15 Mayıs 2009 Cuma

JUNİNHO DÖNEMİ


Juninho ile Sidney Govou Lyon'un son 7 yıldır süregelen şampiyonluklarının tamamında kadroda olan oyuncular. Sezon sonu öncesi ikisinin de takımdan ayrılabileceği konuşuluyor. Bu sezon kaybedilen şampiyonluğun ardından, Lyon'da revizyon olabilir. Son 7 yılda takıma müthiş katkı sağlayan bu iki oyuncuya da Lyon'da kimse kapıyı gösteremez ancak gelecek yılla birlikte bu iki oyuncu daha sık kızağa çekilebilir. Lyon'un, takım kaptanı Juninho'ya, bu haliyle fazlasıyla ihtiyacı var. Ancak Lyon, 34 yaşındaki Juninho'ya olan bağımlılığını giderek azaltmak zorunda. Juninho önderliğindeki takım, kulüp tarihinin en şaşalı günlerini yaşadı. Ancak bu sezon kaybedilen şampiyonluk da gösteriyor ki, Lyon da bir dönemin sonuna gelindi.

Juninho'nun Lyon ile olan sözleşmesi 2010 yılında sona erecek. Yani Juninho'nun 1 yıl daha sözleşmesi var, ancak Juninho sezon sonunda Lyon ile devam edip-etmeyeceği konusunda bir karar vereceğini daha önce açıklamıştı. " Kararsızım. Bazen eve gittiğimde, kendi kendime sezon sonunda takımdan ayrılacağımı söylüyorum. Sonra birden kalmaya karar veriyorum. Bu fiziksel bir olay değil. Başkan Aulas'ta bana ne istersem, öyle olacağını söyledi." diyor Juninho ve ekliyor:

"Herşeyi tekrardan konuşacağız, ben ayrıca teknik heyet ile de konuşacağım. Birlikte göreceğiz... Sezon sonundan önce kararımı açıklarmıyım? Bunu da bilmiyorum.."

Juninho, geleceğiyle ilgili kararı vermeden önce, Lyon'un ligi ilk üç içinde bitirmesine yardımcı olmalı. Böylece Şampiyonlar liginin gediklilerinden Lyon, gelecek yıl da Şampiyonlar ligine katılabilecektir. Juninho, Lyon kariyerinde Şampiyonlar liginde 3 kez çeyrek final oynamasına rağmen, adını bir üst tura yazdıramamıştı. domestik başarıların yanında, Avrupa kupalarında başkan Aulas'ın çok arzuladığı başarılar elde edilememişti.

Benim naçizane fikrim, Juninho'nun takımdan ayrılmasının Lyon'da yapılacak bir revizyonu kolaylaştıracağı ve yeni sistemin meyvelerini vermesini kolaylaştıracağı yönünde... Tabi Lyon'da yeni sezonda köklü değişiklikler yapılacaksa... Bir diğer yandan da takım kadrosunda Ederson, Miralem Pjanic, Anthony Mounier gibi yetenekli gençler var. Bu oyuncuların Juninho'nun ardından takıma entegre edilmesi gerekiyor.

by LeFoot

***Yazının aslı

3 yorum:

turhanatakan dedi ki...

govou ve juninho'nun 7 şampiyonluğu fransa rekoru mu yoksa vaktiyle (örneğin st. etienne'den) başka bir oyuncunun +7 şampiyonluğu var mı?

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Sene sonu Aziz Yildirim yilin transferi,yildiz aldik seklinde tanitimlariyla gelmesin de...

ERKUT dedi ki...

juninho ile Lyon2un yol ayrımına düşmeis son ikisezondur yazılan haberlerin başında yerlamasına karşın gerçekleşmemişse bunda Brezilyalı frikik ustasının takım üzerindeki hagivari manevei kudreti ve vefa duygusudur. Artık ikili için yol ayrımı kaçınılmaz gürünürken Juninho için adres brezilya liginden başkası olmaz gibi duruyor.