16 Nisan 2009 Perşembe

KIZIL MEYDANDAN LAUDRUP GEÇTİ













Türk basınına hayırlı uğurlu olsun, Galatasaray sayfaları için Michael Laudrup'u tekrar spekülasyon olarak kullanabilirler, kendilerine haber çıktı. Ben hatta şablonu çizeyim, "Spartak Moskova'dan ayrılan teknik adamın Türkiye'de çalışmaya sıcak baktığı ve yakın çevresine "Galatasaray büyük bir kulüp, çalışmayı elbette isterim, önümüzdeki günlerde görüşeceğiz" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Adnan Sezgin bu transferi bitirmek üzere Madrid'e uçtu. Laudrup'un perşembe sabahı İstanbul'a gelerek kendini 2+1 opsiyonlu sözleşmeye imza atması bekleniyor". Evet alın kullanın telif hakkı istemiyorum. Bülent Korkmaz ismini tam da tartışılmaya başlandığı döneme cuk oturdu. Laudrup bugün Spartak Moskova kulübünün kapısına konuldu. Brondby'de elde ettiği Danimarka Ligi şampiyonluğu ve Getafe'deki çıkışı onu en çok istenen teknik adamlardan birisi yapmıştı. Bu sezon başı Panathinaikos'a imza atması an meselesiydi ama sözleşmesine İspanya'dan bir teklif gelmesi halinde ayrılabileceği maddesini ekletmek isteyince Pao, Henk Ten Cate'ya döndü. Laudrup da Eylül ayında Rus futbolunun son senelerdeki kayıp devi Spartak Moskova ile 18 aylık sözleşme imzaladı.

Lige 4 maçta topladığı 4 puanla kötü bir başlangıç yapmıştı Spartak. Sekizinci sıradalardı ve zaten ilk şüpheler başlamıştı isminin üstünde. Dün Rusya Kupası'nda Moskova derbisinde Dinamo'ya Luzhniki'de 3-0 mağlup olunca kulüp yönetimi kapıyı gösterdi Danimarkalı'ya. Böylece Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev'e 4-1 mağlup olunca görevden alınan eski Rus kaleci Stanislav Chercesov'un yerini aldığı görev süresi sadece 7 ay sürmüş oldu. Takımı yeni hoca bulunana dek CEO, eski toprak Valery Karpin götürecek. Kulübeye de inecek tabi Laudrup'un halefi bulunana dek. Laudrup büyük ihtimalle İspanya'ya dönecektir. Mehmet Çiftçi'ye gün doğdu. Cim-bom'da Laudrup sesleri.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle yalan haberler başlayacaktır ancak keşke gerçek olsa...

Bülent Korkmaz, yanlış zamanda görevi kabul etti ve geçmişteki E.Sağlam ve Oğuz Çetin örnekleri gibi başarısızlakları kamufle etme yolunda kurban edilecektir tahminim. Sonrasında, bu yönetim anlayışıyla kim gelse soru işareti doğacak ama bir gün Laudrup-Galatasaray beraberliği görmek kendi adıma mükemmel olur.