1 Nisan 2009 Çarşamba

EFSANE GÖREVDE


Sonunda 1 yılı aşkın süredir beklenen şey oldu ve Alan Shearer sezon sonuna dek Newcastle United'ın başına getirildi. Newcastle'da taraftarların bu atamayla sokağa döküldükleri haberleri geliyor. Bir kaç açıdan önemli bir gelişme bu. Gary Lineker bir ara her Match Of The Day programında Alan Shearer'a "ne oldu Newcastle işi" diye soruyor, Shearer da kaçamak cevapla karışık teknik direktörlüğü düşünmediğini belirtiyordu. Ancak, futbol sahasından son olarak çıkıp ekranlara transfer olduğundan beri neredeyse her gün ismi St James's Park'ın kaptan köşkü için geçiyordu. Sonunda görevi devraldı. İlk açıklamasının ne olacağını göreceğiz. Tabi bunca süre Shearer'ı ikna edemeyen Newcastle başkanı Mike Ashley'in bu sefer ona ne söyleyip ikna ettiği de merak konusu. Benim bildiğim bir tek şey var, bu atama da Newcastle için hüsran olursa (ki hüsran olması demek Newcastle'ın küme düşmesi demek, zira içinde bulundukları durumdan bir basamak aşağısı küme düşme hattı) faturanın Shearer'a değil Mike Ashley'a kesileceği. Önce King Kev'i göreve getirdi ama Keegan'ın ömrü çok uzun süreli olmadı. Böylece taraftarların gönlünde taht kurmuş bir adamın kariyerine bir eksi eklemiş oldu. Ardından uzun süre kulübü satmak için alıcı arayışına girdi. Bu süreçte Premier Lig'de zaten etkisini artıran Arap sermayesiyle görüşmeler yapması taraftarları daha da kızdırdı. Şimdi de adım gibi biliyorum ki Shearer kumarı tutmasa kabak onun başına patlayacak. Bu işin sonu ya herro ya merrodur söyleyeyim, zira artık son çare olarak kulübün son 10 yıldaki en efsane ismine sarılmış durumda Ashley. Çıkarsa tam çıkarlar, batarsa tam batarlar. Çünkü bu dakikadan sonra sarılacak dal da kalmadı.

Periyodik olarak diğer takımlarla ilgili yaptığımız analizin Newcastle United versiyonunu yarına bırakalım ve o zamana kadar hatırlatalım. Takım 18. sırada. Sheraer'ın ateş hattından çıkmak için önünde 8 haftası var ve bu sürecin açılışını cumartesi günü St James' Park'ta Chelsea maçı ile yapacaklar. Aston Villa, Liverpool ve Tottenham Hotspur deplasmanlarına ilaveten ligde kalma yarışındaki doğrudan rakipleri Stoke City ile Brittania Stadyumu'nda karşı karşıya gelecekler. Yani deplasman fikstürü pek iç açıcı değil. İçeride Chelsea'den sonra Portsmouth, Fulham ve Middlesbrough ile oynuyorlar. Kader maçları bunlar olacak büyük ihtimalle. Geçtiğimiz yıl 17. sırayı alarak ligde kalan Fulham'ın puanı 36 idi. Önceki senelerde ise bu puan barajı 38, 38, 34 ve 39 idi. Şu andaki sıralamaya bakarsak görüşüm 38 puan civarının yine yeterli olacağı yönünde. Newcastle 29 puanda. Önündeki en az 3 maçı kazanması gerekiyor demektir bu. Eğer içeride oynayacağı ve yukarıda saydığımız 3 maçta direk rakiplerini mağlup ederse ligde kalır diye düşünüyorum. Onun dışındaki 5 maçtan aldığı puanlar da yanına kâr kalır. Ama o kritik 6 puanlık 3 maçtan eli boş çıkarsa Championship hesaplarını yaparlar.

2 yorum:

SİYAH ULAN! dedi ki...

shearer bu işin altından kalkacaktır bence, taraftarın gönlünde de kredisi limitsiz olan biri üstelik, siyah-beyaz renkleri olan bir takımın (hele ki bu newcastle gibi köklü bir kulüpse) ligden düşmesi çok acı olur..

Sade dedi ki...

bület korkmaz geldi aklıma nedense:D