27 Mart 2009 Cuma

ELTON JOHN KOLTUĞUNA DÖNDÜ
























Dün Sir Richard Attenborough'dan bahsetmemizin üzerine tesadüf oldu bu haber. Sir Elton John Watford FC'nin onursal başkanlığına geri döndü. Bu haberdeki "geri döndü" ibaresi bazıları için soru işareti yaratabilir, dolayısıyla biz de bu süreci anlatalım. Bunden 55 yıl önce 7 yaşındayken Wtford'a gönül vermeye başlar John. Küçüklüğü Vicarage Road'a gidip gelmekle geçmiş. 1973 yılında 26 yaşındayken kulüp yönetimine girer takım bu hadiseden 2 sene sonra dördüncü lige düşer. 1976'da ise başkanlık görevine getirilir. Başkanlık görevine geldiği gün takımı ülke futbolunun birinci kademesine yükseltmeyi görev edinir kendisine İngiliz sanatçı. İlk önce kulübü satın alarak başkanlık görevinden "kulübün sahibi" sıfatına yükselir,.Ardından da Graham Taylor'ı (resimde solda) teknik direktörlük görevine getirir. 6 sene sonra takım Dördüncü Lig'den Birinci Lig'e yükselmiştir. En üst kademeeki ilk sezonlarında Liverpool'ın ardından ikinci sırada bitirirler ligi ve büyük bir etki yaratırlar. Ardından 1984 FA Cup finali gelir. 1987-88 sezonunda, Graham Taylor'ın ayrılmasından hemen sonra Watford küme düşer. Taylor 1996'da Futbol Direktörü olarak geri döner ama takımın Division Two'ya düşmesini engelleyemez. Ardından tekrar teknik direktörlük görevini devralır. 1999'da Premier Lig'e dönerler. Ama 1 sene sonra tekrar Division One yolları görünür Watford'a. 2002'de de takım aynı ligdeyken Elton John kulüp başkanlığından istifa eder ve bu görevi, kendisini işine tam olarak adayacak birisi tarafından yerine getirilmesi gerektiğini açıklar. Görevi bıraktığında takım 25 yıllık hizmeti boyunca dördüncü ligden Premier Lig seviyesine yükselmiş, kulüp tarihinin en yüksek lig derecesini almış ve İngiltere'nin tanınan kulüplerinden birisi olmuştur. Graham Taylor da bu kariyeri sayesinde 1990'da İngiltere Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirilmiştir.



















Elton John görevi bırakmasına rağmen kulübe olan büyük hizmetleri nedeniyle aynı yıl kendisine "Onursal Başkan" sıfatı verilmişti. Ancak sanatçı geçtiğimiz Kasım ayında kulüp politikaları ve kendi unvanının kullanımı ile ilgili doğan bazı anlaşmazlıklardan dolayı bu görevden ayrılmıştı. "Kulübüme olan sevgim beni daha fazla uzak kılamadı" diyor Elton John. Tekrar aynı unvanla görevinin başında. Dönüşü şerefine yaz aylarında Vicarage Road'da, geliri kulübe bağışlanacak bir de konser vermeyi hedefliyor. Yani bizde "elin i.nesi" diye çoğu zaman alınan Sir Elton John, bunu arkasında dünya futbol trihinin en başarılı başkanlık hikayelerinden birisini barındırır, belirtelim dedik.

4 yorum:

tamchee dedi ki...

"elin i.nesi"
bu ne yaa..??
:D:D

King Santillana dedi ki...

Birinci fotograftaki yumruk kaldırış tarzı ve surat ifadesi Brian Birch'e benzemiş..

Minero dedi ki...

Elton Jhon'un hiç bu kadar futbolla iç içe olduğunu bilmezdim. Sağlam müzisyendir Elton Jhon...

Ali Ece dedi ki...

Elton John başkanken, John Barnes Watford formasıyla döktürürdü. Sonradan Liverpool'a geldiğinde sadece yeşil sahalarda değil müzik camiasında da hünerlerini sergiledi. Elton John'Un ilk dönemleri (Your Song vs) iyidir bence ama sonrası sıradan mainstream prenseslere şarkı adayan birisi...
Fark etmez, iyi ki geri döndü, hayırlısı olsun