7 Nisan 2009 Salı

EIGHT LIONS























Günü futbol üzerine yapılmış en iyi şarkılardan biriyle kimilerine göre en iyisiyle kapatalım. The Lighning Seeds-Three Lions. Onunla kapatırken Şampiyonlar Ligi'nden de bir kaç sayısal bilgi verelim ki İngilizlerin bayıldığı bir şeydir aşağıdaki türden tarihi bilgiler.

-Manchester United bu akşam Old Trafford'da 10. kez bir Portekiz temsilcisinin konuk edecek, bundan önceki 9 maçta Portekizlilere karşı 8 galibiyet 1 de beraberlik almış. Mağlubiyeti yok ve bu maçların hepsinde gol atma başarısını göstermiş.

-Kırmızı Şeytanlar 20 maçtır evlerinde yenilmiyorlar. 23 Şubat 2005'te yani 4 sene önce Milan'a 1-0 mağlup olduklarından beri oynadıkları maçlarda 15 galibiyet ve 5 beraberlikleri var. İlk 2 maddeyi birleştirdiğimizde Porto'nun işinin ne kadar zor olacağını bir kere daha anlıyoruz.

-Villarreal El Madrigal'de 6. kez bir İngiliz takımını konuk ediyor. Sarı denizaltılar bugüne dek oynadıkları 5 maçta hiç yenilmediler. 3 galibiyet ve 2 beraberlikleri var İngiliz takımlarına karşı. Toplamda bu 5 maçta 4 gol atıp 1 gol yediler.

-Yine Villarreal, United'a benzer bir istatistik. Son 15 maçtır Avrupa kupalarında içeride kaybetmiyorlar. Tam 4 yıl önce, 7 Nisan 2005'te AZ, Villarreal'e 2-1'lik üstünlük sağlayarak son olarak mağlubiyeti tattırmıştı. Anlayacağınız bu akşam kolay lokma olmayacaklar

Çeyrek finaldeki 8 takımın sayılarla ufak bir özeti.

Takım O G B M A-Y
Bayern Munich(Alm) 8 6 2 0 24-5
Liverpool(İng) 8 6 2 0 16-5
Barcelona(İsp) 8 5 2 1 24-11
Chelsea(İng) 8 4 3 1 12-7
Arsenal(İng) 8 4 2 2 12-6
Manchester United(İng) 8 3 5 0 11-3
Porto(Por) 8 4 2 2 11-10
Villarreal(İsp) 8 3 4 1 12-9



-Barcelona'nın henüz Avrupa kupalarında Bayern Munich'e karşı galibiyeti bulunmuyor. Bugüne kadar Katalanlar ile Bavyeralılar 4 kez karşı karşıya geldi. Bayern iki kez 2-1 bir kez de 1-0 kazandı. 1996'da ilk kez karşı karşıya geldiklerinde maç 2-2 bitmişti. Yani Barca bir ilki kovalayacak ve bunu gerçekleştirmek içni en iyi sezonlarındalar.

-Barca ve Bayern bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde, 8 maçta 24 gol ile ortalamada en üretken takım durumundalar. Ayrıca Bayern Avrupa kupalarında oynadığı son 14 deplasman maçının tümünde gol atmayı başardı ki bu aynı zamanda hala devam eden bir Avrupa rekoru. Yani Barcelona'nın avantajlı hale gelmek için birden fazla gol atması gerekebilir.

-Anfield Road beşinci kez Liverpool ve Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi mücadelesine ev sahipliği yapacak. Bundan önceki 4 maçta Liverpool Anfield'da Chelsea'ye hiç mağlup olmadı. 2 galibiyet ve 2 beraberlikten oluşan bir karneleri var. Bu maçlarda Kırmızılar 3 gol atıp 1 gol yedi.

-Chelsea 7 maçtır Avrupa kupalarında deplasmanda galip gelemiyor. Öte yandan Liverpool da Avrupa kupalarında içeride 10 maçtır kaybetmiyor. 3 Ekim 2007'de Anfield'da Marsilya'ya mağlup olduklarından beri oynadıkları 10 maçın hiçbirisini kaybetmediler.

Dolayısıyla yukarıdaki bilgilerin tümünde tarihin tekerrür edeceğini varsayarsak, ilk maçların kârlı takımları Manchester United, Villarreal, Bayern Munich ve Liverpool olacak. Göreceğiz.



9 yorum:

gry dedi ki...

