19 Haziran 2009 Cuma

ARMAN İÇİN OYNA vol. 3
















Serinin üçüncü ayağı, ilk 2 maddenin aksine hukuki boyuta taşınmış bir hadise. Sırayla gitmek lazım. Kentle aynı adı taşıyan Norveç takımı Sarpsborg FK 1903 yılında kuruluyor ve yıllarca Norveç'in alt liglerinde mücadele ediyor. Günümüze yaklaşırken Avustralya'ya gidelim. 2004 yılında profesyonel lig sistemini yeni oturtmaya çalışan ülkede Sydney kentinin takımı Sydney FC kuruluyor ve kendine yukarıda sağda gördüğünüz amblemi seçiyor. Amblem Paul Rhodes isimli bir tasarımcının eseri. Derken Sarpsborg FK 2007 yılında da Norveç 2. Ligi'nde mücadele ettikten sonra yine aynı şehrin takımı olan Sparta Sarpsborg ile birleşiyor ve 2008 yılından itibaren yola yeni bir amblem ile devam kararı alıyor. Yerel bir tasarımcı Ben Host da kulübe gidip amblemi gösteriyor, kulüp yetkilileri de tamam diyor, budur. Budur da Sydney FC olayı haber alınca Avustralya ligi takımlarının arma hakkını elinde bulunduran A-League yetkililerine konuyu iletiyor ve bir soruşturma başlatılıyor. Host, Sydney FC diye bir kulübün varlığından beri haberdar olmadığını açıklamış ama yedirmiş mi bilemem. Armayı ayna misali yansıtmış, Sydney'deki Opera Binası'nı silip yerine 2 tane kale suru çizmiş, sonra da yedirmiş herkese.

Arman için oyna serisi

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bu logoyu beğeniyorum, fakat takım logosundan çok bir turnuva logosu havası var bunda. Asimetrik logolar genelde hoş durmaz fakat bu renklerden falan kurtarıyor.

Pads dedi ki...

Sydney logosunda top ciddi anlamda sikismis farkindaysaniz, hatta alttan firlamis olan subabini bile gorebilirsiniz. Sevgili Aussie'ler, ne lakayt keyfe keder milletsiniz siz arkadas, Termini'nin onunde top oynicaz dediginizde de plastik top getirmistiniz, logoya saglam top koyun bari.

Avustralya'dan adam cikmaz (Kewell haric)

Minero dedi ki...

O değil de Norveçli tasarımcı(!) arkadaşın aklına tasarımı biraz daha özgünleştirmek gelmemiş mi? Topun şeklini daha farklı yapabilirsin, yazı tipini daha farklı yapabilirsin, üçgenleri daha farklı yaparsın hatta yuvarlak yapabilirsin. Belki kulüp renklere izin vermez ama tüm bunlar yapılabilir. Belki de gerçekten hiç haberi bile yoktur Sydney FC'den. :)