16 Nisan 2009 Perşembe

BLACK ARMY & SOL INVICTUS





İlk resimin pankart ifadeleri Oasis'in "Some Might Say" şarkısından alıntı. "Bazıları cennetin olmadığını söylüyor, bunu git de cehennemde yaşayan adama söyle" yazıyor. İsveç'in 1891 doğumlu AIK Solna kulübünün tribünlerini cehenneme çeviren 2 köklü taraftar grubu. Black Army bunların içinde en eski olanı. En eski olanı diyorum çünkü kulübün Sol Invictus da dahil, AIK-Tifo ve Ultras Nord olmak üzere toplam 4 taraftar grubu var. Aslında AIK kulübünün futbol şubesi 1896'da kuruluyor ama taraftarlar 1891'i baz alıyorlar. İsveç'in en ünlü kulüplerinden birisi. Aynı tarihte kurulan Djurgårdens kulübü ile aralarında müthiş bir rekabet var. AIK Rasunda Stadyumu'nda son iki sezon ortalama 21.000 kişilik bir seyirciye oynuyor ki bu onları alanlarında İsveç'in lideri yapıyor. Tribün gruplarının 4 tane olması ilk başta birliğin sağlanmasını zorlaştırsa da bu 4 grup stad içerisinde birbirleriyle çok uyumlular. Hatta bu uyumun bir çok maçta tribün şovu açısından Rasunda Stadı'nı Premier Lig'deki bir çok maçtan daha zevkli hale getirdiği söyleniyor.



AIK taraftarları kariyerinin sonunda 1 yıllığına kulüplerinde oynayan John Mjällby'i uğurluyor



Üzerinde "Nefret Nefret Nefret Göteborg" yazan pankartla AIK taraftarlarının 10 otobüsle Göteborg deplasmanına çıkartması. AIK-Göteborg taraftarları arasında çıkan kavgada 2002 yılında hayatını kaybeden bir şahıs İsveç futbol tarihinde bir holigan kavgasında ölen ilk kişi aynı zamanda.



2002 yılındaki 3-3 biten AIK-Fenerbahçe maçından.

3 yorum:

Free Siyaset dedi ki...

black army oldukca baskın ve black army nin taraftar ürünleri resmi ürünler arasında satışa sunuluyor.

isvec in en atesli taraftar grubu bile olsalar bir akdeniz ulkesindeki hatırı sayılır bir taraftar grubunun ancak 3te 1i kadar ates verebiliyorlar.

gectigimiz sezonun sonundaki oyun tam bir felaketti. 'fener yine keder' tadında gecti ligin son macları ve uefadan elenis.

simdilerde hokeyde de isler iyi gitmeyince black army sezon acılısına kilitlenmis durumda. kalmar macı ile başlıyor lig.

yeni sezon icin gozler ManU formasında kayıtlı bulunan 6 sezonda 2 kez forma giyen bojan djordjic in ustunde.

avrupa da transfer sezonu sona erdigi icin artik baba transfer beklentileri suya düştü. guney amerika dan transfer edebilme olayından emin değilim ancak bu vergi oranları ile isvec ligine ancak dulee johnson ve khari stephenson gibi Genclerdeki khuse yi hatırlatacak ayarda topcular gelir diyerek son nefesimizi verelim.

reha erus rasunda dan bildirdi.

varol döken dedi ki...

ben onu hata hata hata diye göteborg maçında saffet akyüz ü oynatmalarına açılan pankart sandım en başta:)

1891den beri ne yapıyor peki bu adamlar, bak bir futbol kulübü kuralım ama 119 yıl sesimiz çıkmasın diye mı çıkmışlar yola?

rasunda ismini sevdim, oraya da gideceğim...

Pads dedi ki...

"Black is back" yerine "Back in black" yazsalar daha hos olurmus sanki:)