''-Manchester United bu akşam Old Trafford'da 10. kez bir Portekiz temsilcisinin konuk edecek, bundan önceki 9 maçta Portekizlilere karşı 8 galibiyet 1 de beraberlik almış. Mağlubiyeti yok ve bu maçların hepsinde gol atma başarısını göstermiş.''

hafızam beni yanıltmıyorsa bu tek berbaberliği aldıkları klüpte portoydu ve porto elemişti o sezon manu yu ve kupaya uzanmıştı...

alperensaylar dedi ki...

dutchman o değil de varol dökeni de görmek istiyoruz blog kadrosunda!

sannti dedi ki...

skorlara bakarak tarihin tekerrür etmediğini ve içimin yağlarının eridiğini varsayabiliriz heralde bu durumda. :D

baha dedi ki...

abi ne zaman sari denizaltilar olayini gorsem bir zamanlar kahvalti ederken denk gelen gayblade pardon beyblade cizgi filmleri geliyor aklima. hadiii sari denizaltiii gibi. ya da cok kotu bi gun gecirdim ve kafami toparlayamiyorum su an.

AbSurDMaN dedi ki...

iddaaseverler için güzel istatistikler :) Yani yarın L'pool banko 1 diyoruz :P

Villarreal istatistiğe sadık kaldı, Manu ise 2. beraberliğini aynı takımdan aldı. Bakalım yarın neler olacak...

Bu arada şarkıyı ilk defa dinliyorum, beğendim desem yalan olur.

Olympian dedi ki...

dutchman sen barnes in rap yaptigi, gaskoyin in costugu gunleri unutmussun anlasilan : )

new order - world in motion
http://www.youtube.com/watch?v=qgxrRWTM0o4&feature=related

varol döken dedi ki...

@asaylar
blog yazarı olmak için blog sahibine bir şartname sundum, onaylarsa ne ala... şöyle ki:

1- Seinfeld'i diğer sitcomlarla aynı kategoriye koyduğum için ben kanatlı bir hamam böceğiyim yazılı bir pankartI FC Ütreht maçında açacak!

2- Joe, Jonese ve Ateşdağlı beyler 3 kişi olduklarını ve bu kadar hikayeyi tek kişinin yaşayamayacağını yaşasa da böyle yazamayacağını kabul edecek!

3- Tunchay, elleriyle yoğurtlu kabak tatlısı yapacak!

4- Canarino, Kazakistan futbolu postu resmindeki o pembe taytlı, mavi kazaklı ablayı bulup o kazağı kıçına, taytı da kafasına geçirecek!

5- Sercan Akan, efsanevi kaleci Varol'u ve şortuna diktiği efsanevi rüşvet cebini yazacak!

6- Gand, zeitgeist'in ne kadar osuruktan tayyare bir film olduğunu kabul edecek yetmedi osuruktan tayyare yapıp distopyalılaştıramadıklarımızın üstüne salacak!

7- Köprüden geçene kadar ayıya dayı demek deyimindeki köprüye reklam alınacak bundan sonra Brooklyn Köprüsü'nden geçene kadar ayıya dayı denecek!

8- Anjelina Joli'nin evlatlığı Madonna'nınkini dövecek, Sharon Stone'ın evlatlığı lan asıl evlatlık benim siz kimsiniz pis Malawi ve Ruandalılar diye diğerlerinin ağzını burnunu kıracak!

9- Geleceğin bütün mabedleri şarapçılara bırakılacak, dünya kupası Altıntepe mahallesinde 5te devre 10da biter şeklinde oynanacak, Messi fasülye olacak ilk yarı onlarda ikinci yarı bizim milli takımda oynayacak!

10- George Costanzo vali, Cosmo Kramer Dışıişleri Bakanı, Elaine Bennes blog yazı işleri müdiresi, Seinfeld da başımızın tacı olacak, bu tacı takmayan taca atılacak, o tacı Rory Delap taaaa Güney Afrika'ya kadar yollayacak, orada reklam filminde paralarını ödemediğimiz ve 2012 ye kadar büyüyüp devzenci olmuş arkadaşlar ben ağzına sıçcam hayır ben sıçcam, ben de kenarda yedek bekleyip sonra sıçcam diye delirecek!

Bu maddeler gerçekleşene kadar ben yorumlarıma devam edeyim:)

alperensaylar dedi ki...

vazgeçtim:)

Fabio Luciano dedi ki...

habertürk'de bi aralar yayınlanan sonra yayından kalkmasına acayip üzüldüğüm uğur meleke-mehmet demirkol ve okay karacan'lı futbol kulübününü jenerik müziğidir kendisi...

arz ederim...

efendim bir de vakti zamanında ntv'de avrupa'dan futbol yayınlanıyordu.onda programın sonunda bir en iyi 5 gol müziği çalıyordu ki kendisi efsanedir.onu bulsa bulsa bu blog bulur.bulan arkadaşın adını ilk çocuğuma vermeyi düşünüyorum..

inşallah joe bilmiyordur...