11 Mayıs 2009 Pazartesi

NORWAY...."NAH" POINTS
















Eurovision bu hafta sonu. Genel bir değerlendirme yaparız bu "sirkimsi" yarışma hakkında. Özellikle teker teker dinledikten sonra bu sene katılan tüm şarkıların birbirinden beter olduğunu görünce bir hayli eğleneceğimizi düşünüyorum. Hollanda'nın bir şarkısı var ki evlere şenlik. İkisi homoseksüel 3 erkek katılıyor yarışmaya, ama işin berbat tarafı bu değil bizzat şarkının kendisi. Fena alay konusu olacaklar ama müstehak tabi. Zira geçen yıl Fas asıllı bir bayan arkadaş katılmıiş, Hollanda'da da "nasıl Hollanda'dan has sarışın değil de Fas'lıyı göndeririz" diye ayağa kalkanlar olmuştu. Alın size Hollanda'lı 3 tane eşek kadar herif. Yanyana dizilecekler, ben de güleceğim. Finlandiya bu sene heavy metal-rock rüzgarını bırakmış, adım gibi biliyorum ki iş yapmayacağından değil, "tamam belli ki Lordi rüzgarı bitti bu yüce müziği elin Eurovision'ına daha fazla alet etmeyelim" düşüncesiyledir. Türkiye'nin şarkısını bilemiyorum tam Eurovision şarkısı orası kesin, komşudan Sakis yine gidiyor, 2-3 takla da bu sene atar tahminim ama şarkı rezalet. Zaten benim için Eurovision gibi temelde daha yağcı komşusu olanın kazandığı bir yarışmanın asıl galipleri Verka Serduchka, Dustin The Turkey, Rodolfo Chiquilicuatre gibi adamlardır....Favori Norveç diyorlar. E zaten yazının asıl amacı, futbolla birleşen yeri de orası.

Çarşamba akşamından itibaren Tom Henning Ovrebo denen adamın hayatı asla eskisi gibi olmayacak. Aslında Iniesta o golü atarak sadece Chelsea'yi değil, Ovrebo'yu da yaktı zira maç 1-0 bitse bugün kimse verilmeyen penaltıları ya da hakemi konuşmayacaktı, konuşsa da şu andaki tepkinin % 1'i verilecekti. O gol bir dolu yanlış kararı da ortaya çıkardı. Ha bana göre sadece Pique'nin eliyle kontrolü kesinlikle bir yanlış karar, onun dışında büyük bir hatasını göremedim hakemin. Malouda'nın düşürülüşüne verilen serbest vuruş da ceza sahası içindeydi aslında, yani penaltı verilmeliydi düdük çalındığına göre, ancak o hareket bana göre faulü gerektiren bir durum değildi. Neyse maç bitip Didier DrogBaby liderliğindeki oyuncular, İngiliz basını ve tüm dünya seyircisi adama yüklenince ufak bir "vurun Abalı'ya" durumu oldu. Adam ölüm tehditleri alıyor, evinin önünde polis bekliyor derken Chelsea'li taraftarlar gazı alıp Norveç'in Eurovision şarkısına da sarmışlar. 22 yaşındaki Alexander Rybak'ın Fairytale şarkısı otoritelere göre yarışmanın bir numaralı favorisi. Chelsea'liler İngiltere'den şarkıya "0" puan verdirtmek için internet üzerinden bir kampanya başlattılar. "Onlar bizden finali çaldı biz de onlardan birinciliği çalalım" diye dökülmüşler ortaya. Yılların headhuntersı ne hale geldi. Zamanında bar basıp adam döverlerdi, şimdi televoting peşindeler. Ey gidi....

7 yorum:

efess dedi ki...

İngiltereden puan çıkmasa da olur Norveçe..iskandinav ülkeleri nasılsa tam puan verecekler..çocuk belarus asılıymış bildiğim kadarıyla..doğu blokundan da hatırı sayılır bir puan gelebilir.Gay lobisinin de oylamada etkili olacağı konusuluyor.e şarkı da eğlenceli görünüyor,danslar falan da yanında.
Bence Norveçin kazanmaması için hiç bir sebep yok.biz sanırım ilk 5 i zorlayabiliriz

çağrı dedi ki...

Ahahah eski holiganlardan kim kaldı!!!

Yalnız bu kampanya ters teper,Norveç'e bi ödül çıkar İngiltere'den...

turhanatakan dedi ki...

ingiltere böyle saçmasapan kampanyalarla sıfır puan verir mi bilemem ama ispanyadan "norway: twelve points"i duyarsak son yıllarda en uzağa giden 12 puanlardan birini yaşarız herhalde.

CaRtMaNtR dedi ki...

taraftar ingiltereyi başkanda doğu bloğu ülkelerini hallederse chelsea norveçin birinciliğini çalabilir. :D

totikarker dedi ki...

ovrebo bunların hepsini hakediyor.. :D

şaka bi yana eurovisionla futbol bir mi ki.. bi de ingilizler hani eurovisiona önem vermezlerdi.. demek işlerine gelince önem verir oluyorlar..

venezia dedi ki...

eurovision diyince ;
geçen senelerde içlerine teletubbies kaçmış bi grup geldi hemen aklıma,sanırım ukrayna grubuydu.onlara gülmekten bütün gece mide ağrısından uyuyamamıştık ev ahalisi olarak :) onlara güldüğümüz kadar gülmeyiz herhalde bu hollandalılara ama inş yanılırım da felekten bi gece çalarız :))

jackietreehorn dedi ki...

hollandanin aday sarkisi suradan izlenebilir (izlenmese de olur, rezil bir sey cunku, ben sonuna kadar dayanamadim): http://www.youtube.com/watch?v=Q18GJcLJ2oM

Bu arada grupta artik yalnizca bir homoseksuel var, digerini kovdular, heteroseksuel biri ile degistirdiler :) Ayrica gruptaki bu gay kardesimiz bugun "eurovision'dan cekilebilirim" demis. Sebep de rusya'da gayler tarafindan organize edilecek olan bir gösteriyi polisin basma tehditi.