5 Mart 2009 Perşembe

AMCA GİTTİ YEĞEN GELDİ

























1994 Dünya Kupası'ndan akıllarda kalan 3 takım vardı esasta. Romanya, İsveç ve Bulgaristan. Bu takımlardan son ikisi üçüncülük maçında karşı karşıya geldiler zaten. İsveç'in dünya futboluna kazandırdığı bir dolu yıldız bu turnuvadan sonra Avrupa'nın çeşitli kulüplerine transfer oldular. Aynı şekilde Bulgaristan da. Önce Arjantin, sonra Meksika sonra da Almanya gibi Dünya Kupası tarihinin önemli takımlarını mağlup etmelerinin ardından yarı finalde Roberto Baggio'ya mağlup oldular. 4-0'lık efsane üçüncülük maçından aklımda Hristo Stoitchkov'un aynı gol sayısına sahip olduğu Oleg Salenko'yu geçip tek başına kral olmak için maç boyu gol atmaya çabalaması ama İsveç'in egzantrik kalecisi Tomas Ravelli'nin kurtardığı her toptan sonra ona attığı alaycı bakışları kalmış. O Bulgar takımını yaratan adam Dimitar Penev bugün CSKA Sofya'dan kovuldu. Sebep dün Bulgar Kupası'nda Pirin Blagoevgrad'a elenmeleri. Halbuki ligde de fena gitmiyorlardı ve lider Levski'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyorlardı. Ama yazıyı asıl yazma sebebimiz bu değil. Bir teknik adama kovulmak zaten iyi gelmez, hele bir de yerine yeğeniniz gelirse iyice can evinden vurulmuşa dönersiniz. CSKA bir Penev'i kovdu başka Penev'i getirdi. Luboslav Penev. Yani ölümü beklerken kanseri yenip 1 sene sonra 1995-96'da LaLiga'da duble yapan Atletico Madrid takımının en önemli silahı, Bulgar futbolunun son dönemdeki en büyük yıldızlarından Luboslav Penev. Şu an 42 yaşında. Amcasının bıraktığı yerden devam edecek. Bizde bu tür amca-yeğen teknik direktör olan kim var bilmiyorum. Hacettepe Erdoğan Arıca'yı kovdu, amcası Kadir İnanır'ı göreve getirsin diyeceğimm, ama adam hoca değil.

4 yorum:

Ömer dedi ki...

Arjantin o grupta ucuncu olup son 16'ya kalmadi mi? Siralamada gecmis Bulgarlar ancak kupa disina ittiler denemez sanirim.

1994 Dunya Kupasi denilince aklima Almanlara karsi attiklari 2.gol geliyor hep aklima. Letchkov kafayla atmisti.

Sadece 8 yasindaydim ama simdi sorsalar simdi cok rahat 8-9 futbolcu soyleyebilirim o kadrolarindan. Nedense yer etmis kafamda.

Adsız dedi ki...

erdoğan arıcanın da hoca olduğu pek söylenemez zaten.

turhanatakan dedi ki...

atleticonun dublesi 95/96 idi yanılmıyorsam. başlarında radomir antic vardı. caminero, kiko, diego simeone, juan maniel lopez ve pantic de kadrodaki diğer yıldızlar, onları da analım.

ultras/Movement dedi ki...

Aslında belki puantajda işler iyi gibi gözüküyor ama CSKA'da sorunlar fazlasıyla var... Bu hafta liglerin ikinci yarısı başlıyor Bulgaristan'da ve umarım kırmızılılar tekrar şampiyonluğu alırlar... Kalbimi dinlersem şampiyon olurlar diyor ama mantığım onlara pek şans vermiyor..