17 Nisan 2009 Cuma

TUNUS'TA MECİDİYEKÖY AROMASI


















Dün Kuzey Afrika turunda incelediğimiz Tunus'la ilgili yorum yapan okuyuculardan "yurdum insanı" Esperance Sportive de Tunis takımının tribün grubu Ultras Taraji için "esperance' nin tribün resimlerine yakından baktığımızda çok sayıda galatasaray bayrağına rastlamak mümkün." demişti. Ben hiç rastlamamıştım, diğer okuyucular da rastlamamış olacak ki biraz kuşkucu baktık bu yoruma. Neyse ki kendisi Esperance tribünlerini yakından takip eden bir okuyucu olmalı ki bize yukarıdaki fotoğrafın linkini gönderdi. Efendim gerçekten görmek mümkünmüş. Buyurun. Kendisine bizi aydınlattığı için teşekkür ediyoruz.

10 yorum:

Handan dedi ki...

böyle aromalı başlıklar görünce hah diyorum sonunda yemek tarifine geçti biri! bir açıyorum futbol. etmeyin eylemeyin açım zaten

Flying Dutchman dedi ki...

@handan

blogda tunchay isimlli güzide yazarımızın yavaş yavaş Ümit Usta'nın yemek kitabına dönen yazıları ve Kuzey Afrika turumuzdaki yemek kokularına davet edelim orada doyurun karnınızı

yurdum insanı dedi ki...

rica ederim. cevap hakkımı kullandıktan sonra post yorumlarından çıkarıp ayrı bir başlık girdiğiniz için asıl benim teşekkür etmem lazım.

esperance tribünlerinde sarı kırmızı renklerden dolayı sadece galatasaray değil, asroma, lens, ferrari f1 gibi takımlara karşı da sempati var. bir nevi renk kardeşliği. ama galatasaray "malum" nedenlerden dolayı diğerlerinden daha ayrı bir yerde. dün sadece bunu belirtmek istemiştim. sanırım bunu yazarken fotonun linkini de koysaydım daha isabetli olurdu.

varol döken dedi ki...

ahahah ben de yurdum insanı ve aroma laflarını görünce eyvah dedim yine bir garibanı diline dolamış hain hollandalı:)

- nick lan o nick

- dedektif nick!

- vay kaşıyorsun yine 30 yaş insanlarının bilinçaltlarını?

- bir seni kaşıyıp atamadım bit gibi yapıştın lan yakama bir çekil...

- baksana sen ramonmuşsun aslında aceto da öyle yazmışsın?

- asıl sen varolmuşsun lan ben ramon um hatta valorsun sen çakma varol çık lan içimden!

Flying Dutchman dedi ki...

varol sen bir kaç posttur bahsediyorsun
bu ramon kim...birinin kod adı mı?

Handan dedi ki...

ramon yani gercek ramon aceto nun blogunda axaxaxaxaxaxax diye gülen ve yorum bırakan pek yakışıklı bir ispanyol adam.

varol döken dedi ki...

ramon benim, hayır benim, hayır ben, hepimiz ramonuz:)

ben seni aceto'yu iyi takip ediyor sanıyordum yahu, adamı ispanya maçında evimizde misafir edecektik ama gerçekten muamma bir adam... bülent'e telefonunu vermiş ama sesini duyan yok, futbolblog zamanında canlı bağlantıya katılma sözünden 2 gün önce, ispanya maçına geleceğim dedikten de 3 gün önce kayboldu... onun soyunu şimdi cortez85 diye sıkıcı bir velet devam ettiriyor ama ramon gibi değil... hafif faşo, az maço, militar kaşıyıcı adam ama bilgili adam... picasso'dan ve bütün katalanlardan nefret eder, real madrid onun kalbi, barnebau 2. evidir... karşılaştırmaları meşhurdur, terazisi poposudur:) atar ama güzel atar, adamın kanını inceden okşar... real madrid'in oynadığı bütün maçların kadro ve skorlarını tuttuğu bir arşivi var, eğer kafasında tutuyorsa zaten ben yanlış kayaya çarpmışım demektir:) gelseydi paspası guernica tablosundan yaptıracaktım, rakıyı da dayayıp yaşa fenerbahçe marşını patlatacaktım...

oha şu an kendime inanamıyorum ha, ulan yoksa ramon hakkaten ben miyim!!!

not: değilim...

yurdum insanı dedi ki...

@varol

ramon hakkındaki en kilit yeri atlamışsın, gülüşünü:

jejejejejeje :)

venezia dedi ki...

tam da burda tayyip devreye girer ve : '' ne biLeLim fotoŞOK olmadığını '' der :)) şaka şaka...

işin mizahı bi yana itiraf etmek gerekirse ben de buna inanmayan grupta yer alıyordum.bu link için yurdum insanına teşekkürü bir borç biliriz..

ama şunu belirtmekte fayda var ki renk kardeşliğinden ziyade tunus insanın da genel olarak türk insanı ve türkiye sempatisi oldukça fazla diye biliorum ben.
örn ; tunus pakistan'la beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün türkiye dışında en fazla tanındığı ve sevildiği yer imiş.tanımayan yokmuş nerdeyse.
bunun da etkisiyle ve galatasarayın bi dönem avrupa başarısıyla beraber böyle hoş bi tablo ortaya çıkmış olsa gerek.

utku dedi ki...

türk bayrağıda var orda ya