15 Nisan 2009 Çarşamba

TEPETAKLAK






















Klişe ama tabloyu çok net biçimde anlatan bir başlık. Dün bahsettik Hoffenheim-At arabası-Balkabağı üçgeninden. Bundesliga tarihinin en kötü kış şampiyonu olabilir demiştik. Maşallah Hollandalılar hemen imdadımıza yetişip işi resmiyete dökmüşler. 2009 yılının Bundesliga puan durumu var yukarıda. Hoffenheim 17. sırada. Aldıkları tek galibiyet 10 maç önce Energie Cottbus'u 2-0 mağlup ettikleri maç. Geri kalan 9 maçın çizgisi ortada. Karlsruhe bu kadar umutsuz olmasa onların da altında olacaklar. Sezon sonu bittiğinde bu tabloya bakmak lazım, Bundesliga dahil herhangi bir ligde bu derece zirveden dibe iniş olmamıştır sanırım. Hull City'nin buna benzer bir dördüncülükten küme düşme hattına so 17 maçta 1 galibiyet ile gidişi var ama Hoffenheim'ınki rakip tanımayan bir düşüş oldu. Galatasaray'ın da Roman Kosecki'yi devre arasında transfer ettiği sezon, devreye Mustafa Denizli yönetiminde 5 puan önde girip, ikinci devrenin ilk 5 maçını kazanamayarak sezon sonu Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde ligi ikinci bitirdiğini hatırlarım. Bu arada tabloda Bochum'un çıkışına dikkat etmek lazım. Şu an ondördüncü sıradalar. Ligde toplamda 6 galibiyetleri var bunun 5'i 2009 yılında geldi. 17 maçta 11 puan aldıktan sonra, 10 maçta 17 puan aldılar ve bu form durumu onları ligde tutacak gibi.

2 yorum:

scugnizzi dedi ki...

ankaraspor'un düşüşü var. son 10 maçta 7 mağlubiyet, 3 beraberlik. beşiktaş'ın 2 puan önündeyken 19 puan gerisine düştü. napoli'yi de sayabilirim bu sezon için, 4. sıradaydılar, 12. sıraya kadar gerilediler. 4. ile 18 puan fark oluştu arasında. tam 13 maçtır galip gelemiyorlar.

Ed dedi ki...

Manisaspor'un düşüşü var o kadar uzun süreli bir çıkış değildi ama çok hızlı inmişlerdi bir Fenerbahçe maçıyla birlikte.