3 Nisan 2009 Cuma

AMATÖR FUTBOL GÜNLÜĞÜ - 2 : TUZLA ŞİFASPOR - DEMİRSPOR















Tuzla’daydım Cumartesi. İkinci sıradaki Tuzla Şifaspor ile liderlik maçına çıktık. İlk yarıdaki maçı Demirspor 3-1 kazanmıştı. Buradan alacağımız bir galibiyet çok büyük avantaj sağlayacaktı.12.30 gibi çıktım yola. İlk defa gidiyordum, Tuzla Belediye Sahası’na. Bostancı’dan bindim, sora sora bulacaktım artık. Otobüs şoförü dünyadan bihaberdi. Adres sorma sebebiyle muhabbete başladığım 35-40 yaşlarında bir abinin, zamanında deplasman yapan bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu öğrendiğimde gözlerimde bir ışıldama belirdi hemen… Ve koyu bir muhabbet… Bir stad yolu tarifi, bir anı… Bir stad yolu tarifi, bir anı… Derken iniyorum Tuzla’da neresi olduğu belirsiz bir yerde. Rayların üzerinden geçmek suretiyle E-5’in yanına çıkıyorum. Karşıdan gelen iki arkadaşa stadı soruyorum ve aşağıdaki muhabbet dönüyor 1-1,5 dakika kadar:

Ben: Hocam Tuzla Belediye Sahası

Yardımsever Vatandaşlar: Belediye mi Belediye Sahası mı?

B: Stada gidicem.

YV: Hemen şu karşısı

B: Eyvallah çok sağol.

YV: Bi de kompleks var. Orası Tuzla’nın içinde.

B: Yok stada gidicem ben sağol.

YV: Ama Belediye’yi diyosan bu tarafta.

B: Yok abi stada gidicem ben. Saol. (Artık geri geri adım atarak)

YV: Kompleks Tuzla’nın içinde bak karıştırma.

B: Saol.

YV: Bak bi. Belediye mi Belediye Stadı mı? Karıştırma.

B: Çok saolun (Sırtını dönerek…Olay mahalinden uzaklaşarak)

Olacak O Kadar’da, kaza geçiren birini kurtarmak isterken olayı abartıp sağlam adamı öldürdükleri skeçler vardı. Bu adres tarifi de öyle oldu resmen. "Yeter ulan" deyip dönmeyi düşündüm bi ara.















Neyse stada ulaştım. Giriş beleş. Daha doğrusu soran eden yok. Genç maçı var. Bitmesini bekliyorum. Genç maçının bitmesiyle Tuzla Şifa maçı için 50-60 kişi tribünlere geliyor. Büyük çoğunluğu çocuk yaşta. Ardında Tuzla Şifa takımı “HEP BİRLİKTE ELELE, HEDEF 1. AMATÖR’E” pankartıyla sahaya çıkıyor.(videosu aşağıda)

Demirspor’da geçen hafta gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı olan Cumhur tribünde. Kalede Şükrü’nün yerine Zafer var. Orta sahada Cumhur’un yerine Orhan oynuyor. Geçen hafta defansın solunda oynayan “Bayrak Adam” Ahmet bu hafta biraz daha hücuma dönük oynuyor.

Demirspor oyuna hızlı başladı. 8. dakikada Gökhan sağ çaprazdan götürdüğü topa çok iyi vurdu ve 1-0 öne geçirdi takımını. İkinciye karşı deplasmanda bulunan bu gol altın değerinde. Bu dakikadan sonra Tuzla Şifa biraz daha topa hakim gibiydi. Ama herhangi bir gol pozisyonları yoktu. 19. dakikada 7 numaraları, kaleci Zafer’le karşı karşıya kalma fırsatı yakaladı,ancak topu ayağından açınca tehlike doğmadı. 2 dakika sonra yine 7 numaranın cılız bir şutu üstten auta çıktı.

22. dakikada yaşanan bir karambolde Demirspor’un şutu direkten döndü. Zannedersem en son şutu çeken Gökhan’dı.

Bu dakikadan sonra Tuzla Şifa biraz daha yüklenmeye başladı. 28. dakikada 9 numaraları (tribünden öğrendiğimize göre ismi Yunus’muş) kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de geçmesine rağmen topu dışarı vurdu. Ancak pozisyon öncesi hakemin, Demirspor lehine net bir elle oynamayı da görmediğini ekleyelim. İlk yarının Tuzla Şifa’da Yunus sarı kart görüyor.


