19 Haziran 2009 Cuma

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-25





















1986-87 sezonunda Serie A'da mücadele eden Como futbol tarihinin en kısır Birinci Lig performansına imza atmıştır. Oynadığı 30 maçta 5 galibiyet 16 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Como, toplamda 16 gol atıp 20 gol yemiş ve ligi 26 puanla dokuzuncu bitirmiştir. Como'nun aldığı 16 beraberliğin 11'i 0-0'dır ve takımın o sene en çok gol atan oyuncusu Giunta bu unvanı 4 golle almıştır. Como o sene sadece 3 maçta bir golden fazla atmış ve sadece 3 maçta birden fazla gol yemiştir. Daha ilginç olan ise takımın bir sene önce de ligi onbirinci bitirirken 15 beraberlik aldığı, bunlardan 9 tanesinin 0-0 olduğu ve toplamda 17 gol attığıdır. Kısacası Como'lu taraftarlar o yıllarda bahis hadisesinin henüz çok gelişmemiş olmasına hayıflanmaktadır.

4 yorum:

Pads dedi ki...

Sanirim Como'nun bu sacma sapan performansla ligi 9'uncu bitirmesi uzerine FIFA 3 puanli sisteme gecisi hizlanmistir.

Adsız dedi ki...

bankasyabirincilig birinciligbankasyada alt üst olsaaa aaaaaahhhh olsa

Minero dedi ki...

Pads'e katılıyorum 3 puanlı sisteme geçilmiş olmasını etkilemiştir bence de. İtalyan Ligi ve Fransa ligi yurtdışında bence bu yüzden fazla ilgi görmüyor(Premier Lig ve La Liga'ya göre). Misal geçen sezon Business Channel diye bir kanal kabloluda Eredivise'yi yayınlarken büyük keyifle izliyordum çünkü gol çok.

Bu arada Como takımının neden böyle olduğunu. Kulübün göl kenarında lokali varmış paso futbolcu arkadaşlar burada demlenirmiş manzara eşliğinde. Kısırlığın sebebi buymuş. Rahatımız yerinde şimdi fazla gol atarsak dikkat çekeriz nemize lazım ligde kalalım keyfe bakalım demişler... :P

anial dedi ki...

bizde de bir mersin idman yurdu vakası vardır. iç sahada namağlup olup küme düşmüşler.