2 Mart 2009 Pazartesi

BEST BRITISH ACT





















Aslında geçen haftaki bir haber ama diğer yazılardan buna sıra gelmedi. Iron Maiden 18 Şubat'ta verilen Brit Awards'da seyirci oylarıyla verilen "En iyi Britanyalı Canlı Performans" dalında ödülü kucakladı. Maiden'ın rakipleri listesinde Coldplay, Elbow, The Verve ve Scouting Elbow yer alıyordu. Ödülün verildiği sıralarda Maiden Yeni Zelanda konser hazırlığındaydı. Tam da kendilerinden beklenilecek türde bir video ile teşekkür ettiler. 2 Nisana kadar sürecek konserler ile 1 seneden uzun süren, dünya tarihinin en görkemli turunu noktalamış olacaklar. Daha önce haberini vermiştik, bu turun belgeseli Flight 666 21 Nisan'da tüm dünyada dijital sinemalarda gösterime girecek. Biletler piyasaya sürüldü. Fragmanı izlerken bile insanın tüyleri diken diken oluyor. Ne diyeyim. Bekliyoruz. Aslında hala beklediğim bir şey daha var. Bruce Dickinson'ın solo kariyerindeki şarkıları içeren bir tura çıkması. Grubun tüm üyelerinden 4-5 yaş daha genç olan Dickinson kim bilir birkaç sene içinde böyle bir işe kalkışabilir. O zaman kendi adıma müzikal anlamda doymuş olacağım.

4 yorum:

Onur Erdem dedi ki...

Dunya tarihinin en gorkemli turu kismina takildim biraz.

World Slavery Tour, Somewhere Back In Time Tour'dan cok daha uzun bir turdu. 192 konser vermislerdi o tur sirasinda.

Su anki turun ekstrasi, Dubai, Mumbai, Auckland, Quito falan gibi degisik yerlere gitmeleri.

Gorkemi belirleyen turun sure ve konser sayisi olarak genisligi mi yoksa yayildigi cografi bolgenin genisligi mi, yoksa baska bir sey mi?

Bir de Bruce Dickinson 1958 dogumlu ve Steve Harris'ten sadece 2 yas kucuk diye biliyorum, Dave Murray de noel zamani dogmustu 1956'da, Adrian'la Jan'in de 1957'li olmalari lazim. Sadece Nicko 1952'li galiba...

Flying Dutchman dedi ki...

bu cümleyi kurmamdaki tek sebep uzunluk ve konser sayısı değil belirteyim, gruba ait bir uçak, vokalin pilotluğu yapması, gidilmeyen yerlere gidilmesi ve saymadığım bir dolu özellik mevcuttur

Jordi Metal dedi ki...

Hep bir ağızdan Tears Of The Dragon'u söylesek :)

AbSurDMaN dedi ki...

Dickinson Türkiye'ye gelmedin ya alacağın olsun. Sırf sizin için kenarda köşede para biriktirmiştim olur da konseriniz olursa en önden izlerim diye. Umudumu kestim ve o paralarla iddaa oynadım, önce para arttı sonra çarçur ettim, yedim bir güzel. Artık gelseniz de gelemem :)