2 Mart 2009 Pazartesi

250 GRAM KIYMALIK HOCA


















Futbolu bu yüzden seviyorum. Her gün "tamam artık daha ilginç bir hikaye duyamam herhalde" diyorum ama ertesi gün öyle bir olay oluyor ki bir gün önce dediğim yalan oluyor. En son Hollanda'lı bir elektrikçinin, takımı Telstar'ın stat ışıklandırmasındaki temassızlık sorununu maç boyunca karanlık bir odada elinde tornavidayı bir düğmeye basılı tutarak çözmesinde "tamam" demiştim, "daha ötesini duymam herhalde". Ama Hollandalılar aştı kendini. Yine haber ikinci lig Jupiler League'den. FC Zwolle kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklama ile teknik direktör Jan Everse ile ilişkilerini kestiklerini açıkladı. Sebep: Köfte...Hani o bildiğimiz kıyma, soğan, biberden yapılan. Aslen "bitterballen". Yani Hollanda'nın önemli ara sıcaklarından olan ve dana eti (domuz eti de olabilir), un ve baharatlarla yapılan bir tür köfte. Peki bu, nasıl bir hocanın görevden alınmasına sebep olabilir. Buyurun efendim.



















Zwolle Cuma günü Veendam karşısındaydı kendi evinde. Jan Everse'nin karısı gitmiş Zwolle'nın maçlarını oynadığı Ooosterenkstadion'daki yerini almış. Derken kulüp yönetiminden birisinin oğlu gelip "hanımefendi burada ne işiniz var, burası yönetimin tribünüdür" diyip kadıncağızı kovalamış tribünden. Maç bitmiş, Everse bunu duyunca anında önce ilgili şahsı sonra da yönetici babasını arayıp oğlunu şikayet etmiş tabi. Ama hadise bununla bitmemiş. Aynı genç maç sonrası tüm kulüp üyelerine yemeleri için yukarıda bahsettiğimiz "bitterballen" yani köfte dağıtırken Everse ve eşini atlamış. Bunun üzerine Evers "bir köfteyi bile bizden esirgediniz mi, bu mudur Zwolle, bu mudur insanlık?" diye düşmüş ortaya. Koftiden köfte meselesi büyümüş ve sonunda da Evers 250 gram kıyma uğruna kapı dışarı edilmiş kulüpten. Yapılan tam açıklama "non-actief" durumuna geldiği yani bir yetkisinin kalmadığı. Yakında tamamen ilişiğinin kesildiği haberi de düşer. Bu Everse'in ilk hadisesi değil. Geçtiğimiz sene de kontrat yenileme için masaya oturduğunda bin dereden su getirmişti. Başkan Ronald van Vliet "yeter bu adamdan çektiğim" diyip ipini kesmiş sonunda.

Aklıma dün Konya maçı sonrası otobüste Galatasaraylılara dağıtılan etli ekmek geldi. Atlanan varsa sözleşmeyi feshetsin hemen. Bakalım daha neler göreceğiz şu oyunda.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.