torpiliyle oynamaktadır. İçi güzel olsa ne yazar, hey yavrum hey. Nedense bu dizilerin hepsinde sürekli gidilen bir kafe vardır. Bu 2 dizide de gerçek değişmemiştir. Az ihya olmamıştır o kafenin sahibi.

























Beverly Hills biliyorsunuz tekrar başladı. Hatta yıllar önce dizide Kelly Taylor'ı oynayan Jennie Garth ve Brenda Walsh'u oynayan Shannon Doherty de konuk oyuncu olarak katıldılar diziye. İzlemedim ne haldeler bilmiyorum. Kaç yıl oldu hala işleri güçleri gençlik partisi, dans mans....Kariyerine 24 yaşında 21 Jump Street dizisiyle başlayan Johnny Depp aştı, kapı gibi oyuncu oldu, kılıktan kılığa giriyor bunlar hala ergenlik döneminde. Bu arada belirteyim Premier Baisers 319, Beverly Hills 90210 296 bölüm sürmüştür. Uzaylı Zekiye kaç bölüm sürmüştür bilmiyorum. Alın size jenerikleri de vereyim de dökün gözyaşını. Premier Baisers, Beverly Hills 90210.

9 yorum:

Lev Kom dedi ki...

speech to text in adresini alayım

:)

tubik dedi ki...

Gençlik Rüzgarları vardı bir de aynı döneme denk gelen. Meşhur Kri Kri'si ve Johanna'sıyla.. Hatta o Johanna Tarkan'ın bi klibinde oynamışı sanırsam.. Ya da ben kendimi o kadar kaptırmışım ki ona inanmak istemişim.

cagliari42 dedi ki...

dawson's creek (davsın'ın kırığı) dizisi de genç nesil üzerinde bu dizilere benzer bir etki bıraktı. kavak yelleri bu çizgiden gitmeye çalışıyor ama vizyon yok elemanlarda.

mcdonell dedi ki...

o değil de tori spelling'de nasıl bir çene yapısı var oyle? fotografa baktıgımda sadece cenesini görebiliyorum. yeni beslenmiş pelikan gibi maaşallah.

Sencer Yücel dedi ki...

Helene et Les Garçons...

Premier Baisers'in kardeş dizisiydi, ortak alan ve oyuncular da mevcuttu. Bence de bir adım öndeydi.

@tubik: johanna'nın tarkan'ın klibinde oynadığını benden başka zanneden olduğunu bilmiyodum. artık inandım, johanna o uzun boylu güzel kız.

Adsız dedi ki...

Gossip Girl'ü hiç izlemeyin o zaman. "Ortam neye dönmüş arkadaş bu izlediklerimiz karikatürmüş" gibi tepkiler vermeniz mümkün çünkü bence :)

msaylan dedi ki...

ya bu gençlik rüzgarları yine show tv'de oynayan fransız dizisi miydi? hani şarkısı ü nöfye...... diye başlayan?

eğer o dizi ise bence de bir adım öndeydi ve daha güzeldi. ancak o dizi bizim yaşımız için biraz seksi kaçıyordu. sınıf olarak izlerdik onu ve şarkısını söylerdik hatta kız arkadaşlarımız ile ohaa çocuk kıza neler yaptı falan derdik. bir de geyiği vardı şarkısının ü nöfye şasi, direksiyöne arka sitop lambasiii diye. yani fransızcayı türkçeye benzeterek komedi yapan sadece cem yılmaz diil. vallaha ben buldum billaha ben buldum bizden çaldı cem yılmaz hatta benden :)))

Sencer Yücel dedi ki...

@msaylan: evet oydu gençlik rüzgarları. hafta içi her gün saat 14.00'te show tv'de yayınlanırdı. yaş itibariyle benim için de biraz seksi bir diziydi. öyle ki prezervatif kelimesini ilk bu filmde duymuştum. ne olduğunu öğrenmek de kolay olmamıştı...

Ömer Şahin dedi ki...

Öncelikle iltifatlar için teşekkür edeyim. Sonra da o annette'in benim de arzu nesnem olduğunu belirteyim.

Futboldışı rulez!