İlk yarı oynanırken iki Tuzla Şifa seyircisi tel örgülere kadar inip Demirspor kulübesinin arkasında davul çalıyorlar. Kendilerini uyaran Federasyon temsilcisine başka bir taraftar; “Ya bu hakemleri nerden buluyosunuz ya, taraf tutuyo resmen. Konuşma lan ananı .s.kerim” tarzı bir serzenişte bulunuyor. Federasyon temsilcisi cevap verme gafletinde bulununca da küfür eden seyircinin arkadaşı “Ne var lan dışarı gel. S.kerim belanı senin, gir şu kulübene” tarzı bir tehdit öne sürdü. Bu gerginliğin üzerine Tuzla Şifa’nın teknik heyeti seyirciyi yatıştırdı.

İlk yarının son düdüğü…

İkinci yarıyla birlikte Tuzla Şifa yüklenmeye başlıyor. İsa sakatlanıyor. Bir müddet bu şekilde oyuna devam ediyor. 68. dakikada yerini Ömer’e bırakıyor. Tuzla Şifa seyircisinde küfürler son hızla devam ediyor. 5 yaşında olup da bu kadar geniş bir küfür yelpazesine sahip çocuk görmemiştim hayatımda. Oyun sertleşiyor hakemin de müsadesiyle. Demirspor lehine bariz faulleri vermiyor. Tribündeki Cumhur da delleniyor. İtirazlardan 72. dakikada Ertuğrul, 75. dakikada Gökhan sarı kart görüyor.

















81. dakikada sol kanatta Efe gereksiz bir faul yapıyor. Ortaya 11 numaarları kafayı vuruyor ve beraberliği yakalıyor Tuzla Şifa: 1-1

Tuzla Şifa golden sonra saldırmaya başlıyor. 86. dakikada ara topunda kaleciyle karşı karşıya kalan Yunus topu ağlara gönderiyor ve Tuzla Şifa öne geçiyor : 2-1

Bu golden sonra ortalık bir anda karıştı. Yan hakemin önce bayrağını kaldırması ancak daha sonra indirmesi üzerine Demirsporlular çıldırdı. Demirspor antrenörü sahaya girerek hakemin üzerine yürüdü. Tuzla Şifa taraftarlarında Demirspor oyuncularına karşı küfür doruklara ulaştı.

Maçın orta hakemi yan hakemleri yanına çağırıyor ve soyunma odasına doğru gidiyorlar. Ve bekleyiş… Hakemlerin odasının önünde Demirsporlu oyuncular beklerken bir anda karışıklı yaşanıyor. Demirsporlu İsa iki polis tarafından götürülüyor. Tuzla Şifalı seyircilerin hoşuna gidiyor durum bir an. Ancak araya girilip polisler ikna ediliyor.

Ve Demirsporlu oyuncular soyunma odasına hareketleniyor. Öğrendiğimize göre hakem kararını vermiş. Tuzla Şifa lehine hükmen 3-0. Ancak resmi karar mı bilmiyorum tabii.
Namağlup ünvanını ve liderliği Tuzla’da bıraktık orası kesin. 3. sıradaki Taşdelen, deplasmanda Feneryolu’nu 5-2 yenerek puanını Demirsporla eşitledi. Ancak averajla ikinci sıraya Demirspor yerleşti.

Bu haftaki Feneryolu maçı, bu mağlubiyet sonrası çok daha önem kazandı.

by Barad-dur




























4 yorum:

totikarker dedi ki...

yurdum insanı işte yardım etmiş yanlış anlamıştır belki diye tekrar tekrar söylemiş :D güzel bi anı olmuş devamını dileriz :D

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Barad birader ben istanbuldayken birgün şantiye icabı Tuzlaya gitmiştim. Yahu arkadaş nasıl bir yerdir o? Git git 2-3 saat otobüsle bitmedi. Sonunda bir yerde dayanadım indim. İndiğim yerde askeri bir yerin önüymüş galiba, direkt topukladım.

Adsız dedi ki...

Sorma Joe... Resmen gün bitti o gün...Sabah çıktım yola akşam döndüm...Fena...:)

Sosyal_FB dedi ki...

4 sene okula gittim, geldim Tuzla'ya. O zamanlar her yer dutluk değil, boşluktu. İçmeler İstasyonu'na otostop çekerek gidiyorduk, düşünün artık. Kartal'dan sonra esamesi okunmaz ama güzide semttir tabii :)