Vedat Milor'uz gibi bir iddiamız yok yazmıştık geçtiğimiz yazıların birinde. Gelgelelim Vedat bey bizim yazıları takip ediyor galiba. Bu haftaki
Tadı Damağımda programında, Güngören'e gitmiş kendisi,
Bağdat Ocakbaşı'nda götürmüş dürümü, götürmüş ciğeri. Şaka bir yana, Sur Kebap'a ilk olarak Vedat Milor'un bir yazısından duyan Erhan'ın gazıyla gitmiştim galiba.
Günlerden geçen cuma. Ofisten çıktım eve gideceğim, ne yesem hesaplarındayım. Allah razı olsun Barış aradı, yürü kardeşim
Sur Kebap'a gidiyoruz diye. Atladık taksiye gittik o trafikte Fatih'e.
Ama ismini duymam daha öncesine dayanır.
Dobisko.com'un da müdavimlerinden olan Barış, anlata anlata bitiremezdi mekanı. Yok çiğköftesi şöyle iyi, yok etler şöyle güzel falan.
Neyse cuma günü atladık yine gittik. Mekanı biraz değişmiş buldum aslında. Ortadaki kocaman şey yıkılmıştı. Kadınlar Pazarı olarak bilinen bu semt sokakta satılan etleriyle, doğu yöresinden lezzetlerle ünlüdür biraz da. Sur ise Diyarbakır yöresinden. Tabelada bulunan oyulan karpuzun içindeki çocuk da gülümsetir gelenleri. (Kolonyalı mendil paketlerine bile taşınmış bu resim bu arada).
Çok fena karnım acıktı, ama devam edeceğim yine de, başladık bir kere. İçerisi kalabalık. Mekana girdiğimizde önce bir çiğköfte söylüyoruz ortaya. Büryan denen etimizi ve saç tavamızı sipariş ettikten sonra çiğköftemizi yiyoruz. Zirveye oynayabilecek bir lezzeti var çiğköftenin, aklınızda olsun.
Et konusunda ben çok taraftarı değilim mekanın, ama Barış manyağı. Büryan kemikli bi et zaten, bana gelmez. Saç tava güzel gerçi, et biraz sert olsa da fazla yerde bulamadığınız lezzet burada. Yanına da ayran için ayran, tabi ki açık ayran, soruyor musunuz?
Gelelim esas konuya: Tatlı! Yani beni buraya giderken en çok motive eden şey bu, Sur'a sırf tatlı yemeye giderim o derece. Aslına bakarsanız tatlı ortasında dondurma olan irmik tatlısı şeklinde. Ama o irmik normalden biraz farklı. Deneyin işte ne diyeyim başka.
Sözlerime burada son verirken yeri tarif edelim. Unkapanı köprüsünü geçtin Aksaray'a doğru gidiyorsun ya. Dünyanın en güzel geçişlerinden biri vardır orada (Boku çıkarılan şehirde bu nasıl korunmuş hala hayret ederim ya, şükürler olsun ki duruyor), su kemerinin altından geçersin hani. Oraya gelmeden sağa bir giriş var, oradan gir. Zaten az ileride solda köşede karşına çıkıyor. Eh tabi ki diğer tüm mekanlarda olduğu gibi burada da etrafta bir sürü benzer yer açılmış durumda.
Evet, haftasonuna girdiğimiz şu günlerde google search ile bulduğum bu resim ile sizleri selamlar hepinize güzel haftasonları dilerim. Zaten uzunca bir aradan sonra deplasman maçı cumartesi akşamına denk gelmiş, merih'te masa kurulması için sözleşilmiş, daha ne isteriz?
by tunchay
8 yorum:
merih bey, ısırıksız postları posttan saymıyoruz artık bilesiniz!
bakin burdan kacinci uyarim bu artik bilmiyorum. yapmayin, etmeyin, gurbetteki genclere kiymayin böyle postlarla.. :) neyse ki 1 hafta icinde Istanbul'a ayak basiyorum. havaalanindan direk masa donatmaya mi gidicez Fatih'e sizin yüzünüzden :)
ya kardeşim deli misin manyak mısın yaaaa böyle yazılır mı böyle anlatılır mı yaa bu saatte ben bursada te allaam
Fotoğraftaki o tatlıyı denemeden ölmeyin. Çatalı batırdığınızda irmikte açılan delikten fırlayan dondurmayla eşzamanlı olarak ağzınızdan da sular akmaya başlar.
Tatlıyı mideye indirmek için ağzınızın bir mesai harcamasına gerek kalmaz. Kendi kendine kayıp gidiyor aşağıya doğru.
Tatlısı muhteşem kesinlikle, çiğ köftede gayet güzel ama başta sac tava olmak üzere kebabları standartın çok altında bence.
bir porsiyon sac tavadaki et sayısı çift basamaklı sayılara ulaşmıyor desem yeridir, zaten önceden yapılmış olan sac taca kaba konup servis ediliyor, fabrikasyon anlayacağınız
Merhaba,
Büryan kemikli bir et değildir bildiğim kadarıyla. Gayet pide arası yağlı et şeklinde servis edilir. Ve bu konuda çok zayıf bir yer, hemen yan sokaktaki Şirin ve Sur'un karşı sokağındaki Uğur büryanda çok dhaa başarılı. İçli köfte (kitel) ve kuru patlıcan dolması da "bas baharatı geç" mantığının ürünü. Ama çiğ köfte ve sur tatlısı olayı bitiriyor.
tatlısı cidden efsanedir ben her gittiğimde karışık yedim büryan ve saç noktasında daha pro yerler var denildiği gibi
tatlısı cidden akıllara zarar ağızda bir şölen havası oluşturmaya yeter de artar =))
Yaşasın 23 Nisan! Yarınki tatili fırsat bilip ne zamandır gitmek isteyip de bir türlü fırsat bulamadığımız Sur'a en nihayetinde gidebileceğiz. TV'de izledim, burada okudum; artık gidip deneyimlemenin vakti geldi de geçiyor:)
Yorum Gönder