20 Nisan 2009 Pazartesi

KISFMET

Hafta sonu FA Cup yarı final maçları vardı biliyorsunuz. Chelsea Arsenal'i, Everton da Mancheter United'ı mağlup etti ve finale yükseldiler. Everton'ın müthiş kupa maratonunu ve ayrıntısını okumak için hakiki Evertonian King Santillana'ya yollayayım sizi ve ufak bir noktaya değineyim. Maçlar sonrası kaybedenler Wembley zeminine yüklendiler. Bir de maç görüntülerinde zeminden kalkan çimlere sık sık zoom yapılınca daha da gazı aldılar tabi. Arsene Wenger, "bu kadar para harcayıp yeni stadyum inşa ettikten sonra böyle zeminde futbol oynanmaz" diye çıkış yapınca Fergie de geri kalmadı tabi. "Chelsea-Arsenal maçında sahanın halini görünce en güçlü onbirimle sahaya çıkmak istemedim" demiş. Şimdi Wenger'i bilmem de Sir Alex hakkında söyleyeceğim bir şey var. Çok severim, çok saygı duyarım blogu okuyan herkes bilir ama bildiğim bir başka şey de İskoç'un her mağlubiyette saha dışı bir şeyleri bahane göstermesidir. Genelde hakeme çatar, o olmazsa Ronaldo'ya yapılan sertlikten, o olmazsa maç trafiğinden, o olmazsa başka şeyden şikayet eder. Şimdi de çimlere sarmış. Tabi çimleri görünce sahaya sürmek istemediği "en güçlü kadrosu"nun 3 adamını (Scholes, Berbatov, Evra) işler kötü gidince çim mim dinlemeden sahaya sürdü o ayrı.

Bir başka nokta şu. Wembley, Chelsea veya Everton'ın stadyumu değil. Bu takımlar da bu sene Wembley'de rakipleri kadar oynadılar. Hatta United'ın Lig Kupası finalinde oynadığı maç nedeniyle daha fazla Wembley tecrübesi var diğer 3 takımdan. Yani, örneğin bir alttaki yazıdaki gibi La Paz'da sürekli oynayan bir takımın stadyumuna senede 1 kez gelip, vücut dengesi alt-üst olan bir takım durumu yok ki. Şartlar tüm takımlar için eşit. Zemin kötüyse Chelsea'ye ve Everton'a da kötüydü. Sanki Everton'ın yarı sahası Vezirspor tesisleri gibi dümdüz, United'ın yarı sahası Fethipaşa Korusu'ymuş gibi konuşmanın manası yok. Hayrettin Demirbaş'ın bahanelerine benzemiş bu: Kireç buz tutmuştu, sahaya sis inmişti, rüzgar ters esmişti, top fizik kurallarına aykırı bir açı aldı...Kısmetsizlik...Ayrıca Wenger'in de zemine çatmak yerine Lukasz Fabianski'nin yediği 2 abidik gole odaklanmasının daha yararlı olacağı kanaatindeyim.

İngiliz basınının taktığı isimle Guus "Midas Touch" Hiddink lafı koymuş zaten.

"Avrupa ve Afrika'daki bir çok ülkeye giderseniz Wembley'den daha kötü zemine sahip bir sürü stadyum görürsünüz. Yenilgi veya galibiyetten sonra zemin hakkında konuşmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum".

3 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

son açıklamasından sonra kapakçızade guus paşa'da denebilir kendisine :D

edgar belgi dedi ki...

alex ferguson kesinlikle boyle demedi.

sahanin yorucu olabilecegini gorunce daha genc oyuncularin hizina ve arzusuna guvendim dedi.

bahane uretmedi, gordum ki welbeck, macheda ve rafael gibi oyuncularla hic korkmadan her maca cikabiliriz, genc oyuncularimi kutluyorum vesaire dedi.

wenger'de aciklamasini mactan once yapmisti, eski wembley'in her cocuk icin ruya gibi bir zeminde oynamak anlamina geldigini ama duyduklarina gore yeni wembley'de bu standartin tutturulamadigindan bahsetti.

Flying Dutchman dedi ki...

@eko

ben açıklamaları maç sonu demeçleri canlı dinlemediğim için bbc'den aldım ki espn'de de aynı ifade var. Senin lafın üzerine açıklamaları bbc'den taşıyayım istersen

"Arsenal manager Wenger called the surface "a disaster" and "laughable" after Saturday's defeat by Chelsea. "

Ferguson'a gelince

fter watching Saturday's match, Ferguson took the decision to pull Paul Scholes, Dimitar Berbatov and Patrice Evra from his starting line-up, although all three came on as substitutes.

"When I saw the pitch what I didn't want was to go into extra time with my strongest squad," said the Scot after his side were beaten 4-2 on spot kicks following a 0-0 draw.

yani bu lafları hiç söylemedi, kesinlikle söylemedi gibi bir durum yok...kaldı ki her ikisinde ki "after" ifadesiyle de maç sonu demeçleri olduğunu takdir edersin